Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 43071 tot 43075
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

VN-rapport adviseert Robin Hood-belasting voor miljardairs

Als alle miljardairs 1 procent zouden afdragen voor de strijd tegen armoede, zou dat het tekort aan geld voor ontwikkelingshulp in één klap oplossen. Dat zegt een VN-rapport dat alternatieve financieringsvormen voor ontwikkeling onderzoekt.

Villa Leopold in Zuid-Frankrijk, een miljardair betaalde er 600 miljoen euro voor Emissieheffing

De rijke landen beloven iedere keer weer 0,7 procent van het bbp aan ontwikkelingshulp te besteden, maar bijna niemand houdt zich daaraan. Er is voor ontwikkelingshulp 167 miljard dollar (103 miljard euro) tekort, hebben de Verenigde Naties becijferd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Europese beurzen onderuit

De Europese beurzen gingen vrijdag in de loop van de middag verder onderuit, nadat een tegenvallend Amerikaans banencijfer naar buiten was gekomen.

De hoop dat de Europese Centrale Bank (ECB) met nieuwe stimuleringsmaatregelen zal komen om de schuldencrisis te verlichten, verdampte donderdag na het Europese rentebesluit. Ook hadden beleggers er minder fiductie in dan aan het begin van de week dat Europese leiders hun plannen om de schuldencrisis aan te pakken, snel tot uitvoering zullen brengen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

We zitten voor tientallen miljarden in Spanje en Italië

DNB heeft vandaag een mooi staatje gepubliceerd met de belangen van de Nederlandse financiële sector over de hele wereld. Zo blijkt dat we voor 50 miljard euro hebben uitstaan in Italië, en maar liefst 70 miljard euro in Spanje.

De gezamenlijke Nederlandse financiële sector, de banken, verzekeraars en pensioenfondsen hebben hun enorme vermogens verspreid over de hele wereld. DNB heeft vandaag de totale risico’s gepubliceerd. Het gaat om het totaal aan leningen, aandelen en obligaties per land.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

NL exportwaarde in 2012 naar record van EUR180 mrd - ING

De waarde van de export van de Nederlandse maakindustrie gaat dit jaar naar een recordbedrag van EUR180 miljard, blijkt vrijdag uit een rapport van het ING Economisch Bureau.

Dat is ruim 2% hoger dan het bestaande record van EUR176 miljard in 2011 en 150% hoger dan de exportwaarde van EUR72 miljard in 1990.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Banencijfer zet Wall Street lager

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met verlies geopend. De handel reageert negatief op het licht tegenvallende cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt dat voorbeurs bekend is gemaakt.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen noteerde kort na opening 0,9 procent in de min op 12.784 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 0,8 procent tot 1357 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq moest 0,7 procent inleveren tot 2957 punten.