Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 43071 tot 43075
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

'Italië in economische afgrond'

Italië is in een economische afgrond gevallen. Dat verklaarde de Italiaanse werkgeversvereniging Confindustria donderdag.

,,We zijn niet in oorlog, maar de economische schade die tot nu toe is aangericht staat gelijk aan een conflict. De meest vitale onderdelen van het Italiaanse systeem zijn getroffen: fabrieken en jonge generaties'', zei Luca Paolazzi, het hoofd van de onderzoeksafdeling van Confindustria.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Nieuwe Griekse parlement geïnstalleerd

Het nieuwe Griekse parlement is donderdag geïnstalleerd. De Grieken kozen op 17 juni voor de tweede keer in korte tijd, nadat de eerdere verkiezingen geen regering hadden opgeleverd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Waarom Duitsland niet snel zal plooien…

Voor de meeste marktwaarnemers blijft het tasten in het duister: zullen de Duitsers eindelijk toegevingen doen in het Europese verhaal, of blijven we rond de pot draaien?

Wie echter het plaatje vanuit het Duits perspectief bekijkt, zal merken dat Duitsland niet snel geneigd zal zijn om grote toegevingen te doen. Het gaat de grootmacht op vele fronten voor de wind!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Spanje is belangrijker dan Griekenland voor de Euro-zone

Steven Englander van Citigroup is van mening dat met betrekking tot de Euro-crisis heel wat misverstanden de ronde doen. Sommige investeerders verwarren een exit van Griekenland uit de Euro-zone met een breakup van de hele zone en dat is natuurlijk een foute voorstelling.

Beide scenario’s zijn niet dezelfde, een exit van Griekenland moet niet noodzakelijk leiden tot het uiteenspatten van de Euro-zone. De kostprijs verbonden aan een Grexit komt zelfs bij benadering niet in de buurt van die van een breakup van de monetaire unie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Schuldencrisis jaagt Italië verder op kosten

Italië heeft donderdag hoge rentes moeten bieden om langlopende staatsleningen aan de man te brengen. In de aanloop naar de EU-top over de schuldencrisis liep de rente op tot hoogste niveau sinds eind vorig jaar.

Italië haalde 5,4 miljard euro op met leningen voor 5 en 10 jaar. De rente op de langste leningen liep op tot 6,19 procent, tegen 6 procent bij de vorige vergelijkbare veiling. Over de lening voor 5 jaar moest Italië 5,8 procent rente betalen.