Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 43076 tot 43080
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Zoveelste eurocrisis, zijn er nog wel goede banken te vinden?

Nu is het de beurt aan Cyprus om noodhulp te vragen aan Europa voor zijn falende banken, nadat ook Spanje dat deed. Telkens gaat het om vele miljarden tot zelfs tientallen miljarden euro aan risico dat de samenlevingen moeten slikken. Tijd om de vraag te stellen: zijn er nog wel goede banken te vinden, en welke zijn dat dan?

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

'Top levert geen gedetailleerde besluiten op'

De 2-daagse eurotop die donderdag begint, zal geen gedetailleerde besluiten opleveren over de aanpak van de schuldencrisis. Het doel is vooral om tot een gezamenlijk en ambitieus stappenplan te komen om uit de crisis te komen.

Dat heeft een Duitse overheidsfunctionaris gezegd. De verwachtingen rond de top op de financiƫle markten waren al niet hooggespannen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Kwart meer bedrijven over de kop

Maar Nederland is wel uit de recessie!

Alleen in de provincies Groningen en Drenthe vielen er minder bedrijven om. Het aantal faillissementen in deze regio's daalde met respectievelijk 5 en 17 procent. In de bouwsector en industrie vielen de afgelopen periode de hardste klappen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

S&P: aanpassing hypotheekrenteaftrek doet huizenprijzen dalen

Standard & Poor's (S&P) verwacht dat de Nederlandse huizenprijzen in de nabije toekomst zullen blijven dalen, mede als gevolg van maatregelen om de hypotheekrenteaftrek geleidelijk af te schaffen.

"We verwachten dat Nederlandse huizenprijzen gestaag verder zullen zakken in de komende 12 tot 18 maanden", aldus de kredietbeoordelaar donderdag in een persbericht. Naast de wijzigingen in de aftrekbaarheid van betaalde hypotheekrente, wijst S&P op het moeilijke economische klimaat, in Nederland en in de eurozone.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Economisch vertrouwen in eurozone neemt af

Het vertrouwen van consumenten en producenten in de economie van de eurozone is in juni voor de derde achtereenvolgende maand gedaald. Dat meldde de Europese Commissie donderdag.

De onderzoekers van de commissie zagen het vertrouwen afnemen bij consumenten en bij producenten in de industrie en de dienstensectoren. De index waarmee de commissie het vertrouwen meet, daalde daardoor van 90,5 naar 89,9. Dat is de laagste stand sinds eind 2009.