Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43076 tot 43080
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

'Grenzen aan wat de ECB kan doen'

De markten kijken naar de Europese Centrale Bank (ECB) voor oplossingen voor de eurocrisis, maar landen moeten zelf maatregelen nemen om de economie te versterken. Dat liet ECB-bestuurder Jörg Asmussen vrijdag weten.

,,Er zijn grenzen aan wat de ECB kan doen'', stelde Asmussen. De ECB verlaagde donderdag de rente tot 0,75 procent, de laagste stand ooit. Maar de bank kondigde geen nieuwe steunmaatregelen aan voor de economie, waarop de beurzen teleurgesteld reageerden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

AEX zakt verder terug

De Amsterdamse beurs verliest verder terrein. De AEX en de Midkap staan in het rood.

De Europese beurzen zijn vrijdag met verliezen geopend. De handel ging verder op de weg omlaag na de teleurstelling over de Europese Centrale Bank (ECB) van donderdag. Beleggers kijken vrijdag uit naar de cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt die in de middag naar buiten komen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Griekenland belooft meer te doen op hervormingsfront

Griekenland heeft donderdag verkondigd het tempo van de hervormingen te willen verhogen, waarmee het land erkent dat het bezuinigingsprogramma van koers was geraakt, ondanks dat het Zuid-Europese land van mening is dat er heronderhandeld moet worden over de multi-miljarden reddingsoperatie vanwege de dieper dan voorziene recessie waarin het land verkeert.

Premier Antonis Samaras, die donderdag terugkeerde na zijn oogoperatie, heeft aan een delegatie van de Europese Commissie (EC), het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Centrale Bank (ECB), bekend als de tojka, beloofd dat de coalitieregering die hij leidt meer zal doen om de structurele veranderingen door te voeren die verlangd worden van Athene.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Tokio daalt na teleurstelling Europa

De beurzen in Azië hebben de week met verliezen afgesloten. Beleggers waren, evenals in Europa en de VS, teleurgesteld dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag geen extra stimuleringsmaatregelen aankondigde.

De Japanse Nikkei-index verloor 0,7 procent en sloot op 9020,75 punten. De Kospi-index in Seoul sloot 0,9 procent lager op 1858,20 punten en de Australische All Ordinaries eindigde 0,2 procent lager op 4199,800 punten. De Hang Seng-index in Hongkong stond in de middaghandel op een verlies van 0,2 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

'AEX vervolgt weg omlaag'

De Amsterdamse AEX-index opent vrijdag 1 tot 2 punten lager. De graadmeter vervolgt de weg omlaag na de teleurstelling over de Europese Centrale Bank (ECB) van donderdag, zegt handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

,,Er kwamen van de ECB geen onconventionele maatregelen, geen nieuw beleid, alleen een renteverlaging en die was al ingeprijsd'', aldus Koenders.