Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 43086 tot 43090
Bron: express.be
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Inflatie heeft ernstige gevolgen: Iran wil het eten van kip op televisie verbieden

Een topman van het Iraanse bewind heeft voorgesteld televisiebeelden te verbieden waarop mensen te zien zijn die kip eten. De chef van de Iraanse politie, Esma'il Ahmadi Moghadam, vreest ervoor dat zulke beelden de armere Iraniërs tegen hun rijke landgenoten zouden kunnen opzetten. Dat meldt het Iraanse persagentschap Mehr News.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Wall Street veert op

Wall Street poetste woensdag de openingsverliezen weg en stond in de tussentijdse handel op winst. Beter dan verwachte kwartaalcijfers en stille hoop op meer steunacties van het Amerikaanse stelsel van centrale banken gaven beleggers reden tot optimisme.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,9 procent hoger op 12.914 punten. De S&P 500-index won 0,8 procent tot 1374 punten en de Nasdaq ging 1,3 procent omhoog tot 2948 punten.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Stopzetten leningen aan Grieken dreigt - geduld Europa raakt op

door Caroline de Gruyter Buitenland Economie Lees meer over: Bezuinigingen ecb EU Finland Griekenland hervormingen IMF lening Nederland noodhulp Het geduld van eurolanden met Griekenland raakt op. Als de Grieken niet vóór september alle achterstallige hervormingen en bezuinigingen doorvoeren, zijn “zeven tot acht” landen bereid de leningen stop te zetten. Dit hebben bronnen tegen NRC Handelsblad gezegd.

Nederland en Finland zijn het hardst. Ook in Duitsland, Estland, Oostenrijk, Luxemburg en Slowakije gaan stemmen op Griekenland niet weer het voordeel van de twijfel te geven. Deze sentimenten leven vooral op ministeries van Financiën. Centrale banken zijn minder radicaal uit bezorgdheid over geopolitieke consequenties van een ‘grexit’.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +1,2%, ASML +6,8%

De AEX sloot woensdag hoger op een combinatie van data, uitspraken en per saldo beter dan verwachte bedrijfscijfers, die voorkeur had boven een negatieve cocktail aan zaken, waaronder verdere afwaarderingen van Italiaanse banken door Moody's, een winstwaarschuwing van Puma, slechte huizendata uit Spanje en de komst van een bankenunie, waar het Internationaal Monetaire Fonds ernstig op aandrong.

De AEX sloot woensdag 1,2% hoger op 319,16 punten. De Midkap steeg op het slot 0,6% hoger op 513,38 punten. De ASX sloot onveranderd op 385,88 punten.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Prijsexplosie graan en soja: honger dreigt

De prijzen van graan, maïs en soja zijn in enkele weken tijd geëxplodeerd. Maïs is 50 procent duurder geworden, tarwe 30, en soja bijna 20 procent. Dit lijkt een nieuwe golf van stijgende voedselprijzen in te luiden.

De scherpe prijsstijgingen zijn het gevolg van de extreme droogte in het midden van de Verenigde Staten, veruit het belangrijkste productiegebied. De VS zijn goed voor 40 procent van de wereld-maïsproductie. Maïs is duurder dan ooit. Tarwe en soja waren alleen in 2008 duurder. Meestal zet een prijsbeweging die in juni/juli begint zeker een half jaar door.