Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 43086 tot 43090
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Draghi: renteverlaging door groeivertraging

President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) zegt donderdag dat het besluit om de rente te verlagen ingegeven is door de economische groeivertraging in de eurozone die de centrale bank al vreesde.

Mede op basis van de cijfers over het tweede kwartaal, stelt Draghi dat de groei nu in de hele eurozone zwak is. "We kunnen zeggen dat de renteverlaging nu gericht is op de hele zone", zegt Draghi, waarmee hij verwijst naar de afvlakkende conjunctuur in landen die het voordien nog goed deden, zoals Duitsland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Spaanse en Italiaanse rentes lopen sterk op

De rentes op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties zijn donderdagmiddag sterk opgelopen. Beleggers reageerden teleurgesteld op het uitblijven van extra steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB).

De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties steeg tot 6,8 procent, tegen 6,4 procent aan het begin van de dag. De rente op vergelijkbare Italiaanse obligaties klom van 5,8 naar 6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Pensioenkortingen zijn niet van de baan

De Pensioenfederatie is helemaal niet blij met het nieuws dat de pensioenkortingen (grotendeels) van de baan zijn. "Het FD geeft een onjuiste voorstelling van zaken", aldus de pensioenlobby.

Vandaag bericht het FD dat grootschalige pensioenkortingen wellicht van de baan zijn doordat de pensioenfondsen een hogere rekenrente zouden mogen hanteren. Dit is een veel te optimistische en daardoor onjuiste voorstelling van zaken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

IEA: duurzame energie blijft groeien

De hoeveelheid uit duurzame bronnen opgewekte energie zal in de komende 5 jaar snel blijven groeien ondanks aanhoudende economische onzekerheid. Dat stelt het Internationale Energie Agentschap (IEA) in het donderdag verschenen rapport 'Medium-Term Renewable Energy Market Report 2012'.

Waterkrachtcentrales, zonne-energie, windmolens en andere bronnen zullen samen bijna 6400 terrawattuur (TWh) aan energie opwekken. Volgens IEA is dat een stijging van 40 procent ten opzichte van 2011. De 11 miljoen Nederlandse en Belgische huishoudens verbruiken samen jaarlijks 40 terrawattuur aan energie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Uitblijven steun in Europa drukt Wall Street

De beurzen op Wall Street zijn donderdag met verliezen aan de handelsdag begonnen. Beleggers waren teleurgesteld over het uitblijven van nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de economie in Europa. De handel kreeg nog wel steun van een positief cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt.