Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 43096 tot 43100
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Vooral uitkijken naar signalen van Spanje, Italië en Frankrijk

Volgens de Financial Times zal op de Euro-meeting van donderdag 27 en vrijdag 28 juni een schema voorgesteld worden dat een heuse omwenteling in de Europese constellatie zou betekenen. In dat schema zouden de bevoegdheden van de E.U. aanzienlijk uitgebreid worden.

De E.U. zou namelijk de bevoegdheid krijgen om de budgetten van de lidstaten te controleren wanneer deze over de schreef gaan. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat de individuele landen een deel van hun nationale bevoegdheid afgeven in ruil voor het ontvangen van steun.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Crisis domineert zoveelste EU-top

De aanhoudende financiële en economische crisis domineert ook de komende top van de Europese leiders donderdag en vrijdag in Brussel.

Europees president Herman Van Rompuy noemt het ,,meer dan ooit'' belangrijk dat de top een duidelijk signaal afgeeft dat de leiders er alles aan doen om de crisis te beteugelen. Hijzelf presenteerde eerder deze week voorstellen die donderdagavond tijdens het werkdiner zullen worden besproken. Hij spreekt over bouwstenen voor een intensievere economische en monetaire samenwerking (zie apart kader).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Goud schuift verder op naar de kern

We horen al verscheidene geruchten over het feit dat men goud terug wil opnemen (op een of andere manier) in het financiële systeem. Zo maakten we in het begin van het jaar al eens melding over het idee van goud-gelinkte obligaties.

Nu zouden er opnieuw geruchten de ronde doen dat mijn goud wil goedkeuren en toelaten tot het Tier 1 kernkapitaal van een bank.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

AEX stijgt ruim +1,3% in aanloop naar Eurotop

Beleggers kregen vandaag weer het vertrouwen om in aandelen te stappen en hierdoor behaalden de Belgische en Nederlandse beurs ieder een mooie winst. ‘Financials’ profiteerden goed na recent toch behoorlijk afgestraft te zijn en aandelen als KBC Group, Aegon en ING stegen +2,5% en zelfs meer. In de BEL20 viel Colruyt op met een forse koerswinst van 12,39% nadat voorbeurs zeer positieve cijfers bekend werden gemaakt. Colruyt (een supermarktketen) boekte hierdoor één van de grootste winsten op één dag sinds de beursgang in 1997.

Een veiling van kortlopend staatsleningen voor Italië verliep redelijk positief maar de 10-jarige rente liep in de loop van de dag weer op tot ruim boven de 6%. Ondanks dat de Spaanse premier Rajoy een oproep had gedaan om de forse stijgingen van de rentes in met name Zuid-Europese landen te doen stoppen liet de Duitse bondskanselier Merkel weten dat er op de Euro-top weinig te verwachten is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

ECB-econoom sluit renteverlaging niet uit

De Europese Centrale Bank (ECB) kan het belangrijkste rentetarief tot onder het historisch lage niveau van 1 procent laten zakken. Dat zegt ECB-topeconoom Peter Praet in de donderdag-editie van Financial Times Deutschland, zo werd woensdag bekend.

,,Er is geen doctrine die bepaalt dat de rente niet onder de 1 procent kan komen'', zei Praet. ,,Maar er zijn risico's en bij-effecten als de rente voor een langere periode laag blijft.''