Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43096 tot 43100
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

'AEX vervolgt weg omlaag'

De Amsterdamse AEX-index opent vrijdag 1 tot 2 punten lager. De graadmeter vervolgt de weg omlaag na de teleurstelling over de Europese Centrale Bank (ECB) van donderdag, zegt handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

,,Er kwamen van de ECB geen onconventionele maatregelen, geen nieuw beleid, alleen een renteverlaging en die was al ingeprijsd'', aldus Koenders.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Lagarde: vooruitzichten economie slechter

De problemen voor de internationale economie nemen toe. Dat zei de president van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Christine Lagarde vrijdag bij een bezoek aan Tokio.

,,In de afgelopen maanden zijn de vooruitzichten helaas zorgelijker geworden'',zei. De nieuwe voorspellingen voor de economische groei, die het IMF 16 juli presenteert, worden daarom waarschijnlijk somberder dan de vorige ramingen uit april.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

'Euroleiders hebben risico's verkleind'

De leiders van de eurolanden hebben de risico's voor de eurozone vorige week weten te verkleinen. De uiteindelijke redding van de euro zal de rijkere landen echter veel geld kosten. Dat concludeerde kredietbeoordelaar Moody's vrijdag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Italiƫ gaat 26 miljard bezuinigen

De Italiaanse regering een reeks maatregelen overeengekomen om in de overheidsuitgaven te snijden met 26 miljard euro in drie jaar tijd.

''In 2012 zullen we 4,5 miljard euro bezuinigen, 10,5 miljard in 2013 en 11 miljard in 2014", aldus de Italiaanse premier Mario Monti in de nacht van donderdag op vrijdag. Er zal vooral worden bezuinigd op de gezondheidszorg en het openbaar bestuur, zei Monti.

Bron: joop.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Een Iraanse olieboycot verzwakt de Westerse positie alleen

Vanaf 1 juli is het in de EU verboden Iraanse olie te kopen. De sancties maken onderdeel uit van een Amerikaanse campagne om de olie-export van Iran onmogelijk te maken. Ook verschillende Aziatische afnemers van Iraanse olie zagen zich onder Amerikaanse druk genoodzaakt deze importen af te bouwen. Iran zag zijn export al terug vallen van 2.5 miljoen vaten per dag naar 1.5 miljoen vaten per dag.