Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 43106 tot 43110
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Messen worden geslepen in afwachting van de Euro-top

Mariano Rajoy bevestigde het vanmorgen nog eens: toegang tot de markten blijft de absolute prioriteit van zijn land. Spanje moet nog altijd bijna 7 % rente betalen op zijn langerlopende obligaties (de toonaangevende 10-jarige) en dat is een onhoudbare situatie.

Rajoy zal op de meeting maatregelen voorstellen die de markten helpen stabiliseren. Zijn doelstelling is om met de beschikbare middelen de Spaanse rente omlaag te duwen. De Spaanse premier wil met andere woorden dat de ecb weer obligaties gaat inkopen. Of die daar oren naar gaat hebben is echter een ander paar mouwen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Duitse bunds sluiten lager

Duitse bunds zijn woensdag lager gesloten. In aanloop naar de Europese top in Brussel kende de handel een vrij grillig verloop en waren handelaren terughoudend met het vergroten van hun blootstelling aan Europese staatsleningen.

"Wij vinden het twijfelachtig of er iets baanbrekends uit de top zal komen en voelen ons comfortabel short te blijven op de periferie", zeggen analisten van RBS.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Brazilië pompt 4 miljard in economie

Brazilië gaat 4 miljard dollar (3,2 miljard euro) in de economie pompen om de crisis te lijf te gaan.

Dat maakte de Braziliaanse minister van Financiën woensdag bekend.

Het geld, dat vooral in de tweede helft van dit jaar zal worden uitgegeven, gaat onder meer naar aankopen van lokale producten voor publieke diensten. Zo wil de regering veel landbouwwerktuigen, schoolbussen en vrachtwagens voor het leger aanschaffen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Vier bouwstenen voor een versterkt Europa

Regeringsleiders en staatshoofden van de 27 EU-leiders komen donderdag en vrijdag in Brussel bijeen voor overleg. Zij bespreken onder meer de de vier bouwstenen voor een 'echte Economische en Monetaire Unie', opgesteld en gepresenteerd door EU-prominenten Herman Van Rompuy, José Manuel Barroso, Jean-Claude Juncker en Mario Draghi. Hieronder een kort overzicht.

De bouwstenen hebben betrekking op verdergaande integratie op het gebied van:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Vooral uitkijken naar signalen van Spanje, Italië en Frankrijk

Volgens de Financial Times zal op de Euro-meeting van donderdag 27 en vrijdag 28 juni een schema voorgesteld worden dat een heuse omwenteling in de Europese constellatie zou betekenen. In dat schema zouden de bevoegdheden van de E.U. aanzienlijk uitgebreid worden.

De E.U. zou namelijk de bevoegdheid krijgen om de budgetten van de lidstaten te controleren wanneer deze over de schreef gaan. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat de individuele landen een deel van hun nationale bevoegdheid afgeven in ruil voor het ontvangen van steun.