Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 43106 tot 43110
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Wall Street kijkt vooruit

Beleggers op Wall Street waren donderdag niet onder de indruk van de rentebesluiten van een aantal centrale banken. Ze keken vooruit naar het rapport over de banengroei dat vrijdag gepresenteerd zal worden.

Ruim drie kwartier voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 12.921,83 punten en de S&P 500-index daalde 0,3 procent tot 1370,01 punten. DeNasdaq wist zich als enig aan de negatieve teneur te onttrekken met een plus van 0,2 procent tot 2980,70 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

'Meer stimulans ECB na renteverlaging'

De Europese Centrale Bank (ECB) zal de renteverlaging van donderdag in de komende maanden opvolgen met meer stimulerende maatregelen voor de economie van de eurozone. Dat verwacht een meerderheid van 52 economen die door persbureau Reuters werden geraadpleegd.

29 marktvorsers denken dat de ECB nog dit jaar een nieuwe lening tegen een lage rente uitgeeft. Met twee eerdere leningen pompte de ECB meer dan 1000 miljard euro in de markt. De centrale bank kwam donderdag, tot teleurstelling van beleggers, nog niet met meer steun. Vanwege de escalatie van de Europese schuldencrisis achtte de ECB het wel nodig de rente te verlagen met 25 basispunten tot 0,75 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Spaanse en Italiaanse rente blijft hoog

Een week na de Europese top van de zoveelste redding blijven de Spaanse en Italiaanse rente op een onhoudbaar niveau staan. In eerste instantie was er een grote opluchting, net als altijd na een EU top waar enkel beloftes worden gemaakt. Maar gisteren en vandaag steeg de rente weer.

Je kan je beginnen afvragen of dit alles de moeite is geweest voor de Spaanse en Italiaanse rente na dergelijke oplossing. Merkel lijkt aan het einde van haar toegevingen te zijn en zal in de toekomst terug haar eisen volhouden om haar achterban niet in het harnas te jagen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Waarom het ESM niet gaat werken

Het ESM zal voorlopig zo`n €500 miljard gaan bevatten. Stel je eens voor dat we met dat ESM dan staatsobligaties van Italië gaan kopen voor een bedrag van 150 miljard om daarmee de rentes naar beneden te krijgen. Ik denk inderdaad dat we het voor elkaar zouden krijgen die rentes voor een paar dagen lager te krijgen, maar het laat zich raden wat bezitters van staatspapier gaan doen. De aankoop van 150 miljard houdt namelijk tegelijkertijd in dat er nog maar 350 miljard over is om nog nieuwe steunoperaties uit te voeren (daarbij zijn er ook nog meer probleemlanden) en dus kun je je als houder van deze staatsobligaties weer zorgen gaan maken over de toekomstige waarde van je obligaties. Met andere woorden: of je krijgt er nu een mooie prijs voor (dankzij de hogere waarde door de aankopen van het ESM) of je wacht en je loopt het risico dat de waarde wederom hard gaat zakken, omdat het ESM maar beperkte slagkracht heeft. Precies, ik denk dat wij wel weten wat de meesten zullen kiezen en als dat inderdaad gebeurt, dan wordt het een self fullfilling prophecy.

Het heeft dus geen enkele zin om bij voorbaat aan te gaan geven hoeveel je gaat opkopen en hoeveel geld je wilt gaan spenderen aan opkoopprogramma’s, want investeerders weten dan precies wat ze kunnen verwachten voor de toekomst en dat zal tegen de goede zaak gaan werken. Het enige dat werkt is dus niet aangeven hoeveel je gaat opkopen, zodat investeerders niet kunnen anticiperen op een duidelijk aangegeven einde van een opkoopprogramma. De enige die dit kan doen is de Europese Centrale Bank.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Duitse bunds sluiten hoger

De Duitse bunds zijn donderdag hoger gesloten, met name door een vlucht van beleggers richting 'veilige' beleggingen, nadat in de middag hoge aantallen Spaanse en Italiaanse staatsleningen verkocht werden door teleurstelling over uitlatingen van ECB-president Mario Draghi.

Na de bekendmaking dat de Europese Centrale Bank (ECB) het belangrijkste rentetarief verlaagt naar 0,75% van 1,0% gaf Draghi tijdens de daaropvolgende persconferentie geen hints tot andere stimuleringsmaatregelen. "Marktparticipanten waren er van overtuigd - ik denk door een misverstand - dat Draghi maatregelen zoals een lange termijn herfinancieringsoperatie (LTRO) of obligatie-inkoopprogramma aan zou kondigen", zegt een handelaar.