Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 43111 tot 43115
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Wall Street goedgeluimd

De effectenbeurzen in New York noteerden woensdag halverwege de handelsdag flinke plussen. Een aantal meevallende macrocijfers, drukten de zorgen over de Europese schuldencrisis even naar de achtergrond.

De Dow-Jonesindex won 0,8 procent tot 12.631 punten. De S&P 500 pluste met 1 procent op 1333 punten. De Nasdaq klom 0,9 procent tot 2878 punten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Facturen innen in Italië: twee jaar is normaal...

In de gezondheidszorg is snelheid vaak van het allerhoogste belang. Hoewel Italiaanse ambulances in noodgevallen even snel ter plaatse zijn als in andere landen, is de gezondheidssector berucht traag in het betalen van zijn leveranciers, schrijft The Economist.

Assobiomedica, de overkoepelende organisatie die 250 leveranciers van medische apparatuur groepeert, moet op dit moment nog 5,6 miljard euro ontvangen. Farmindustria, die 200 farmaceutische bedrijven vertegenwoordigt, wacht nog op 4 miljard euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Fitch verlaagt kredietstatus 3 grote Cypriotische banken

Fitch Ratings heeft de kredietstatus van diverse Cypriotische banken verlaagd, maakt het ratingbureau woensdag nabeurs bekend in een persbericht.

De kredietstatus van de Bank of Cyprus (BOC), Cyprus Popular Bank (CPB) en Hellenic Bank (HB) ging omlaag naar BB van BB+ met een negatieve outlook. De actie volgt op de verlaging van de soevereine rating van Cyprus naar BB begin deze week.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Messen worden geslepen in afwachting van de Euro-top

Mariano Rajoy bevestigde het vanmorgen nog eens: toegang tot de markten blijft de absolute prioriteit van zijn land. Spanje moet nog altijd bijna 7 % rente betalen op zijn langerlopende obligaties (de toonaangevende 10-jarige) en dat is een onhoudbare situatie.

Rajoy zal op de meeting maatregelen voorstellen die de markten helpen stabiliseren. Zijn doelstelling is om met de beschikbare middelen de Spaanse rente omlaag te duwen. De Spaanse premier wil met andere woorden dat de ecb weer obligaties gaat inkopen. Of die daar oren naar gaat hebben is echter een ander paar mouwen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Duitse bunds sluiten lager

Duitse bunds zijn woensdag lager gesloten. In aanloop naar de Europese top in Brussel kende de handel een vrij grillig verloop en waren handelaren terughoudend met het vergroten van hun blootstelling aan Europese staatsleningen.

"Wij vinden het twijfelachtig of er iets baanbrekends uit de top zal komen en voelen ons comfortabel short te blijven op de periferie", zeggen analisten van RBS.