Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 43121 tot 43125
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Wekelijkse olievoorraden dalen minder hard dan verwacht

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week minder hard gedaald dan verwacht, blijkt woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

De voorraden ruwe olie namen in de week eindigend op 22 juni af met 0,133 miljoen vaten tot 387,166 miljoen vaten, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen op een daling met 0,5 miljoen vaten hadden gerekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Koper wijst op beurscorrectie

De koperprijs heeft een sterke correlatie met de S&P 500. Als koper een bodem of een top vindt, bodemt of topt de S&P 500 meestal kort daarna. Vandaag zitten we in een uitzonderlijke situatie dat de koperprijs daalt en de S&P 500 niet, nog niet.

Of de koperprijs nu al een bodem heeft bereikt, is moeilijk te zeggen. Maar de divergentie tussen beide is zeer uitzonderlijk en zal vermoedelijk niet lang aanhouden. En aangezien de wereldeconomie nog steeds vertraagt, is de kans klein dat de koperprijs terug aantrekt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Richard Russell houdt een pleidooi voor goud

Richard Russell, de schrijver van de Dow Theory Letters, ziet maar 1 optie als uitweg uit de huidige financiële crisis: goud.

Gold possesses some properties that are beyond the scope of other investments. Gold can’t go broke, because gold does not derive its purchasing power from the edict or control of any sovereign power or central bank. Gold has no counter-parties. Gold is tangible and is accepted everywhere — in good times or bad. Gold exists outside the world’s banking system. Unlike fiat money, gold is wealth on its own.

Bron: adbroere.nl
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

De Staatsgreep is vrijwel voltooid

In de media verscheen op 27 juni 2012 een klein bericht over het op mijn blog veelbesproken Europees Stabiliteit Mechanisme (ESM). De leningen,  te verstrekken door het ESM, verliezen mogelijk hun voorrangspositie ten opzichte van de private sector. De bron van deze berichtgeving zijn ‘Duitse regeringskringen’.

In een toelichting op dit mogelijke besluit schrijven de media dat er onzekerheid op de markten zou ontstaan door de preferente leningenstatus van het ESM. Simpel gezegd, de heilige financiële markten willen niet dat zij bij eventuele terugbetalingsproblemen moeten toestaan dat het ESM eerst aan de beurt is en daarna zij.

Het is maar een klein bericht, maar veelbetekenend om meerdere redenen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Wall Street opent positief

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag met kleine winsten geopend. Een onverwacht sterke stijging van de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten gaf de koersen wat steun. Ook op Wall Street wachten beleggers echter vooral op de EU-top over de schuldencrisis, die donderdag begint.