Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43121 tot 43125
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Wekelijkse olievoorraden dalen harder dan verwacht

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week harder gedaald dan vooraf werd verwacht, blijkt donderdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

De voorraden ruwe olie namen in de week eindigend op 29 juni af met 4,27 miljoen vaten tot 382,896 miljoen vaten, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen op een daling met 1,4 miljoen vaten hadden gerekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Portugal mist wellicht doelstelling tekort

Portugal slaagt er wellicht niet in om het begrotingstekort dit jaar terug te dringen tot het niveau dat met de geldschieters van het land is afgesproken in ruil voor 78 miljard euro aan noodsteun. Dat stelde een parlementscommissie die toeziet op de uitvoer van de begroting donderdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

MARKET COMMENT: AEX zakt verder weg; realiteit terug in markt

De Amsterdamse AEX-index is gedurende de middag verder weggezakt, waarbij vermogensbeheerder Maurice Mureau van Keijser Capital de oplopende rente op Spaans en Italiaans schuldpapier noemt, nadat eerder op de dag ook al de dalende euro als e e n van de redenen werd genoemd. "De renteverlaging van de ECB is geen oplossing", geeft Mureau daarnaast aan, "en de EU-maatregelen van vorige week stelpen het bloeden, maar de wond is nog niet dicht." Wat Mureau betreft is met name dit besef in de markt aan het toenemen en is daarmee de realiteit teruggekeerd. Omstreeks 16.25 uur noteert de AEX 1,0% lager op 311,74 punten. (EVG)

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

22 jaar na de Val van de Muur is het marxisme terug

Twintig jaar nadat Fukuyama de definitieve overwinning van het liberaal-democratisch systeem verkondigde en 164 jaar na het Communistisch Manifest, is marxisme terug helemaal in. The Guardian verklaart waarom extreem-links opnieuw in opmars is bij jongeren.

In academische kringen is marxisme nooit helemaal verdwenen, maar bij de mainstream was de ideologie na de val van de Sovjet-Unie op sterven na dood. Sinds de financiƫle crisis uitbrak in 2008 schoten de verkoopscijfers van Marx' levenswerk Das Kapital opnieuw de hoogte in.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Draghi: renteverlaging door groeivertraging

President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) zegt donderdag dat het besluit om de rente te verlagen ingegeven is door de economische groeivertraging in de eurozone die de centrale bank al vreesde.

Mede op basis van de cijfers over het tweede kwartaal, stelt Draghi dat de groei nu in de hele eurozone zwak is. "We kunnen zeggen dat de renteverlaging nu gericht is op de hele zone", zegt Draghi, waarmee hij verwijst naar de afvlakkende conjunctuur in landen die het voordien nog goed deden, zoals Duitsland.