Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43126 tot 43130
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Spaanse en Italiaanse rentes lopen sterk op

De rentes op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties zijn donderdagmiddag sterk opgelopen. Beleggers reageerden teleurgesteld op het uitblijven van extra steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB).

De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties steeg tot 6,8 procent, tegen 6,4 procent aan het begin van de dag. De rente op vergelijkbare Italiaanse obligaties klom van 5,8 naar 6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Pensioenkortingen zijn niet van de baan

De Pensioenfederatie is helemaal niet blij met het nieuws dat de pensioenkortingen (grotendeels) van de baan zijn. "Het FD geeft een onjuiste voorstelling van zaken", aldus de pensioenlobby.

Vandaag bericht het FD dat grootschalige pensioenkortingen wellicht van de baan zijn doordat de pensioenfondsen een hogere rekenrente zouden mogen hanteren. Dit is een veel te optimistische en daardoor onjuiste voorstelling van zaken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

IEA: duurzame energie blijft groeien

De hoeveelheid uit duurzame bronnen opgewekte energie zal in de komende 5 jaar snel blijven groeien ondanks aanhoudende economische onzekerheid. Dat stelt het Internationale Energie Agentschap (IEA) in het donderdag verschenen rapport 'Medium-Term Renewable Energy Market Report 2012'.

Waterkrachtcentrales, zonne-energie, windmolens en andere bronnen zullen samen bijna 6400 terrawattuur (TWh) aan energie opwekken. Volgens IEA is dat een stijging van 40 procent ten opzichte van 2011. De 11 miljoen Nederlandse en Belgische huishoudens verbruiken samen jaarlijks 40 terrawattuur aan energie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Uitblijven steun in Europa drukt Wall Street

De beurzen op Wall Street zijn donderdag met verliezen aan de handelsdag begonnen. Beleggers waren teleurgesteld over het uitblijven van nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de economie in Europa. De handel kreeg nog wel steun van een positief cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Markten ontevreden over ECB

De Europese beurzen reageerden donderdag ontevreden op de renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) en de aansluitende opmerkingen van ECB-president Mario Draghi. Met uitzondering van de beurs in Londen gingen de graadmeters eensgezind sterk naar beneden. Beleggers hadden gehoopt dat Draghi meer nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de economie zou aankondigen, wat niet gebeurde.

Rond 15.50 uur noteerde de AEX-index 0,9 procent lager op 312,13 punten. De MidKap-index stond 0,8 procent lager op 513,66 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stonden tot 1,4 procent lager. Londen zakte 0,2 procent.