Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 43136 tot 43140
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Korting pensioenen vanaf volgend jaar vrijwel zeker

Bij een groot deel van de pensioenfondsen zal volgend jaar zeer waarschijnlijk worden gekort. Dit heeft financiƫle gevolgen voor miljoenen Nederlanders.

Dit blijkt uit de tweede kwartaalcijfers van vier van de vijf grootste pensioenfondsen van Nederland, die donderdag bekend zullen worden gemaakt en in handen zijn van NU.nl.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Vijf vragen dekkingsgraad pensioenfondsen

De gezamenlijke pensioenfondsen beheren op dit moment voor zo'n 800 miljard euro aan opgebouwd pensioen van Nederlanders. Maar het staat er niet goed voor met de dekkingsgraden van deze fondsen. NU.nl legt u in vijf vragen deze dekkingsgraden uit.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Amerikaanse pensioenfondsen hebben te weinig geld in kas

Net als in ons land staan ook in Amerika de pensioenfondsen onder druk. De pensioenen bij de grote bedrijven uit de S&P 500 index zouden volgens een recent rapport van S&P Dow Jones Indices veel geld tekort komen. In het fiscale jaar 2011 zit er volgens het onderzoek $354,7 miljard te weinig in de bedrijfspensioenen, een tekort dan $100 miljard groter is geworden ten opzichte van het jaar daarvoor.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Duitsers geven oude marken uit in de winkels

Wall Street Journal schrijft dat de Duitse mark nog steeds op beperkte schaal gebruikt wordt in het betalingsverkeer. In 2002 werd de euro ingevoerd, maar de Duitse mark kan tien jaar later nog steeds bij de centrale bank ingewisseld worden voor euro's. De oude Duitse mark heeft dus nog steeds koopkracht, want voor elke 1,96 aan marken krijgt men €1 terug. Bedrijven spelen hierop in, door Duitsers de gelegenheid te bieden om contant te betalen met de mark.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Eric Sprott breidt PSLV zilverfonds verder uit

Eric Sprott heeft bij een nieuwe aandelenemissie 18,1 miljoen nieuwe aandelen aan het PSLV zilverfonds toegevoegd. Dit exchange-traded fund (ETF) bezit fysiek zilver als onderpand voor de aandelen en heeft met de opbrengsten van deze emissie opnieuw fysiek zilver gekocht.

[...]