Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 43141 tot 43145
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Qatar Investment Fund koopt volgens geruchten 49% van toekomstige goudmijn in Colombia

Het Qatar Investment Fund (QIF) legt volgens insiders $2 miljard neer voor een aandeel in Eike Batista’s goudmijnbedrijf. De Braziliaanse miljardair, grootinvesteerder in grondstoffen en 13e rijkste man ter wereld, verkoopt 49% van AUX aan QIF. AUX nam vorig jaar Ventana over, destijds een van onze fondsposities. QIF heeft recentelijk aangekondigd actief op zoek te gaan naar kansen in de grondstofmarkten, en voegt nu de daad bij het woord.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Nederlandse Bank: Donkere tijden - Red u zelf

Volgens de directeur van De Nederlandse Bank, Joanne Kellerman, wachten er donkere economische tijden. We moeten ons bij wijze van spreken als een egel, een grizzly beer of een woelmuis een dikke vetlaag aanvreten om op een barre en ijskoude winter voorbereid te zijn. Om u als lezer goed en juist te kunnen informeren heb ik net een rondje door mijn dorp gefietst en gelet op bijzondere voortekenen. Stonden er groepjes mensen te praten, werd er met brandhout gesleept, of voedsel gehamsterd, keken de mensen bijzonder bezorgd? Nee niets van dit alles.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street eindigt hoger dankzij huizendata

Wall Street is dinsdag hoger gesloten, waarbij beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt zwaarder wogen dan teleurstellende data over het consumentenvertrouwen.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,3% hoger op 12.534,67 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,5% tot 1.319,99 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,6% won tot 2.854,06 punten.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

ZIRP doet meer slecht dan goed

ZIRP (Zero Intrest Rate Policy) heeft het gedrag van miljoenen Amerikanen aangepast. Vele onder hen konden vroeger rekenen op mooie intrestbetalingen in de loop van het jaar. Ze wisten op voorhand wanneer ze een bepaald bedrag aan intresten gingen ontvangen. Met ZIRP valt dit weg en worden ze gedwongen risico te zoeken om rendement te behalen, voornamelijk risico in de vorm van aandelen.

Dit is dan ook een van de redenen van Bernanke om ZIRP zo lang mogelijk vol te houden. Bernanke is van mening dat een stijgende beurs de bevolking een gevoel van welvaart geeft waardoor ze opnieuw meer gaan consumeren en zo de economie bevorderen. Maar ZIRP heeft ook zijn negatieve effecten op de economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Olieprijs sluit hoger, blijft onder de $80 per vat

De olieprijs is dinsdag licht hoger gesloten maar bleef onder de $80,00 per vat waarbij de markten teleurstellende data over het consumentenvertrouwen verwerkten en tropische storm Debby die momenteel door de Golf van Mexico woedt, weinig bepalende impact had op de olie en gasproductie in die regio, hetgeen dus ook niet voor een sterke impuls kon zorgen.

De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $0,15 hoger op $79,36.