Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 4316 tot 4320
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 26 november 2016

Na de Brexit en Trump beginnen Europeanen de EU opnieuw te appreciëren

Terwijl de brexit en de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten algemeen als tegenvallers voor de Europese Unie werden bestempeld, lijken deze gebeurtenissen in werkelijkheid een stimulans te zijn geweest voor het Europese eenheidsgevoel.

Dat blijkt uit een rapport van de Bertelsmann Foundation, die heeft vastgesteld dat in vijf van de zes grootste lidstaten van de Europese Unie de steun voor het Europese idee is toegenomen. Alleen in Spanje bleek nog een verdere daling geregistreerd te worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 26 november 2016

Wat gaat India doen met 23 miljard waardeloze bankbiljetten?

Twee weken geleden verklaarde India alle biljetten van 500 en 1000 roepie ongeldig. Dat is 86% van alle geld in omloop! Wat zal het land doen met deze hoop papier?

Om de omvang van het probleem even te illustreren: als je alle ongeldig gemaakte biljetten op elkaar legt, krijg je een stapel die 300 keer hoger is dan Mount Everest!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 26 november 2016

ECB lijkt te hebben geleerd

Er kan nieuwe onrust ontstaan op de financiële markten door de onstuimige politieke ontwikkelingen, aldus een waarschuwing van de Europese Centrale Bank (ECB) in haar halfjaarlijkse risicoanalyse.

Gisteren presenteerde ECB-vicevoorzitter Vítor Constâncio de analyse in Frankfurt, waarbij aangegeven werd dat het risico van een wereldwijde correctie van de financiële markten, en vooral de obligatiemarkten, is toegenomen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: zaterdag 26 november 2016

De Italiaanse bom

'Reken jezelf niet rijk, maar hou rekening met tegenvallers.' Dat is de boodschap van de Financial Stability Review van Europese Centrale Bank, waarin gezegd wordt hoe de financiële markten ervoor staan. De politieke onzekerheid speelt in die boodschap een belangrijke rol, legt macro-econoom Kees de Kort uit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 26 november 2016

ECB waarschuwt voor nieuwe financiële crisis

De toenemende politieke onzekerheid verhoogt de kans op een globale financiële correctie, zo waarschuwt de Europese Centrale Bank. Ze zien op dit moment vooral een grote bedreiging uit de Verenigde Staten. Uiteraard zal men alles doen om de mogelijke crisis te bezweren.