Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 4316 tot 4320
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 september 2016

“Deutsche Bank niet het volgende Lehman Brothers”

De oorzaak en start van de zware financiële crisis ligt bij het omvallen van de grote Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers in 2008, uiteraard willen we dat zo een scenario zich niet meer voortdoet. De problemen omtrent de Deutsche Bank worden tegenwoordig vaak vergeleken met die van Lehman in der tijd. Volgens Stuart Graham, CEO van het onafhankelijke onderzoeksbureau Autonomous, zal het zo een vaart niet lopen.

Het is duidelijk dat er wat rommelt bij de Deutsche Bank, begin dit jaar gingen er berichten rond dat een mogelijk faillissement van de Duitse bank desastreuze gevolgen zou hebben voor de bankenwereld en de aandelenmarkten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 30 september 2016

Baken van rust in oceaan van onzin

Och ja, die Japanse inflatie... het wil maar niet echt vlotten met de ambities om die omhoog te krijgen. En ook de uitgaven van de Japanse huishoudens dalen schrikbarend. Een understatement, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. 'Het levert geen moer op. Ongelofelijk, wat een sukkels. En het gaat maar door.'

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 30 september 2016

Hongarije houdt niet van immigranten, tenzij ze 300.000 euro meebrengen

Hongarije heeft de voorbije drie jaar aan 3.649 kapitaalkrachtige immigranten uit regio’s buiten de Europese Unie een verblijfsvergunning gegeven. Dat hebben woordvoerders van de Hongaarse premier Viktor Orban bevestigd.

Het land voerde drie jaar geleden een systeem in waarbij immigranten uit andere regio’s dan de Europese Unie in ruil voor de aankoop van 300.000 euro aan overheidsobligaties een verblijfsvergunning in Hongarije konden verwerven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 30 september 2016

China maakt directe valutahandel met Saoedi-Arabië mogelijk

De Chinese yuan kan voortaan rechtstreeks omgewisseld worden voor de Saoedische riyal en de dirham van de Verenigde Arabische Emiraten, zo meldt persbureau Xinhua. Daarmee groeit het aantal valuta dat rechtstreeks inwisselbaar is voor de yuan naar zestien, aldus het China Foreign Exchange Trade System (CFETS). Daarmee wordt het voor bedrijven in China en in de twee oliestaten veel makkelijker om onderling handel te drijven in hun eigen valuta.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 september 2016

Beursblik: Europese banken onderuit door zorgen over Deutsche Bank

(ABM FN-Dow Jones) In heel Europa noteerden bankaandelen vrijdagochtend fors in de min vanwege de zorgen rondom Deutsche Bank, dat op de beurs in Frankfurt een nieuw dieptepunt bereikte.

Diverse media meldden donderdagavond op basis van bronnen dat een aantal hedgefondsen dat derivatentransacties afhandelt via Deutsche Bank overtollige contanten daar hebben weggehaald en het uitstaande tegenpartijrisico hebben verminderd. Het aandeel van de Duitse grootbank daalde daarop ruim 7 procent in Amerika.