Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 43161 tot 43165
Bron: bnr.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Pensioenen waarschijnlijk toch niet massaal omlaag

De grootschalige pensioenverlaging in 2013 lijkt deels van de baan. Volgens het FD gaat minister Kamp van Sociale Zaken de regels versoepelen.

Pensioenfondsen krijgen meer lucht, doordat minister Kamp aanstuurt op versoepeling van de zogeheten rekenrente, schrijft het Financieele Dagblad . Dinsdag werd bekend dat de Nederlandsche Bank met soepeler regels komt voor verzekeraars en volgens een woordvoerder van het ministerie is de kans groot dat die vanaf eind dit jaar ook toegepast worden op pensioenfondsen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

'AEX opent 1 punt lager'

De AEX-index opent donderdag circa 1 punt lager. ,,Het is vandaag Centrale Banken-dag. De handel wacht op de rentebeslissing van de Europese Centrale Bank (ECB) en ook de Bank of England komt met nieuws'', zegt handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Verwacht wordt dat de ECB de rente met 25 basispunten zal verlagen tot 0,75 procent. Daarmee zou het centrale rentetarief voor het eerst sinds het bestaan van de euro lager uitkomen dan 1 procent. De verlaging is bedoeld om de neergang van de Europese economie te bestrijden. Daarnaast zou de bank met nieuwe stimuleringsmaatregelen kunnen komen, vooral voor zwakke eurolanden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Markten kijken uit naar rentebesluit ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt donderdag onder grote belangstelling de maandelijkse vergadering over het monetaire beleid in de eurozone.

Veel economen verwachten dat de ECB het belangrijkste rentetarief in de eurozone met een kwart procentpunt verlaagt tot 0,75 procent. Daarmee zou de herfinancieringsrente (de rente die banken betalen voor hun leningen bij de ECB) voor het eerst in het bestaan van de euro lager uitkomen dan 1 procent.

Bron: peakoil.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Alle data wijst nog steeds op schaarser worden olie.

De olieprijzen zitten in een tijdelijke dip en dat geeft alle ruimte aan twijfels over het feit dat de olieproductie binnenkort zal beginnen aan een permanente daling. Het opiniestuk van Trouw-journalist Marco Visser is daar een voorbeeld van, evenals de uitgebreide blog van de alom gerespecteerde wetenschapsjournalist George Monbiot in The Guardian.

Vanwege de toenemende olieproductie uit teerzanden en schalie-gesteente stelt Monbiot dat de voorspellingen van 'peakoilers' niet zijn uitgekomen. Hij verwijst verder naar een onlangs verschenen studie van Harvard om aan te tonen dat de olieproductie de komende tijd fors gaat stijgen en de prijzen fors dalen. Dit om zijn stelling te onderbouwen dat er juist te veel olie is; meer dan genoeg om ons klimaat om zeep te helpen. Maar de Harvard studie is nu al omstreden en zowel Visser als Monbiot slaan de plank op cruciale punten mis.

Bron: rnw.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

50.000 Nederlanders in buitenland volledig afhankelijk van pensioen

Het aantal gepensioneerden is afgelopen jaar voor het eerst gestegen tot boven de drie miljoen. Het aantal gepensioneerden in het buitenland, die hoofdzakelijk afhankelijk is van pensioenoverdrachten vanuit Nederland, ligt inmiddels iets boven de 50.000.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het totaal aantal gepensioneerde Nederlanders in het buitenland, die een relatief klein pensioen krijgen (gemiddeld 270 euro) ligt veel hoger: dat is zo'n 270.000.