Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 43171 tot 43175
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Spaanse en Italiaanse rentes stijgen sterk

De rentes op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties zijn dinsdag weer sterk gestegen. Beleggers zijn sceptisch over de uitkomsten van de EU-top later deze week en hadden weinig belangstelling voor een veiling van nieuwe Spaanse staatsleningen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Spaans begrotingstekort stijgt naar 3,4% van bbp

In de periode januari tot mei 2012 is het begrotingstekort van Spanje gestegen naar 3,4% van het bruto binnenlands product (bbp), blijkt uit dinsdag gepubliceerde data van het Spaanse ministerie van begroting. In de periode januari tot en met april lag het begrotingstekort nog op 2,4% van het bbp.

Tijdens een persconferentie meldt de vice-minister van begroting Marta Fernandez Curras dat het groeiende tekort ondermeer te wijten is aan de teleurstellende economische resultaten in de eerste vijf maanden van 2012. In dezelfde periode in 2011 bedroeg het tekort op de begroting nog 2,6% van het bbp.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot -0,1%, markt wacht EU-top af

De AEX sloot dinsdag licht lager op een afwachtende dag waar de Spaanse en Italiaanse rente weer opliepen als gevolg van oplopende financieringslasten voor Spanje als gevolg van een veiling. Het Amerikaanse consumentenvertrouwen viel tegen, maar beleggers waren niet bereid om te geven noch te nemen.

De AEX sloot afgerond naar boven 0,1% lager op 294,05 punten. De Midkap zakte op het slot 0,9% naar 482,54 punten. De ASX verloot 0,8% op 373,70 punten.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Weinig spektakel voor de AEX

Door gebrek aan nieuws dat de beurzen richting kon geven bleven de AEX index en de BEL20 rond de slotstand van gisteren noteren. Waar de beurzen gisteren de geruchten over eventuele afwaarderingen van Spaanse banken al hadden verwerkt had de uiteindelijke bevestiging hiervan nauwelijks effect op de koersen. Kredietbeoordelaar Moody’s maakte gisteren (Amerikaanse tijd) bekend dat 28 Spaanse banken afgewaardeerd zijn. Van de 28 werd de kredietwaardigheid van 6 banken met vier niveaus verlaagd, 10 banken werden drie niveaus lager gewaardeerd en de overige banken verloren 1 à 2 niveaus.

In de ochtend kwam het belangrijkste nieuws uit Duitsland en Spanje. Het Duitse consumentenvertrouwen was iets hoger dan men had verwacht en de veiling van Spaanse staatsleningen viel wat tegen. Omdat meer richtinggevend nieuws uitbleef noteerden de beurzen in Brussel en Amsterdam vrijwel onveranderd totdat de Amerikaanse beurzen hoger openden. De Dow Jones index en de Nasdaq stonden kort na opening op winsten van +0,2% en +0,4%. Beleggers volgden de beurzen in Amerika waardoor de AEX index en de BEL20 opveerden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Schuld die niet kan worden terugbetaald, kómt ook niet terug

"Dankzij steeds meer schuld konden we de laatste 30 jaar op 'anabole snelheid' groeien. Terugbetalen van schulden is onmogelijk en soms zelfs onwenselijk, want de financiële sector moet krimpen." Dat zegt de Groningse econoom Dirk Bezemer in een mooi gesprek met Hans de Geus.