Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43171 tot 43175
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

'Meneer Van Rompuy! Fijn dat u er nog 's bent. Maar niemand gelooft u nog'

Herman Van Rompuy verdedigde dinsdag in het Europees Parlement de akkoorden die de leiders van de eurozone vorige donderdag en vrijdag sloten tijdens de 19de eurotop in Brussel. Lidstaten kunnen beslissingen over het noodfonds ESM niet blokkeren, gaf de voorzitter van de Raad van Europa  als antwoord op geruchten dat Finland mogelijk tegen gaat stemmen tegen de directe steun aan banken. Nigel Farage toonde zich opnieuw Van Rompuy's nachtmerrie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Staat wil dinsdag tot 3,5 miljard ophalen

De Nederlandse staat heropent volgende week een 3-jarige lening en hoopt daarmee 2,5 tot 3,5 miljard euro op te halen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie woensdag bekend.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

De Europese Monsterstaat

Rather than solving the Eurozone debt crisis once and for all, the EU summit last week gummed up the bailout process with controversy in the very country that everyone is counting on to save the Eurozone, Germany—but also elsewhere—and nothing has been resolved.

There is Greece, inexorably tottering towards its exit from the Eurozone. Once again, the despised Troika inspectors have arrived in Athens. Based on their findings, they’ll decide if Greece should get the next tranche of the bailout billions—default and/or conversion to the drachma being the alternatives.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Frankrijk belast rijken en bedrijven extra

Frankrijk wil dit jaar 7,2 miljard euro aan extra belastinginkomsten genereren, onder meer door eenmalige heffingen voor rijke inwoners van het land en het bedrijfsleven. Dat staat in een woensdag bekendgemaakte aanvulling op de begroting.

De socialistische regering wil 2,3 miljard euro verhalen op rijken met een vermogen boven 1,3 miljoen euro. Daarnaast moeten grote banken en energiebedrijven nog eens 1,1 miljard euro ophoesten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Duitsland veilt 5-jarige obligatie tegen hogere yield

De financieringskosten voor Duitsland liepen op tijdens een veiling woensdag, aangezien de resultaten van de recente Europese top hoop geven aan emittenten uit de periferie van de eurozone, maar druk uitoefenen op de aantrekkingskracht van de als veilig beschouwde bund.

Duitsland heeft EUR3,294 miljard opgehaald met de veiling van een 5-jarige obligatie tegen een rendement van 0,52%, meldt de Deutsche Bundesbank woensdag. Bij de vorige veiling op 6 juni kwam de yield op 0,41% uit. De bid-to-cover ratio kwam uit op 2,7. Het biedvolume van EUR9,008 miljard was een Duits record.