Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 43171 tot 43175
Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Blinkend goud, het duisterste hoekje van de City?

[...]

En de Britten zoomen in op de goudfixing. Dat de prijs 'fixed' (Engels voor 'gearrangeerd') wordt, is op zich natuurlijk al een vrij ongelukkige benaming.  Vijf banken bepalen de goudprijs in Londen: Bank of Nova Scotia, HBSC, Société Générale, Deutsche Bank en, eum, Barclays.

De 'fixingleider' stelt een prijs voor en vervolgens simuleren de vijf handel door hun koop- en verkooporders te vergelijken. Alle transacties verlopen vervolgens tegen de koers van die fixing. We citeren even The Independent:

Bron: waterkant.net
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Suriname ontmoedigt goudsmokkel bij buren niet

Suriname gaat sleutelen aan zijn opkoopprijs voor goud, deels om de buurlanden tegemoet te komen. Volgens Gerold Dompig, voorzitter van de commissie Ordening Goudsector, worden de royalty’s opgeschroefd van één naar drie procent. Het wordt dus ietsje minder aantrekkelijk om goud in Suriname te verkopen. Maar toch niet in die mate dat de smokkel uit Frans Guyana en Guyana zal ophouden.

Het is een bewuste keus. De buren klagen al zolang dat hun goud illegaal de grens overgaat en zij dus niets verdienen. Suriname geeft toe, maar houdt de deur toch op een kiertje. De royalty’s blijven op een voor de verkoper verteerbaar niveau. “Slechts twee procent omhoog”, zegt Dompig tegenover de Ware Tijd. Veel meer zit er niet in voor de buurlanden. Die waren enkele jaren terug toch wel de lachende derde. Toen waren de rollen omgekeerd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Beurzen omlaag na toespraak Bernanke

De Europese beurzen gingen dinsdag aan het einde van de middaghandel omlaag nadat de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke in het Congres geen aanwijzingenen had gegeven dat er een nieuwe ronde van stimuleringsmaatregelen aanstaande was. De aanvankelijk positieve stemming door sterke bedrijfscijfers uit de VS verdween als steun voor de zon.

De Amsterdamse AEX-index noteerde ruim een half uur voor het slot 0,3 procent lager op 314,97 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 510,22 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,2 procent. De FTSE-index in Londen viel 0,6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Spanjaarden verlaten Spanje

Steeds meer Spanjaarden zoeken door de economische crisis hun heil in het buitenland. In de eerste helft van dit jaar emigreerden meer dan 40.000 mensen, ruim twee keer zo veel als in dezelfde periode vorig jaar. Er komen ook veel minder immigranten naar Spanje toe.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Bernanke negeert roep om maatregelen

De president van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, Ben Bernanke, heeft dinsdag in zijn toespraak tot het Congres geen aanwijzingen gegeven dat er een nieuwe ronde van stimuleringsmaatregelen voor de economie aanstaande is. Wel herhaalde hij dat de Federal Reserve klaar staat om in te grijpen als dat nodig is.