Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43181 tot 43185
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

8 Ton goud, zilver en koper voor de Olympische medailles

Over een goede 3 weken beginnen de Olympische zomerspelen in Londen. Voor de 4.700 medailles werd in het totaal 8 ton goud, zilver en koper gebruikt. Rio Tinto overhandigde een paar dagen geleden de medailles aan de Londense organisatie.

De medailles werden ontgonnen in de Utah copper mine bij Salt Lake City en werden gegraveerd in de Royal Mint in Zuid Wales. Aan de voorzijde staat een afbeelding van Nike, Griekse God van de overwinning. Op de achterzijde staat een abstracte tekening van de Thames die door Londen vloeit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Matte stemming op Europese beurzen

De Europese aandelenmarkten hebben woensdag geen vervolg gegeven aan de forse opmars van de afgelopen dagen. Bij een gebrek aan richtinggevend nieuws verzilverden beleggers hun winsten. Er kwam ook geen steun uit de Verenigde Staten, waar de beurzen gesloten zijn in verband met Onafhankelijkheidsdag.

De AEX-index in Amsterdam stond een klein uur voor het slot 0,2 procent hoger op 314,92 punten. De MidKap-index van middelgrote fondsen noteerde 0,3 procent in de plus op 517,84 punten. De hoofdgraadmeters van de beurzen in Frankfurt en Parijs daalden met 0,2 procent. De FTSE-index in Londen klom 0,2 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

ECB staat voor historische rentestap

Na de onverwachte besluitvaardigheid van de Europese leiders vorige week rusten de ogen nu op de Europese Centrale Bank (ECB). Die staat donderdag voor de beslissing om de belangrijkste rentes in de eurozone te verlagen tot de laagste niveaus ooit. Op de financiƫle markten wordt echter gehoopt op maatregelen die meer kunnen betekenen voor de zwakke eurolanden.

De verwachtingen voor de maandelijkse rentevergadering van de ECB zijn hooggespannen. Veel economen gaan ervan uit dat de herfinancieringsrente (de rente waartegen banken geld lenen bij de ECB) met 0,25 procentpunt wordt verlaagd tot 0,75 procent. Daarmee komt het centrale rentetarief voor het eerst in het bestaan van de euro lager uit dan 1 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Diamond (Barclays): ongelukkig dat wij de eerste zijn

Het LIBOR-renteschandaal in de UK gaat nog meer koppen kosten. Dat denkt Bob Diamond, tot gisteren topman van de Britse bank Barclays. Diamond wordt op dit moment gegrilld door het Britse parlement.

Barclays sjoemelde jarenlang met een belangrijk rente-tarief, de LIBOR. Voor dat rentetarief lenen banken elkaar geld uit. Elke dag wordt de LIBOR samengesteld door zo'n 15 banken, van over de hele wereld. Het gemiddelde van wat die banken opgeven, wordt gebruikt als dagrente. Ook voor bijvoorbeeld hypotheken vormt de LIBOR een basis, al geldt dit meer voor Groot-Brittanniƫ dan voor de Europese banken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Eind aan rally op Europese beurzen

Op de Europese aandelenmarkten is woensdag een einde gekomen aan de rally van de afgelopen dagen. Bij een gebrek aan richtinggevend nieuws verzilverden beleggers de forse koersstijgingen van de afgelopen dagen. Er kwam ook geen steun uit de Verenigde Staten, waar de beurzen gesloten zijn in verband met Onafhankelijkheidsdag.

De belangrijkste indices deden een klein stapje terug. De AEX-index in Amsterdam stond tijdens de middaghandel 0,2 procent lager op 313,65 punten. DeMidKap-index van middelgrote fondsen noteerde 0,1 procent lager op 516,20 punten. De hoofdgraadmeters van de beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen 0,1 tot 0,6 procent omlaag.