Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43186 tot 43190
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

'Jobs liggen voor het rapen, maar men moet zich willen bukken'

Oost-Europese arbeiders worden massaal ingezet bij het plukken van de Deense aardbeienoogst omdat de meeste werkloze Denen weigeren dit soort werk te doen. De discussie die momenteel in Denemarken woedt over de verhoging van de werkloosheidsuitkeringen is in deze context dan ook geheel ongepast, schrijft de krant Jyllands-Posten:

"Werkloosheid is een ongemakkelijk onderwerp omdat mensen er zich ongewenst en oncapabel bij voelen... Om die reden moet er continu naar gestreefd worden de werkgelegenheid hoog te houden en werklozen mogelijkheden aan te bieden teneinde middelen van bestaan te genereren.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

'Meneer Van Rompuy! Fijn dat u er nog 's bent. Maar niemand gelooft u nog'

Herman Van Rompuy verdedigde dinsdag in het Europees Parlement de akkoorden die de leiders van de eurozone vorige donderdag en vrijdag sloten tijdens de 19de eurotop in Brussel. Lidstaten kunnen beslissingen over het noodfonds ESM niet blokkeren, gaf de voorzitter van de Raad van Europa  als antwoord op geruchten dat Finland mogelijk tegen gaat stemmen tegen de directe steun aan banken. Nigel Farage toonde zich opnieuw Van Rompuy's nachtmerrie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Staat wil dinsdag tot 3,5 miljard ophalen

De Nederlandse staat heropent volgende week een 3-jarige lening en hoopt daarmee 2,5 tot 3,5 miljard euro op te halen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie woensdag bekend.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

De Europese Monsterstaat

Rather than solving the Eurozone debt crisis once and for all, the EU summit last week gummed up the bailout process with controversy in the very country that everyone is counting on to save the Eurozone, Germany—but also elsewhere—and nothing has been resolved.

There is Greece, inexorably tottering towards its exit from the Eurozone. Once again, the despised Troika inspectors have arrived in Athens. Based on their findings, they’ll decide if Greece should get the next tranche of the bailout billions—default and/or conversion to the drachma being the alternatives.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Frankrijk belast rijken en bedrijven extra

Frankrijk wil dit jaar 7,2 miljard euro aan extra belastinginkomsten genereren, onder meer door eenmalige heffingen voor rijke inwoners van het land en het bedrijfsleven. Dat staat in een woensdag bekendgemaakte aanvulling op de begroting.

De socialistische regering wil 2,3 miljard euro verhalen op rijken met een vermogen boven 1,3 miljoen euro. Daarnaast moeten grote banken en energiebedrijven nog eens 1,1 miljard euro ophoesten.