Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 43201 tot 43205
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Centrale bank Spanje faalde als toezichthouder op banken

De Spaanse centrale bank is tekort geschoten als toezichthouder op de bankensector door niet sneller te reageren op de stijgende schuldniveaus van het land en de snel verslechterende balansen van Spaanse banken, zegt de nieuw aangetreden gouverneur van de bank Luis Maria Linde dinsdag tijdens een hoorzitting van het Spaanse parlementscomite.

"We kunnen het verlies aan vertrouwen in ons bankensysteem niet alleen wijten aan de economische vertraging wereldwijd, de problemen in de eurozone of de recessie waarin Spanje zit", aldus Linde. "Met wat we nu weten, moeten we erkennen dat de centrale bank niet succesvol is geweest in wat we het macroprudentieel toezicht noemen".

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

'Duizenden banen op tocht bij RWE'

De Duitse energiemaatschappij RWE, moederbedrijf van het Nederlandse Essent, wil de komende jaren nog eens 2000 banen in Europa schrappen.

Het gaat vooral om administratief personeel. De ontslaggolf komt bovenop het eerder aangekondigde verdwijnen van 8000 arbeidsplaatsen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Eurogroep besluit op 20 juli over Spanje

De ministers van Financiën van de 17 eurolanden zullen vrijdag 20 juli hun reddingsplan voor de noodlijdende Spaanse banken bekrachtigen. De vergadering van de zogenoemde eurogroep zal een teleconferentie zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

EFSF leent tegen negatieve rente

Het Europese noodfonds EFSF heeft dinsdag bijna 1,5 miljard euro opgehaald met kortlopende leningen. De rente op die leningen kwam lager uit dan 0 procent, wat betekent dat investeerders geld toeleggen op de leningen.

Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

ook italië richting junk status

Beoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van dertien banken en andere financiële instellingen in Italië verder verlaagd. De waardering ging een of twee stappen naar beneden, van A3 naar Baa2. Dat is twee stappen boven het laagste niveau, de junkstatus.

Onder de afgewaardeerde instellingen zijn de twee grote banken Intesa Sanpaolo en Unicredit. Die zitten nu op hetzelfde niveau als de Italiaanse overheid. Volgens Moody's zijn de economische vooruitzichten slecht. De groei stagneert en de werkloosheid loopt op.