Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 43216 tot 43220
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Duizenden welzijnwerkers verloren baan

UTRECHT - Honderden buurtaccommodaties zijn de afgelopen 2 jaar gesloten en tussen de 8000 en 9000 welzijnswerkers hebben hun baan verloren.

In ruim 2000 gevallen gaat het om gedwongen ontslag. Dat blijkt uit onderzoek van de brancheorganisatie voor Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening MOgroep naar de lokale gemeentelijke bezuinigingen tussen 2010 en 2012.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Globale groeivertraging versnelt

Verschillende oorzaken wereldwijd zorgen ervoor dat de vertraging van de wereldwijde economie versnelt. Problemen in Europa, Amerika, China en andere groeilanden verhogen de kans op een deflatoire globale recessie.

Het probleem is Europa is gekend. Het gebrek aan een krachtige oplossing verlamt de economie op het oude continent. De zware besparingen vertragen de economie verder en zorgen voor nog minder fiscale inkomsten. Dit op zijn beurt zorgt voor extra besparingen,… Bij elke EU-top wordt er alleen maar tijd gekocht. En die tijd tikt steeds sneller weg.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

René Tissen: Liborgate

De Engelse bankenwereld staat sinds enkele dagen wederom op zijn grondvesten te schudden vanwege het zoveelste schandaal – dit keer met de Libor rente- dat overtuigend aan het licht brengt dat de wereld van het grote geld geen scrupules kent als het om het eigen belang gaat.

Gure wind Meer toezicht werkt niet Klokkenluiders Verkeerde oplossing voor het verkeerde probleem Meer bureaucratie Hervormingen zijn nodig Het gaat niet om bonussen Business model Toegevoegde waarde © René Tissen, rtlz.nl

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Blijft 'peak oil' een duistere fata morgana?

De ondergang van de aarde heeft meer gemeen met peak oil - het moment waarop de olieproductie haar maximum bereikt - dan je op het eerste gezicht zou denken. Beiden staan al jarenlang op de agenda, gaan ongemerkt voorbij waarna onheilsprofeten opnieuw hun doem over de toekomst uitspreken.

De piek in de olieproductie had op al in 1995 moeten plaatshebben. Toen in 2004, 2005, of in elk geval vóór 2010. Maar nog altijd stijgt de productie en lijkt de gevreesde oliepiek ver weg nu we voor een nieuwe 'olie-boom' staan. Want de schaarste aan olie was niet zozeer een kwestie van uitgeputte bronnen, maar van geld, zo is te lezen in een rapport dat deze maand is uitgegeven door Harvard University.

Bron: realiteitsblog.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Het ESM, een schokkende analyse

Wat behelst het ESM nou precies? Kan Nederland zonder goedkeuring verplicht worden toch meer dan 40 miljard euro in te brengen? Wie maken de beslissingen binnen het ESM?

Het ESM is een noodfonds dat uiteindelijk het oude EFSF noodfonds zal vervangen. In eerste instantie zou het fonds pas in 2013 tot stand komen, maar gezien de grote problemen in de Eurozone hebben de lidstaten besloten dit te vervroegen. De planning was dat het per 1 juli 2012 tot stand zal komen, maar dat is inmiddels uitgesteld naar 9 juli 2012.