Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 43226 tot 43230
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Chicago Fed: economie verslechtert duidelijk

De Chicago Fed index die als gemiddelde over drie maanden wordt berekend is in mei gedaald tot -0,34. In april was dat nog -0,13.

Een stand van nul of hoger betekent groei. Onder de -0,7 komt neer op een recessie. Het is het laagste niveau sinds juni vorig jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Bouman's bios spookstadje met 2000 inwoners

Na Griekenland, Ierland en Portugal, ligt nu Spanje op de pijnbank. Dat zie je aan spooksteden zoals Ciudad Valdeluz, dat geen 30.000 inwoners telt, maar slechts 2000.

Eurocrisis komt naar Spanje

De zeepbel op de Spaanse huizenmarkt is geknapt, de huizenprijzen dalen snel, en banken die massaal hypotheken hebben verstrekt aan Spaanse huizenkopers zijn in grote problemen gekomen.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Oorlog in Europa?

Ik durf met enige terughoudendheid vast te stellen dat Europa binnenkort kopje onder gaat. Dan ontploft de Zuid-Europese bankensector en trekt deze Noord-Europa met zich mee. Dan worden de risico’s op een Noord-Zuid conflict en misschien zelfs op een vuile oorlog in enigerlei vorm reëel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

'Wall Street opent lager'

De Amerikaans effectenbeurzen zullen maandag naar verwachting lager openen. Net als in Europa hebben beleggers er weinig fiducie in dat Europese leiders tijdens een topontmoeting eind deze week tot concrete stappen komen om de voortwoekerende eurocrisis te bestrijden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

George roept EU op om een gezamenlijk schuldenfonds te starten

De beruchte hedgefund manager George Soros deed in een uitgebreid interview een oproep aan de Europese lidstaten om een gezamenlijk schuldenfonds op te zetten.

Met dit fonds kunnen dat de noodlijdende obligaties van onder meer Spanje en Italië opgekocht worden. Soros waarschuwt voor een implosie van euro indien men nu niet snel handelt in Europa.