Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43226 tot 43230
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Merkel: respecteer oppositie Finland tegen ESM

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zegt dinsdag dat het standpunt van Finland tegen het gebruik van eurozone-noodfondsen om staatspapier op te kopen "gerespecteerd moet worden".

Tijdens een persconferentie zegt Merkel dat ze nog niet de kans heeft gehad om te overleggen met de Finse regering over de beslissingen die vorige week tijdens de eurotop zijn genomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Rente op staatsschuld loopt op na versoepeling DNB-curve

De koersen van langlopende Nederlandse en Duitse staatsobligaties vertonen dag een dip, de historisch lage rente loopt weer wat op.

De vraag naar lange staatsobligaties loopt terug nu verzekeraars door een versoepeling van Nederlandse regelgeving minder in zulk langlopende staatsleningen hoeven te beleggen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

MKB: timing soepeler ontslagrecht slecht

Het is goed dat er iets verandert aan het ontslagrecht, maar de maatregelen komen op een ongelukkig moment. ,,De timing is slecht’’, zegt voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland, de werkgeversorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf, in een gesprek met het ANP. ,,In een tijd van oplopende werkloosheid levert dit niet het gewenste effect op.’’

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

'Landen kunnen beslissingen over ESM niet blokkeren'

Lidstaten kunnen beslissingen over het noodfonds ESM niet blokkeren. Dit heeft EU-president Herman van Rompuy dinsdag gezegd in een toespraak richting het Europees Parlement.

Daarmee ging Van Rompuy in op berichten dat onder andere Nederland mogelijk tegen gaat stemmen tegen de directe steun aan banken.

Op de eurotop van vorige week spraken Europese leiders af dat het permanente noodfonds noodlijdende banken van steun kan voorzien zodra de Europese Centrale Bank verantwoordelijk wordt voor toezicht op de bankensector.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Ierland keert terug op obligatiemarkt

Ierland wil donderdag 500 miljoen euro ophalen met de uifgifte van staatspapier met een looptijd van 3 maanden. Dat maakte het Ierse agentschap voor staatsleningen dinsdag bekend. Het is de eerste voorzichtige stap van het land op de kapitaalmarkt sinds september 2010.