Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 43231 tot 43235
Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

AEX maakt zich op voor een zomerrally

Met weer een dag met vrijwel alleen maar stijgende koersen voor aandelen lijkt de zomerrally voor beleggers te zijn begonnen. De beurzen in Amsterdam en Brussel begonnen de dag goed en naarmate de dag vorderde werd het nog beter. De AEX index en de BEL20 stonden kort na opening op kleine winsten en richting het einde van de ochtend noteerde de AEX index +0,7% hoger en de BEL20 stond +0,3% hoger.

De BEL20 werd wat gedrukt doordat zinkproducent Nyrstar behoorlijk veel inleverde na slecht nieuws. De Talvivaara-mijn in Finland gaf een productiewaarschuwing af en dit was de tweede in korte tijd. Nyrstar heeft een leveringsovereenkomst met de Talvivaara-mijn vandaar dat het aandeel Nyrstar hier negatief op reageerde. Klik hier om het forum over Nyrstar te bezoeken.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Gezaghebbende Duitse econoom noemt ESM 'hoogverraad' aan het volk

'ESM is fiscaal massavernietigingswapen - Instemming ESM is parlementaire zelfmoord, vergelijkbaar met machtsovername Hitler in 1933'- Oproep tot Nürnberg 2.0 tribunaal om huidige politici te berechten;

Vandaag stemde ook de Eerste Kamer (VVD, CDA, PvdA, D66, GroenLinks) in met het ESM, waardoor zowel het hoogverraad aan ons volk als de staatsgreep door Brussel een voldongen feit is.

Dr. Klaus Peter Krause is niet de eerste de beste Duitser en zeker niet zomaar een econoom. Van 1966 tot 2001 was hij hoofdredacteur economie van de gezaghebbende Frankfurter Allgemeine Zeitung. In 2004 ging hij verder als zelfstandige journalist, publicist en auteur, wiens mening er nog altijd zeer toe doet. Krauses oordeel over het Europese ESM verdrag kan niet harder zijn: 'Dit is hoogverraad aan het volk.' (1) De Duitse auteur Udolf Ulfkotte pleit zelfs voor een herhaling van het tribunaal dat na de W.O.-2 Nazi oorlogsmisdadigers berechtte. Na de komende instorting en oorlog moet er een 'Nürnberg 2.0' komen waarin politici die nu hebben ingestemd met het ESM worden berecht voor het uitleveren van hun burgers aan Brussel.

'Het ESM is een alomvattende financiële machtiging, een fiscaal massavernietigingswapen,' stelt Krause. 'Vrijdag 29 juni 2012 was het dieptepunt in de naoorlogse parlementaire geschiedenis. Door in te stemmen met het ESM heeft het parlement zelfmoord gepleegd. Deze dag zal de geschiedenisboeken ingaan als 23 maart 1933, toen de Rijksdag instemde met Hitlers volmachtwetten. Toen stemde de SPD nog moedig tegen, nu doen ze mee.'

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Miljarden niet meer genoeg, Griekse economen eisen biljoenen van EU

Griekenland nu officieel ontwikkelingsland - Tekort van € 33 miljard voor met geld smijtende Franse president - Financiële markten: Duitsland in groot gevaar

Miljarden, honderden miljarden zelfs, zijn niet meer genoeg. Griekse economen die zich hebben verenigd in een 'hervormings' initiatief eisen dat de EU en met name Duitsland met biljoenen over de brug komt. 'De Duitsers zullen spoedig een zeer grote beslissing moeten maken: voer eindelijk de eurozone aan of trek de stekker eruit,' aldus professor Costas Azariadis van de Washington University.

Volgens Azariadis heeft de Duitse export sinds de invoering enorm geprofiteerd van de 'zwakke euro'. Nu moeten de Duitsers in zijn ogen een tegenprestatie leveren door de zuidelijke probleemlanden met enkele biljoenen euro's te ondersteunen. Collega professor Nicholas Economides (New York University) pleit er daarom voor om het euro reddingsfonds te vertienvoudigen. Dit is volgens hem nodig om Spanje en Italië te redden. De risico's van deze giga-bailout zullen zoals bekend voor rekening van met name Duitsland en Nederland komen.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Le Tour d'Hollande: Franse president moet 43 miljard euro besparen

Tussen droom en daad staan wetten en praktische bezwaren. Een waarheid die zelfs François Hollande snel zal begrijpen nu blijkt dat hij tot 43 miljard euro moet snijden in de Franse overheidsuitgaven om te voldoen aan de deficitdoelstellingen van de EU.

Tot die conclusie kwam deze week de Cour des Comptes, het Franse Rekenhof, dat de financiële verrichtingen van de staat controleert. Tel daarbij de nieuwe werkloosheidscijfers die nu in Frankrijk boven de 10% uitkomen en het einde van de ‘wittebroodsweken’ van de nieuwe Franse president lijkt in zicht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Griekse economie krimpt harder dan gedacht

De Griekse economie staat er nog slechter voor dan eerder al werd gedacht. Dat bleek dinsdag uit uitspraken van de nieuwe Griekse onderminister van Financiën, Christos Staikouras.

Volgens de pas aangetreden bewindsman krimpt de Griekse economie dit jaar waarschijnlijk met 6,7 procent. De Griekse centrale bank voorspelde in april een krimp van ongeveer 5 procent. De achteruitgang loopt volgens Griekse onderzoekers op van 6,5 procent op jaarbasis in het eerste kwartaal tot ruim 9 procent in het derde kwartaal van dit jaar.