Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 43231 tot 43235
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Wat gebeurt er als de euro valt ?

Der Spiegel heeft een berekening gemaakt wat er zou gebeuren met de economische groei, de werkloosheid en de consumentenprijzen van de verschillende Europese landen als de euro valt. De Nederlandse economie zal volgens de raming, in de eerste twee jaar na de exit van de euro, met 0,8% krimpen. Griekenland (-15,4), Portugal (-14,9), Italië (-12,3), Frankrijk (-11,6) en Spanje -11,0) hebben volgens de berekening te maken met een grotere krimp dan Nederland. Verder zal de Nederlandse werkloosheid stijgen naar 8,8% en zullen de consumentenprijzen met 0,7% stijgen.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

'Frankrijk blijft het grootste obstakel voor het oplossen van de eurocrisis'

De consensus over de oplossing voor de crisis is: rechtstreekse opkoop van obligaties door de ECB, herkapitalisatie van de banken en eurobonds. Deze oplossing is onmogelijk omdat Hollande niet bereid is om enige politieke toegevingen te doen en blijft hameren op een blanco cheque van Duitsland.

De aankomende Europese top van later deze week zal weinig opleveren volgens de Wall Street Journal. De conventionele wijsheid duidt met een beschuldigende vinger ‘Madame Non’ Merkel aan, die politieke unie eist in ruil voor mutualisering van de schulden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit lager op angst weinig daadkrachtige eurotop

De Amsterdamse beurs is maandag met verlies gesloten, waarbij de angst dat er geen juiste harde maatregelen worden genomen bij de EU-top van aankomende donderdag en vrijdag werd aangewakkerd.

De AEX-index sloot maandag 1,5% lager op 294,28 punten, de Midkap verloor 1,9% op 487,11 punten en de Smallcap eindigde 1,1% lager op 376,63 punten.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

AEX gedrukt door kredietbeoordelaars

BEL20 en AEX gedrukt door kredietbeoordelaars jun 25

Mede door geruchten over een komende afwaardering van Spaanse banken door kredietbeoordelaar Moody’s zakten de AEX index en de BEL20 verder weg richting het slot van de dag. In de ochtend bleven de verliezen op de Europese beurzen nog enigszins beperkt maar toen het gerucht over de afwaardering van de kredietwaardigheid van Spaanse banken kwam verslechterde het sentiment op de beurzen. Het gerucht kwam naar buiten nadat een Spaanse krant dit bericht publiceerde naar aanleiding van bronnen vanuit de bankensector.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Cyprus vraagt noodhulp EU aan

Cyprus heeft maandag noodhulp bij de Europese Unie aangevraagd. Dat heeft de Cypriotische regering laten weten na een bijeenkomst van alle politike leiders van het land.