EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 43241 tot 43245 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 4 september 2012

Beurzen omlaag na tegenvallende data uit VS

De Europese aandelenmarkten lieten dinsdag flinke verliezen optekenen. Slechter dan verwachte data over de Amerikaanse bouw en industrie drukten de stemming bij beleggers, die toch al nerveus uitkeken naar de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) van komende donderdag.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 4 september 2012

Koperproducenten behalen nog steeds een gemiddelde marge van 46%

Koperproducenten behalen nog steeds een gemiddelde marge van 46%, ondanks jaarlijkse kosteninflatie van 15%-22% sinds 2003

Koperproducenten behalen nog steeds een gemiddelde marge van 46%, ondanks jaarlijkse kosteninflatie van 15%-22% sinds 2003

Uit de nieuwste editie van de Commodity Price Index, gepubliceerd door Scotiabank, blijkt dat koperproducenten tegen huidige prijzen nog steeds een gemiddelde marge halen van 46%, ondanks aanhoudend sterke kostenstijgingen.

Op het eerste gezicht is deze marge verrassend. Scotiabank geeft aan dat de stijging van ‘capital costs’ (de bedragen die nodig zijn om een mijn te bouwen) sinds 2003 min of meer lineair zijn gestegen met 22% per jaar. Voor een mijn die in 2003 $1 miljard kostte, betaal je vandaag bijna $6 miljard. Alle componenten zoals materialen, benodigde energie, technologie, en vooral arbeidskrachten en chemicaliën zijn aanzienlijk duurder geworden. Ook de operationele kosten (om de mijn draaiende te houden) zijn gestegen, gemiddeld 15% per jaar gedurende dezelfde periode.

[...]

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: dinsdag 4 september 2012

Chart of the day: European unemployment 2011

Er zijn meerdere manieren om te kijken naar hoe sterk of zwak een land er voor staat. Het werkloosheidspercentage is één van de indicatoren. Keynes zei ooit al: “Look after unemployment and the debt will look after itself”. Het is duidelijk dat grote delen van Europa met een toename van de werkloosheid kampen. Onderstaande grafiek van Flute Thoughts Blog laat dit duidelijk zien.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 4 september 2012

Dagcyclus AEX-index bereikt bodem

Op 20 augustus gaf ik aan dat de AEX-index zou moeten gaan zakken. De AEX daalde inderdaad van 336 naar 328 punten. De Nederlandse beursindex staat momenteel op 331 punten. Hoe nu verder? De weekcyclus staat nog steeds omhoog, zoals hieronder in de grafiek is te zien. De AEX heeft 3 september een bodem bereikt in de cyclische analyse op dagbasis. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 4 september 2012

Problemen in spanje worden steeds groter

September is begonnen en regeringsleiders komen weer terug van vakantie. Nu zal gaan blijken of de stijging van de aandelenmarkten en de daling van de rentestanden van landen als Spanje en Italië zijn gebaseerd op fundamentele veranderingen, in plaats van lage volumes. Tijdens de vakantiemaanden is namelijk genoeg gebeurd om je als Spaanse belegger zorgen te maken: Regio’s die voor het eerst officieel hulp vragen aan de overheid, verder toenemende werkloosheid, spaargelden die wegvloeien naar het buitenland en banken die steeds meer afhankelijk worden van het ECB infuus. De eurocrisis is terug van vakantie, de problemen in Spanje worden steeds groter.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs