Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 43241 tot 43245
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

'Uitstel Spanje voor halen begrotingsdoel'

De ministers van Financiën van de Europese Unie staan op het punt Spanje een jaar extra de tijd te geven om het begrotingstekort op 3 procent te krijgen. Dat stelden diplomaten in Brussel maandag tegenover persbureau Reuters.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Duitse bunds noteren hoger: rente lager

De Duitse bunds noteren maandagochtend hoger, waarbij beleggers risico's vermijden in aanloop naar de voor de middag geplande bijeenkomst van ministers van financien uit de eurozone.

Beleggers zijn daarbij op hun hoede voor een teleurstellend resultaat en het optimisme na de eind juni gehouden EU-top is duidelijk weggeebd. De details van een plan om geld in het Spaanse bankensysteem te pompen zijn nog steeds vaag, terwijl Nederland en Finland zich tegenstanders toonden van een plan waarbij de noodfondsen schuldpapieren zouden opkopen die door noodlijdende landen zijn uitgegeven.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Pensioenverhaal laat zich goed vertellen

AMSTERDAM – Net als de meeste Nederlanders wist ook journalist Wink Sabée niets van pensioenen. Totdat hij zich erin verdiepte voor zijn boek ”Hoera, een goed pensioen!”, dat onlangs verscheen. „Het pensioenverhaal laat zich eigenlijk heel gemakkelijk vertellen.”

„In de media gaat het vaak over dekkingsgraden en het al dan niet bevriezen of korten van pensioenen. Dit maakt mensen onzeker over hun toekomst. Het gevoel overheerst dat je er niets aan kunt doen. Maar dat is niet zo. Wel is duidelijk dat het klassieke toekomstbeeld van de ”golden years” vandaag de dag niet meer vanzelfsprekend is. Wat niet zegt dat het niet mogelijk is. Ik wil mensen meer inzicht in en daarmee meer controle over hun eigen pensioen geven. Pensioen gaat namelijk verder dan de AOW en het pensioen dat je eventueel opbouwt bij je werkgever. Dit is eigenlijk altijd al zo geweest, maar pas de laatste jaren meer en meer duidelijk geworden door alles wat er op pensioengebied gebeurt.”

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

'Strengere regels voor Spaanse banken'

De eurolanden leggen strengere regels op aan Spaanse banken in ruil voor de noodkredieten die vorige maand aan hen werden toegezegd. Dat meldde de Spaanse krant El País maandag.

Volgens de krant worden alle Spaanse banken verplicht om ervoor te zorgen dat hun kernkapitaal minstens 9 procent bedraagt van de uistaande verplichtingen. Voorheen gold die verplichting alleen voor de grootste banken van het land.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

'Carry trade' mogelijke zorg voor euro

De euro kan het de komende maanden zwaar te verduren krijgen als beleggers de munt massaal dumpen en inruilen voor valuta die gekoppeld zijn aan activa met hogere rendementen in bijvoorbeeld opkomende markten.

In het verleden kochten beleggers vaak activa in Australische of Nieuw-Zeelandse dollars als onderdeel van een zogenaamde 'carry trade' om te profiteren van de hogere rente die de obligaties daar bieden. Waar velen dit wellicht nog steeds op deze wijze uitvoeren, kijken anderen naar kleinere, minder liquide markten zoals de Hongaarse forint, Poolse zloty en Zuid-Afrikaanse rand, die allemaal forse winsten hebben geboekt ten opzichte van de euro na de renteverlaging door de Europese Centrale bank (ECB) donderdag.