Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 43241 tot 43245
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

'Meer macht Brussel over banken en budgetten'

Brussel zou meer te zeggen moeten hebben over de Europese banken en de budgetten van de 17 eurolanden. Dat staat in de voorstellen van EU-president Herman Van Rompuy die dinsdag naar buiten kwamen. Over de voorstellen zal worden gesproken tijdens de top van regeringsleiders, donderdag en vrijdag in Brussel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Duitse bunds lager: rente hoger

Duitse bunds noteren dinsdag lager, waarbij de financieringskosten van Spanje en Italie scherp opliepen tijdens veilingen, terwijl het Duitse consumentenvertrouwen naar verwachting zal verbeteren.

Spanje heeft dinsdag EUR3,077 miljard opgehaald bij een veiling van korte termijn leningen. De yield op de driemaands lening verdriedubbelde nagenoeg naar 2,362% van 0,864% in de meest recente vergelijkbare veiling op 22 mei. De gemiddelde yield op de zesmaandse lening steeg naar 3,237% van 1,737% bij de veiling op 22 mei. Het land beoogde tussen de EUR2 miljard en EUR3 miljard op te halen.

Bron: zilverenlach.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Waarom goud geld is en niet de euro

Het belangrijkste criterium waar geld aan moet voldoen is schaarste. Als u de bakker zou kunnen betalen met water dan zou niemand in ons land meer geldproblemen hebben. Je zet een emmer buiten en binnen de kortste keren is die gevuld. Ook zand of grasspietjes zijn overal aanwezig en zijn dus niet geschikt als betaalmiddel.

En papieren geld ook niet. Immers als het niet bij wet verboden was zou iedereen geld kunnen drukken, net zoveel als u maar wilt. Echter, alleen de overheid heeft dat voorrecht en gebruikt de geldpers dan ook in overvloed. Bankbiljetten hebben net zoveel waarde als het papier waarop het gedrukt staat.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Franse, Duitse, Spaanse en Italiaanse ministers bijeen

De Franse minister van financien Pierre Moscovici vergadert dinsdagavond in Parijs met zijn Duitse, Spaanse en Italiaanse collega's, om de voor later deze week geplande top van leiders van de Europese Unie (EU) te bespreken.

De vier ministers komen een dag voor de op woensdag geplande ontmoeting van de Franse president Francois Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel bijeen, verklaart Moscovici in een interview met radiostation France Info.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

NL Staat haalt EUR2,17 miljard op met veiling lange lening

De Nederlandse Staat heeft EUR2,17 miljard opgehaald met de veiling van een lening met een looptijd tot juli 2022, maakt het agentschap van het Ministerie van Financien dinsdag bekend.

Het gemiddelde rendement op de lening met een couponrente van 2,25% daalde ten opzicht van de vorige veiling tot 1,995% van 2,139% op 8 mei. Op de lening staat nu in totaal EUR11,069 miljard uit.