Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 4326 tot 4330
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 30 september 2016

Video: introductie tot Bitcoin door Andreas Antonopoulos

Andreas Antonopoulos heeft laatst een presentatie gehouden welke we zeker de moeite waard vonden om met je te delen. In deze video geeft Andreas een intro tot Bitcoin en cryptocurrencies. Hij vertelt je over de hoe en waarom van Bitcoin en waarom het zo revolutionair is. En ook al ben ik het niet altijd eens met de roze bril van Andreas, hij weet wel heel goed hoe hij de boodschap moet overbrengen en zijn enthousiasme blijft aanstekelijk. Er is zelfs een fan geweest die de tekst van de hele video heeft uitgeschreven. Om het met de woorden van Andreas te zeggen:  Bitcoin isn't internet-money, its the internet of money. Een aanrader voor iedereen!

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 30 september 2016

Het land dat de wereld graag de les spelt laat zijn infrastructuur verkommeren

Sinds 15 jaar investeert de Duitse staat onvoldoende om te compenseren voor de slijtage van zijn infrastructuur. De waarde ervan is er sinds 1999 dan ook met 67 miljard euro gedaald. Dat schrijft het Franse magazine Altereco-plus (Alternatives économiques+).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 september 2016

Larry Summers: “Werkloosheid gaat flink toenemen”

Voormalig minister van financiën, Larry Summers, is naar buiten getreden met een doemvoorspelling over de Amerikaanse arbeidssector. Volgens Summers zullen we de komende jaren te maken gaan krijgen met een groeiende werkloosheid, en dat is te danken aan de technologie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 29 september 2016

Rentemechanisme niet toevertrouwen aan centrale banken maar aan de markt

[...]

Het mag zo langzamerhand een wonder heten dat de Federal Reserve nog ademt daar dit instituut het rente-instrumentarium intussen volledig mank heeft weten te spelen. Rest slechts het doen van verbale uitspraken alsmede het opkopen van stukken (ECB en BoJ). Inmiddels zijn we vergroeid met het geloof in een organisatie die in 1913 uit los zand bijeen is gesmeed met misschien wel de pretentie een centrale bank te willen zijn maar het “uit voorzorg” wijselijk bij de term van Federal Reserve Board heeft gelaten. Een goede eeuw later is er gezwinde reden “het gezag” van dit instituut meer dan ernstig in twijfel te trekken. Sterker, er zal in de (nabije) toekomst vanuit een volstrekt andere invalshoek gehandeld moeten worden.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 september 2016

Trump, Clinton en de fabel van de comfortabele 20ste-eeuwse fabrieksjobs

Wie maandagnacht het eerste presidentiële debat volgde moet gedacht hebben dat de VS aan de rand van de finale instorting staan, schrijft de Financial Times in een editoriaal. De Republikeinse kandidaat Donald Trump bleef er maar op hameren dat de VS een derdewereldland is dat lijdt onder de haast  bijbelse vlucht van jobs naar China en elders. Geweld is buiten alle controle en in delen van het land wordt nu oorlog gevoerd.

Hillary Clintons taalgebruik was misschien wat minder melodramatisch, maar ze deelde Trumps verhaal over de dreiging die een open en globale economie voor de VS stelt.