Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 4326 tot 4330
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 23 oktober 2016

Maakt het iets uit welke marionet er in het Witte Huis woont?

In Nederland maken veel mensen zich druk om de Amerikaanse verkiezingen. Die mensen denken dat de Amerikaanse president zelf dingen kan beslissen. Ik persoonlijk denk dat de Amerikaanse president zelf geen enkele invloed uitoefent op het Amerikaanse beleid. De beslissingen over oorlog en vrede, over steenkool en olie of windmolens en zonnepanelen en over handelsverdragen worden mijns inziens genomen door de miljardairs achter het Amerikaanse bedrijfsleven: de bankiers, de oliemagnaten, de autofabrikanten enz.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 23 oktober 2016

Dit is waarom echte serieuze denkers ‘goud’ overwegen

De prijs van goud kan verdubbelen vanaf het punt waar de goudprijs nu staat, aldus Raoul Pal, voorheen werkzaam bij Goldman Sachs en één van de grootste ‘big-picture’ investeerders wereldwijd. Raoul runde een gigantische hedge fund totdat hij zoveel geld gemaakt had en met pensioen is gegaan. Kortom, een man met kennis en verstand van zaken.

Onlangs schreef hij over goud in zijn research nieuwsbrief ‘The Global Macro Investor’ die wordt gelezen door ’s werelds grootste money managers:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 23 oktober 2016

Deze assets bezit je maar al te graag wanneer de grootste bubbels barsten

Het is geen geheim dat zowel de aandelenmarkten, de huizenmarkt alsook de obligatiemarkt zich allen tegelijkertijd tot een mega bubbel hebben ontwikkeld. Al deze assetclasses correleren met elkaar in dezelfde richting. Daar geen twijfel aan. De huizenmarkt lijkt daarbij een herhaling van zijn voorgaande bubbel.

Onderstaand een grafiek van de S&P/Case-Shiller Index welke veranderingen in huizenprijzen meet volgens de zogenoemde ‘repeat-sales method’ – huizenprijzen in vergelijking met de prijzen van hetzelfde huis in het verleden. Wanneer de huizenprijzen sinds 2012 mee zouden bewegen met de inflatie, zou de index nu rond de 142 noteren. Echter staat deze graadmeter op 186 punten wat ontegenzeggelijk een bubbelvorming uitwijst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 22 oktober 2016

7 fouten die succesvolle mensen niet opnieuw maken

Succes komt dikwijls met kennis en ervaring … ook van de fouten die je maakt. Mensen hebben nu eenmaal de neiging om fouten te maken. Maar succesvolle, rijke mensen leren uit die fouten en maken ze niet opnieuw. Dit is wat jij van hen kan leren.

Succesvolle mensen laten zich niet tegenhouden door fouten. Ze zien ze zelfs als een noodzakelijk proces. Ze leren niet alleen wat ze moeten doen, maar ook vooral wat ze niet moeten doen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 22 oktober 2016

Indiërs kunnen gaan zorgen voor een stijgende goudprijs

De goudprijs heeft het sinds de maand juli niet bepaald gemakkelijk gehad. Sinds de start van de tweede helft van het jaar heeft het gele edelmetaal wat procenten aan waarde moeten inleveren en op dit moment beweegt de goudprijs binnen een zijwaartse trend. Toch kan daar binnenkort verandering in gaan komen.

Een van de grootste goudkevers zijn toch wel de Indiërs. Op dit moment is het jaarlijkse trouwseizoen volop in gang en als trouwgeschenk wordt er vaak een beroep gedaan op het glimmende edelmetaal. Daarnaast maakt een onderzoek uit 2013 van de ‘Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry’ (FICCI) duidelijk dat driekwart van de Indiërs goud daarnaast ziet als een ‘veilige belegging’.