Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43256 tot 43260
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Daders van economische spionage blijven moeilijk te vatten

Gedeeltelijk gedreven door de wereldwijde financiƫle crisis hebben buitenlandse spionagediensten, bedrijven en hackers de inspanningen opgedreven om technologie en handelsgeheimen van Amerikaanse ondernemingen te stelen. Dat heeft Frank Figliuzzi, hoofd contraspionage bij het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI), tegenover het Amerikaanse Congres gezegd. Bedrijfsspionage is weliswaar geen nieuw fenomeen, maar de kosten lopen volgens Figliuzzi steeds hoger op. Bovendien is er sprake van een bedreiging van de nationale veiligheid.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Jongeren haken af op woningmarkt

Het aantal potentiƫle huizenkopers onder de 35 jaar is sinds twee jaar flink geslonken.

Waren er in 2010 nog 260 duizend huishoudens in deze leeftijdscategorie die de koop van een huis overwogen, nu is dat nog slechts 170 duizend.

Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerd onderzoek van de vereniging voor bouwondernemers en ontwikkelaars NVB.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

VS sluit juni af met $15.856.367.214.324,44 schuld

Last week's bond auctions have finally settled and the numbers are in. As of the last day of June, the US had a record $15,856,367,214,324.44 in debt, a $75 billion increase overnight, and a post World-War II high Federal debt/GDP ratio of 101.5%.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Bouwsector kampt met gebrek aan werk

Zes op de tien bedrijven in de burgerlijke en utiliteitsbouw ondervonden in mei productieproblemen door onvoldoende orders. Dat is een recordhoogte.

Zo blijkt uit cijfers die het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) dinsdag heeft gepresenteerd. Het betreft een conjunctuurmeting waaraan meer dan 400 hoofdaannemingsbedrijven met meer dan tien personeelsleden meewerkten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Maatregelen Spanje om tekort te dempen

Spanje gaat extra maatregelen doorvoeren om de beoogde reductie van het begrotingstekort te realiseren. Dat zei minister van Economische Zaken Luis de Guindos dinsdag.

Spanje streeft naar een tekort van 5,8 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Vorig jaar was het tekort nog 8,9 procent van het bbp. Vorige week werd al duidelijk dat het doel voor dit jaar niet haalbaar is zonder extra ingrepen. De Spaanse overheid zei destijds belastingverhogingen te overwegen.