Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 43271 tot 43275
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Nikkei naar hoogste stand sinds mei

De stemming op de aandelenmarkten in het Verre Oosten was dinsdag overwegend positief. In Tokio steeg de toonaangevende Nikkei-index met 0,7 procent tot 9066,59 punten, de hoogste slotstand sinds 10 mei.

Ook in Azië rekenen beleggers op maatregelen van de centrale banken wereldwijd om de financiële onrust te bestrijden en economische groei te stimuleren. Die overtuiging woog zwaarder dan slechter dan verwachte economische data uit met name de Verenigde Staten.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Voorbeurs: Er was eens...

Stilte voor de storm. Er is bijna geen nieuws, de agenda is leeg en de koersen kabbelen. Alles en iedereen lijkt in afwachtig van het KW2-cijferseizoen dat volgende week los gaat, maar vooral de verwachte Grootsche Economische Stimulerings Plannen van de ECB donderdag en de People's Bank of China.

Nee, ik vergeet de Federal Reserve niet op te nemen in dit rijtje. Dat Europa en China een slinger aan het economische wiel gaan geven lijkt - wat u er ook van vindt - logisch, maar de VS heeft dat al diverse keren gedaan. Misschien vindt Fed-chef Ben Bernanke dat de problemen elders zitten en hij ze zo niet kan oplossen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

WSJ: De goudaankopen van centrale banken zijn momenteel een "big deal"

In een video van The Wall Street Journal werd een maand geleden een columnist van de grote Amerikaanse krant geïnterviewd over de recente goudaankopen van centrale banken wereldwijd. Columnist Simon Constable geeft aan dat de hoeveelheden goud die centrale banken nu opkopen een “big deal” zijn aangezien banken nu voor het eerst hoeveelheden kopen die gelijkwaardig zijn aan de hoeveelheden in 1965. Centrale banken moesten toentertijd veel goud aanhouden omdat de goudstandaard het monetaire stelsel vormde. Toen de goudstandaard in 1971 werd losgelaten dumpten centrale banken het edelmetaal en zijn in de jaren daarna bijna altijd nette verkopers geweest van goud.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Olieprijs sluit lager

De olieprijs is maandag lager gesloten, in navolging van zwakke cijfers over de Chinese en Amerikaanse industrie.

De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange $1,21 lager op $1,21.

De daling ontstond nadat de HSBC China Manufacturing Purschasing Managers Index omlaag ging voor de achtste maand op rij, naar 48,2 van 48,4 in mei. De officiele Chinese inkoopmanagersindex daalde in juni ook, tot 50,2 van 50,4, bleek zondag uit cijfers van de Chinese federatie van logistiek en inkoop.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit verdeeld

Een rapport over afnemende activiteit van de Amerikaanse industrie zorgde er maandag voor dat de hoofdgraadmeter op Wall Street lager sloot, hoewel de S&P 500 en de Nasdaq later op de dag hun verliezen goed wisten te maken.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,1% lager op 12.871,39 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,3% tot 1.365,51 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,6% won tot 2.951,23 punten.