Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 43271 tot 43275
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Nederlandse banken profiteren ook van onrust

Nederlandse banken ontvangen door de schuldencrisis steeds meer spaargeld uit de zwakkere eurolanden.

Nederlandse en Duitse banken hebben hun deposito's in het eerste kwartaal van 2012 aanzienlijk zien stijgen, aldus de BIB. Tegelijkertijd namen de spaargelden bij banken in Griekenland, Portugal, Ierland, Italië en Spanje af.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Europese politiek beheerst beurzen

De beurshandel wordt komende week gedomineerd door de Europese politiek. Die moet op donderdag en vrijdag bij de top van EU-regeringsleiders de basis zien te leggen waarop de toekomst van de eurozone kan worden gebouwd.

De leiders van de EU hebben zich de afgelopen weken ingespannen om de verwachtingen voor de top in te dammen. Wondermiddelen tegen de crisis bestaan niet en diepere economische integratie is niet binnen een paar dagen geregeld, benadrukten sleutelspelers als de Duitse bondskanselier Angela Merkel en EU-president Herman Van Rompuy. Die laatste beloofde wel de bouwstenen te zullen presenteren voor een sterkere unie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

'China verdoezelt afkoeling economie'

Cijfers over de Chinese economie worden mooier voorgesteld dan ze in werkelijkheid zijn. Dat meldde de Amerikaanse krant The New York Times dit weekeinde op basis van uitspraken van economen en Chinese zakenmensen.

Twijfels over de algemene economische groeicijfers in China bestaan al jaren. De zorgen breiden zich volgens de krant nu echter ook uit naar andere graadmeters die vaak worden gebruikt om een inschatting te maken van de kracht van de Chinese economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Centrale banken: creëer Europese bankenunie

Een gezamenlijk Europees beleid voor banken kan helpen om de onrust over de toekomst van de euro te verhelpen. Dat stelt de Bank voor Internationale Betalingen in zijn zondag gepubliceerde jaarverslag.

Bron: klokkenluideronline.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Massa arrestaties kunnen niet langer uitblijven

In deze video beschuldigt Victoria Grant (12 jaar oud) de Canadese banken en de Canadese regering ervan dat zij de mensen van Canada bestelen.

“Ik heb ontdekt dat de banken en overheid samenzweren om de inwoners van Canada financieel tot slaaf te maken,” zei ze tijdens een bijeenkomst van het Public Banking Institute in Philadelphia.