Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 43281 tot 43285
Bron: standaard.be
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Bankiers schokken Britten

Bijna negentig procent van de Britten vindt dat de personeelsleden van de Barclays bank die de Londense interbankenrente (Libor) manipuleerden om zichzelf en hun collega's te verrijken, gerechtelijk vervolgd moeten worden. Dat blijkt uit een peiling die de conservatieve Mail on Sunday gisteren publiceerde. Het wangedrag van de bankiers laat een wrange smaak na bij de gewone Brit omdat de financiële sector met belastinggeld moest worden gered.

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Bolivia stuit op berg vol met zilver en zeldzame metalen

Eeuwen na ‘Potosí’, Bolivia’s legendarische maar inmiddels uitgeputte zilvermijn, is het Zuid Amerikaanse land op een enorme nieuwe zilverberg gestuit. De lokale bevolking staat het delven van de nieuwe rijkdom vooralsnog in de weg. Maar hoe lang nog? 

In 1670 waren er slechts twee steden in de wereld die meer inwoners telden dan het Boliviaanse Potosí: Parijs en Londen. De stad in het Andesgebergte had twee keer zoveel inwoners als Madrid waar destijds zo’n 100.000 mensen woonden. Potosí was ongeveer even groot als Amsterdam, toen het centrum van het zich ontluikende wereldwijde kapitalisme.

Wat was het geheim en het succes van Potosí? In een woord: zilver – letterlijk een berg ervan. In Bolivia wordt nog steeds het legendarische verhaal verteld dat er zoveel zilver was dat na een maaltijd de lokale bevolking het zilverwerk uit het raam gooide, in plaats van de moeite te nemen het af te wassen. Maar aan alles komt een eind, ook aan een berg zilver en de armoede sloeg toe. Potosí is een schoolvoorbeeld van een economie die afhankelijk was van een product.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Gemengd beeld op Wall Street

De Amerikaanse Dow-Jonesindex ging maandag licht omlaag. Een sterk tegenvallend cijfer over de Amerikaanse industrie drukte de stemming, maar beleggers vestigden hun hoop op eventuele tegenmaatregelen van de Federal Reserve, waardoor de verliezen beperkt bleven.

De Dow Jones-index noteerde met nog een half uur handel te gaan 0,3 procent lager op 12836 punten. De S&P 500-index noteerde vlak en stond op 1361 punten. De Nasdaq kreeg er 0,2 procent bij en noteerde 2940 punten.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

TA: Goud bereikt einde consolidatiefase

De goudkoers is nog steeds bezig een bodem te vormen voordat deze weer naar boven zal spurten. Elmer Hogervorst en ik gaven dat al aan in ons boek Geld, goud en zilver.

Omdat het verloop van de goudprijs officieel wordt weergegeven in Amerikaanse dollars en goud en de dollar vaak elkaars spiegelbeelden vormen, is het belangrijk beide koersen in de gaten te houden.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Zilverpaul over de goudkoorts

Voor Jan Publiek wordt de zilver- en goudkoorts onderdrukt door de prijzen kunstmatig laag te houden, en op de achtergrond zijn de grote machten als een gek bezig het edelmetaal binnen te harken.

Terwijl de officiële goudprijs het afgelopen jaar weinig tekenen van leven heeft vertoond, zijn er op de achtergrond bewegingen gaande die wijzen op een bijzonder actieve handel.

[...]