Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 43286 tot 43290
Bron: demorgen.be
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Europese regulator start onderzoek naar ratingbureaus

De Europese financiƫle toezichthouder Esma heeft een onderzoek geopend naar de methodes die de drie grote internationale ratingbureaus hanteren om de kredietwaardigheid van de banken te evalueren. Dat heeft Esma-voorzitter Steven Maijoor vandaag verklaard aan de krant Financial Times.

Esma is begonnen met een inspectie naar de werkwijzen van Moody's Investors Service, Fitch Ratings en Standard & Poor's. De bedoeling is om het onderzoek tegen het eind van het jaar af te ronden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Europese bankendeal met collateral damage

Daan Ballegeer vindt de bankenoplossing geen goed idee. Op de Blog van De Tijd legt hij uit waarom. Die nieuwe maatregel lijkt perfect op maat gesneden voor Spanje, maar de collateral damage zou wel eens veel groter kunnen zijn dan de winst voor de Spanjaarden.

Tegen eind dit jaar kunnen banken zich direct herkapitaliseren bij het Europees noodfonds ESM. De Europese Centrale Bank (ECB) zal in ruil toezien op de gezondheid van de Europese banksector.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Nederland leent met negatieve rente

AMSTERDAM - Nederland heeft opnieuw driemaandsleningen weten te veilen tegen een negatieve rente. Voor 1,08 miljard euro aan staatsleningen is Nederland -0,013 rente kwijt, meldde het agentschap achter de veilingen.

In november en december betaalde Nederland ook een negatieve rente op staatsleningen met een looptijd van drie maanden. Toen bedroegen de rentes -0,004 en -0,007. Bij de vorige veiling van driemaandspapier in juni was Nederland nul procent rente kwijt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Wall Street licht omlaag

De Dow Jones-index noteerde in de middaghandel 0,3 procent lager op 12839 punten. De S&P 500-index verloor 0,1 procent en stond op 1360 punten. De Nasdaq kreeg er 0,1 procent bij en noteerde 2937 punten.

Kort na de opening van de beurzen werd bekend dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in juni was gekrompen. Het gaat om de eerste krimp sinds juli 2009. Volgens onderzoeksbureau ISM was de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie gedaald van een stand van 53,5 in mei tot 49,7 in juni. Een stand boven de 50 wijst op groei in de sector, een uitslag onder de 50 wijst op krimp.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn maandag hoger gesloten, nadat een tegenvallende Amerikaanse macrocijfer beleggers richting de 'veilige haven' stuurden.

De bunds stonden eerder op de dag nog licht hoger, vanwege de verwachtingen dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag een renteverlaging bekend zal maken. De volumes waren lager dan normaal en marktdeelnemers verwachten dat dit zo zal blijven in afwachting van het rentebesluit van donderdag en de Amerikaanse banencijfers van vrijdag.