Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 43291 tot 43295
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Wall Street krijgt tik van banenrapport

De Amerikaanse beurzen gingen vrijdag flink onderuit, nadat een tegenvallend banencijfer de zorgen over de economie verder aanwakkerde. Beleggers zijn bang dat de Amerikaanse economie vast blijft zitten in een periode van lage economische groei.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen noteerde aan het eind van de handel 1 procent in de min op 12.768 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 1 procent tot 1354 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq moest 1,4 procent inleveren tot 2936 punten.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Prestigieuze prijs voor econoom die pleit voor opheffen eurozone

'Er dreigt een politieke en sociale tragedie in Europa' - 160 Duitse academici roepen Merkel in petitie op de Europese integratie te stoppen en banken failliet te laten gaan - Oostenrijkse mega ondernemer veegt vloer aan met ESM en bankenredding ...

Mega ondernemer Frank Stronach is niet tegen de EU, maar wel tegen de gemeenschappelijke euro. Alleen een terugkeer naar de nationale munten kan volgens hem de vrede en welvaart in Europa veilig stellen.

De Wolfson Economics Prijs (à 310.000 euro) is na de Nobelprijs de meest prestigieuze waardering die een econoom kan krijgen. Dit jaar is de prijs toegekend aan de Britse econoom Roger Bootle vanwege zijn praktische instructies over hoe het beste kan worden ingespeeld op het instorten van de eurozone, iets dat volgens Bootle een ware tragedie dreigt te worden.

Bij de prijsuitreiking verklaarde Bootle overigens dat het niet mogelijk is om optimaal voorbereid te zijn op wat er komen gaat. 'Europa zou voor een politieke en sociale tragedie kunnen staan,' aldus de econoom. De schuldigen zijn volgens hem de Europese regeringsleiders die de complete gemeenschappelijke valuta unie met hun verkeerde beleidskeuzen verknoeid zouden hebben.

[...]

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Euro op laagste niveau in 2 jaar...

De waarde van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar is in 2 jaar tijd niet zo laag geweest. Een euro is nu minder dan 1,23 dollar waard. Dat is sinds eind juni 2010 niet meer voorgekomen.

Beleggers kopen vanwege de eurocrisis liever Amerikaanse dollars en Japanse yens dan euro's. Vorige week was het even rustig op de financiële markten na de Eurotop, maar die rust lijkt voorbij. De belangrijke Europese beurzen sloten met verliezen van 1 tot 2 procent.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Technische problemen RBS slaan 'spontaan' over op Sberbank

Steeds meer banken hebben last van "technische mankementen" (tussen aanhalingstekens) waardoor miljoenen rekeninghouders dagenlang NIET bij hun geld kunnen...

It seems IT professionals around the world are #failing as the 'glitch' that affected millions of account holders in the UK has leaped the channel and spread across Europe to infect Sberbank - which just happens to be the largest Russian bank. Via Bloomberg:

RUSSIA-SBERBANK-CARDS-MALFUNCTION MOSCOW. July 6. (Interfax) – Sberbank of Russia (RTS: SBER) has suspended credit and debit card operations due to a technical malfunction, the bank told Interfax. “All cards are not being serviced,” it said.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Olieprijs daalt scherp

De olieprijs ging vrijdag fors omlaag, nadat een tegenvallend Amerikaans banencijfer naar buiten was gekomen.

In juni kwamen er een teleurstellende 80.000 banen bij in de Verenigde Staten, gelijk aan mei. Zorgen over een zwakke Amerikaanse economie en daarmee een lagere vraag naar olie, staken de kop op.