Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43296 tot 43300
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Dekkingsgraad pensioenfondsen opnieuw gedaald

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen stond eind juni op 93 procent, een daling van 2 procentpunten vergeleken met mei. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde Pensioenthermometer van adviesbureau Aon Hewitt, dat de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad dagelijks bijhoudt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

'Wall Street opent vlak'

De effectenbeurzen in New York stevenen maandag af op een vlakke opening. Beleggers doen het rustig aan, na de sterke rally van vrijdag. Ook wachten zij op een aantal macrocijfers die de richting van de handel verder kunnen bepalen.

Het optimisme van vrijdag na het jongste Europese akkoord dat verdere samenhang in het continent moet stimuleren, verdampte maandag niet. Wel zakten de koersen bij de Europese beurzen in de loop van de ochtend wat in, nadat bleek dat Finland en Nederland kanttekeningen plaatsten bij de afspraak over het opkopen van staatspapier door het Europese noodfonds.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Inkoopmanagersindex VK krimpt, hoop op monetaire verruiming

De inkoopmanagersindex voor de industrie in het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft in juni voor de tweede maal op rij een krimp laten zien, blijkt maandag uit cijfers van Markit en het Chartered Institute of Purchasing & Supply. Dit ondersteunt de verwachting dat de Bank of England (BoE) later in de week een verhoging van de obligatie-inkopen ter stimulering van de economie bekendmaakt.

De inkoopmanagersindex steeg in juni naar 48,6 van 45,9 een maand eerder. Vooraf was een stijging tot 47,4 geraamd. Het indexcijfer is echter lager dan 50, en duidt daarmee voor de tweede maand op rij op een krimp.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

De EURO bailout

Twintig marathon vergaderingen in twee jaar tijd – ongeveer een per maand – EU-leiders hebben eindelijk de schuldencrisis opgelost, in ieder geval de deur ging open om het EU-noodfonds direct geld te laten injecteren in de banken, zodat deze de aankoop van de staatsobligaties van hun eigen landen kunnen kopen, om daarmee de rente om laag te drijven. De EU-leiders zijn het eens geworden over het reeds verwachtte 120 miljard euro 'groei' pakket. Er werd slechts één relevante zin gezegd in de communiqués, en deze ironisch genoeg kwam uit de mond van de Italiaan Mario Monti, die zei dat er "geen plannen zijn voor het stimuleren van bailout fondsen." En dat is nu het enige waarom het draait.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

China wil gebruik van Chinese yuan in Hong Kong stimuleren

Beijing wil het gebruik van de yuan in de handel met Hong Kong stimuleren, door een betere infrastructuur te bieden voor het afwikkelen van handel in de Chinese munt. Omdat Hong Kong een belangrijke doorvoerhaven is voor China kende ook deze stadsregio een snelle economische ontwikkeling. China wil het gebruik van haar eigen munt in de handel tussen landen en in financiële markten stimuleren, om zich op die manier minder afhankelijk te maken van de Amerikaanse dollar.

[...]