Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 43296 tot 43300
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Soepeler ontslagrecht raakt ook huizenmarkt

„Hoe meer flexibele contracten, hoe minder mensen een huis kunnen kopen”, stelt zelfstandig hypotheekadviseur Jos Koets. „Als er geen vaste baan is, wordt er gekeken naar het gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar. Of je moet zelf meer geld meenemen. Het betekent dus dat je altijd aan extra voorwaarden moet voldoen.”

Werkgevers klagen al jaren over het ’starre ontslagrecht’ in ons land. Kennelijk zitten ze met hordes mensen die ze liever ontslaan, maar vinden ze dat nu te duur. En gezien de groeiende ’flexschil’ in bedrijven én economische onzekerheid ligt het niet voor de hand dat vaste banen voor het opscheppen zullen liggen.

Sterker: het UWV becijferde begin dit jaar nog dat vorig jaar het aantal vacatures dat werd ingevuld met een vaste aanstelling een dramatische val doormaakte. Van alle 647.000 ingevulde vacatures leidden er slechts 2000 tot een vaste baan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Indiase goud-ETF's zien vermogen in één jaar verdubbelen

Het is bekend dat de Indiase bevolking een band heeft met fysiek goud, maar sinds 2007 konden ook de zogeheten exchange-traded funds (ETF's) op meer belangstelling van Indiase beleggers rekenen. In de maand mei was het totale vermogen dat beheerd werd door de verschillende goud-ETF's in India verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden. Was de marktkapitalisatie van de verschillende ETF's op basis van goud in mei 2011 nog $981 miljoen, een jaar later was dat aangegroeid tot $1,85 miljard.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Rio Tinto en Chinalco investeren $1 miljard in Afrikaans ijzerproject

In een markt waarin mijnbouwers hun projecten kritisch tegen het licht houden, hebben Rio Tinto en haar Chinese partner Chinalco $1 miljard gecommitteerd om de volgende fase van een groot ijzerproject in Guinee te ontwikkelen. Het bedrag gaat vrijwel volledig op aan het aanleggen van een diepe haven en 650km spoorwegen. De opzet is om de mijn in 2015 de eerste productie te laten draaien, maar dan moet in totaal nog wel even $10 miljard worden neergelegd.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Ghana haalt mogelijk goud en andere reserves weg bij Europese banken

Bullionstreet bericht dat Ghana overweegt haar buitenlandse reserves, waaronder de goudreserve, terug te halen naar eigen land. De centrale bank van Ghana heeft een groot gedeelte van haar reserves ondergebracht in Europese banken, maar door de aanhoudende schuldencrisis en de afwaardering door kredietbeoordelaars maakt de Ghanese centrale bank zich steeds meer zorgen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

'Stroom onbetaalbaar voor lage inkomens'

Stroom en gas gaan nog aanzienlijk duurder worden. Dat stelt topman Peter Terium van de energiegigant RWE in een interview met het AD zaterdag.

''In Duitsland is nu al discussie over de vraag in hoeverre de energierekening voor de minima nog is op te brengen. Ook in Engeland is energy poverty een thema. Ik verwacht dat dit voor de lage inkomens in Nederland ook gaat spelen'', aldus Terium.