Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 4331 tot 4335
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2016

Het totale falen van het monetair beleid

In de VS kampen ze met een enorm begrotingstekort en een nog grotere staatsschuld, in Japan zet de economische verwoesting door en in Groot-Brittannië pleit May volgens macro-econoom Kees de Kort voor oneerlijke concurrentie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2016

Heb jij voldoende financiële zekerheid in je leven?

Wat is financiële zekerheid? Slechts een minderheid slaagt erin om zonder financiële zorgen door het leven te gaan. Financiële zekerheid is een van de basisbehoeftes in ons leven, maar wel diegene waar we het minst goed in slagen. Mensen die er wel in slagen, hebben alvast 4 eigenschappen met elkaar gemeen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2016

Oostenrijk schrijft obligatie van 70 jaar uit

Oostenrijk profiteert van de extreem lage rente door een nieuwe staatsobligatie met een looptijd van 70 jaar uit te schrijven. Daarmee volgt ze het voorbeeld van België, Ierland, Frankrijk, Italië en Spanje, andere Europese landen die ook al obligaties met een extreem lange looptijd hebben uitgegeven. Het is nog niet duidelijk hoeveel geld de Oostenrijkse regering met deze lening zal ophalen, die in november 2086 afgelost zal worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2016

Minister: “Saudisch ambtenaar werkt 60 minuten per dag”

Saudi-Arabië moet dringend zijn ambtenarij saneren, want indien niet wordt ingegrepen dreigt het land over drie jaar met een faillissement te worden geconfronteerd. Dat heeft Khaled Al Araj, Saudisch minister van openbare diensten, gezegd.

Al Araj benadrukte dat de Saudische ambtenarij, die meer dan 70 procent van de totale nationale arbeidsmarkt vertegenwoordigt, extreem onproductief is en gekenmerkt wordt door een armzalige werkethiek.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2016

Positie pensioenfondsen verslechterd in derde kwartaal

De positie van pensioenfondsen is in het derde kwartaal verder verslechterd.

De gemiddelde beleidsdekkingsgraad zakte met 1,5 procentpunt naar 98,1 procent, meldt De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag. Deze indicator ligt daarmee onder het minimaal vereiste niveau. Voor de meeste fondsen is dit op of iets boven de 104,2 procent.