Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 43301 tot 43305
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

IMF Lagarde: wereldwijd economisch vooruitzicht zorgwekkend

Directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Christine Lagarde verkondigt vrijdag dat de wereldwijde economische neergang "zorgwekkender is geworden", waarmee ze de noodzaak voor een gecoordineerde reactie onderstreept.

Tijdens een toespraak in Tokio zei Lagarde: "veel indicatoren van de economische activiteit, waaronder investeringen, de werkgelegenheid en de industriele productie, zijn verslechterd. En niet enkel in Europa of de Verenigde Staten. Ook in belangrijke opkomende markten als Brazilie, China en India."

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

'Finland kan overwegen euro te verlaten'

Finland zal eerder overwegen uit de eurozone te stappen dan te betalen voor de schulden van andere landen. Dat zei de Finse minister van Financiƫn Jutta Urpilainen vrijdag in een interview met de Finse zakenkrant Kauppalehti.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Spaanse rente terug bij af, bijna 7%

De rente op Spaanse obligaties is vrijdagochtend opnieuw sterk gestegen. Beleggers deden risicovolle obligaties in de verkoop, nadat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag geen uitzicht gaf op nieuwe maatregelen die de obligatiemarkt voor zwakkere eurolanden kunnen ondersteunen.

De rente op 10-jarige Spaanse obligaties liep op tot ruim 6,9 procent. Daarmee ligt de rente weer even hoog als in de dagen voor de eurotop van eind vorige week.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Turkse banken mogen nu 25% van hun reserves in goud aanhouden

Europese wetgevers bestuderen een voorstel om goud voor de volle 100% mee te laten tellen als eigen vermogen van banken. In Turkije bestaat deze praktijk al veel langer. Banken mochten tot vorig jaar ca. 10% van hun Lira reserves aanhouden in goud. In maart is dit opgehoogd tot 20%, en vorige maand zelfs tot 25%.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

VN: Robin Hood-belasting voor miljardairs

IPS, DeWereldMorgen.be | Als alle miljardairs 1 procent zouden afdragen voor de strijd tegen armoede, zou dat het tekort aan geld voor ontwikkelingshulp in één klap oplossen. Dat zegt een VN-rapport dat alternatieve financieringsvormen voor ontwikkeling onderzoekt.

De rijke landen beloven iedere keer weer 0,7 procent van het bbp aan ontwikkelingshulp te besteden, maar bijna niemand houdt zich daaraan. Er is voor ontwikkelingshulp 167 miljard dollar (103 miljard euro) tekort, hebben de Verenigde Naties becijferd.

Tegelijkertijd zijn er minstens 1225 miljardairs in de wereld, volgens Forbes, waarvan een derde in de Verenigde Staten woont. Middels een kleine heffing zouden zij het probleem in één klap een stuk kleiner kunnen maken, staat in een nieuw VN-rapport, getiteld “World Economic and Social Survey 2012: In Search of New Development Finance.”

[...]