Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 43301 tot 43305
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Frankrijk mist miljarden voor schuldreductie

Frankrijk moet een begrotingstekort van 7 à 10 miljard euro zien op te vullen als het land dit jaar de beoogde schuldenreductie tot 4,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp) wil halen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

De psychologie achter wisselkoersen: sterkste munt ter wereld is de Koeweitse dinar

De meeste mensen hechten een overmatig belang aan de ‘sterkte’ van hun munt, meent The Economist. De reden is dat velen de relatieve waarde van hun munt associëren met het prestige van hun land.

Uiteraard zijn het andere factoren die een beter beeld geven van de gezondheid van een nationale economie, maar dit houdt de bewoners van Hong Kong niet tegen om een ‘gevoel van wanhoop’ te ervaren wanneer ze zien hoe ‘goedkoop’ hun munteenheid is in vergelijking met die van de Chinese yuan.

Joseph Yam, voormalig hoofd van de Monetaire Autoriteit van Hong Kong, verklaart de psychologische invloed van wisselkoersen als volgt: “Een munteenheid is ‘sterker’ dan een andere wanneer één eenheid van die munt geruild kan worden voor meer dan één van een andere.”

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

BIS waarschuwt voor overstrekken centrale banken

De onconventionele maatregelen die centrale banken hebben getroffen om de financiele crisis te bestrijden, kunnen nieuwe problemen veroorzaken als ze te lang worden doorgezet, waarschuwt de baas van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS) zondag.

Centrale banken zitten momenteel klem, stelt Jaime Caruana, "gedwongen om de beleidsmakers 'of last resort' te zijn".

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

AEX in het rood

De Amsterdamse beurs is lager geopend. Bijna alle AEX-fondsen staan in de min.

De Europese aandelenmarkten zijn maandagochtend met verliezen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers hebben bij gebrek aan ander nieuws de ogen gericht op de aanloop naar de EU-top later deze week. Europese leiders zoeken daar een uitweg uit de schuldencrisis.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Verlaten de Britten de EU na een referendum?

Hoewel geen enkele partij expliciet verklaart de EU te willen verlaten, is de kans dat Groot-Brittannië dat snel doet nog nooit zo groot geweest,  schrijft The Economist.

Noch de conservatieven van David Cameron, noch zijn liberaal-democratische coalitiepartner Nick Clegg, noch Ed Milliband van Labour ijveren voor een ‘Brixit’, maar de huidige toestand van de EU is op zich al reden genoeg voor de Britten om het idee serieus te beginnen nemen.