EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
45
kliks
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 43301 tot 43305 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zaterdag 25 augustus 2012

UBS: de winnaars en verliezers van de eurozone

Berekeningen maken over of de euro goed of slecht is geweest voor een land zijn er in vele soorten en maten. Objectieve berekeningen over de toekomstige kosten van de euro, een neuro/zeuro oplossing of een euro exit zijn echter per definitieniet te maken. Elk onderzoeksbureau moet aannames doen waarbij men vraagtekens kan zetten. Voornamelijk wordt gekeken naar de exportpositie, waardoor men goed kan argumenten dat Duitsland, maar ook Nederland, de grootste winnaars sinds de invoering van de euro. Paul Donovan van UBS heeft nu een alternatieve berekening gemaakt, waarin wordt gekeken naar de inkomensstijgingen van bevolkingsgroepen sinds de invoering van de euro.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zaterdag 25 augustus 2012

Engelen: Nederlandse huizenmarkt is een zeepbel

Nadat het CBS dinsdag de woningmarktcijfers van -8% op jaar basis publiceerde was het woensdag tijd voor een stevige discussie bij het economenpanel van BNR Nieuwsradio. Onderwerp was natuurlijk de woningmarkt. De meningen van Rabobank econoom Wim Boonstra, hoogleraar financiele geografie Ewald Engelen en Kees Cools liepen sterk uit een over het verleden, het heden en de toekomst van de huizenmarkt.

[video]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zaterdag 25 augustus 2012

Fiscal Cliff: groeien of terug in recessie?

Tenzij het Congres aan het einde van dit jaar geen actie onderneemt kan het zo maar zijn dat de geringe economische groei van het land als sneeuw voor de zon verdwijnt. Volgens Goldman Sachs kan de Amerikaanse economie met mogelijk 4 procent krimpen in de eerste helft van 2013 mocht de overheid er niet in te slagen om bepaalde regelgeving niet te verlengen. Dit fenomeen wordt ook wel de “fiscal cliff” genoemd. Een term die refereert aan de expiratie van de Bush belastingverlagingen, uitgebreide werkloosheidsuitkeringen en de automatische uitgaven en bezuinigingen op de begroting die door Congres wordt gemachtigd als wetgevers er niet in slagen om door middel van bezuinigingen het tekort terug te dringen. Bij elkaar zijn bovengenoemde lastenverlichtingen met zo’n 600 miljard een flinke oppepper geweest voor de economie.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zaterdag 25 augustus 2012

Spanje is Failliet

"Er is geen geld in de schatkist. Er is geen geld om te betalen voor openbare diensten," vertelde de Spaanse minister van Begroting, Cristobal Montoro, eerder in het Parlement. Net als Griekenland voordien, zal Spanje nu moeten vertrouwen op de vriendelijkheid van vreemden om haar rekeningen te betalen om te overleven. Maar de Spaanse economie gaat krimpen als gevolg van de doorgevoerde strenge bezuinigingsmaatregelen, vanaf 1 september, de berekende 'besparingen' zullen te kort schieten, zoals eerder gebeurde in Griekenland en Portugal. Nieuwe soberheidsmaatregelen zullen worden toegepast zoals de Trojka dat eist. De Spanjaarden zullen opnieuw moeten bloeden voor de banken totdat er geen bloed meer over is.

Lees verder op edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: zaterdag 25 augustus 2012

Bank HSBC verdacht van witwassen drugsgeld

De Amerikaanse justitie onderzoekt of de Britse zakenbank HSBC geld van Mexicaanse drugskartels heeft witgewassen.

De Amerikaanse justitie onderzoekt of de Britse zakenbank HSBC geld van Mexicaanse drugskartels heeft witgewassen.

Ook bestaat het vermoeden dat de bank geld heeft overgemaakt naar banken in Saudi-Arabië die banden met terroristen hebben.

Dat heeft de Amerikaanse krant The New York Times zaterdag gemeld op gezag van ambtenaren van de federale overheid.

De justitie onderzoekt ook of de bank inbreuk heeft gemaakt op de economische sancties tegen landen als Iran, Sudan en Noord-Korea.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs