Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 43311 tot 43315
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Beurzen houden winsten vast

De Europese beurzen hielden vrijdag, ondanks de afwezigheid van positief nieuws, de openingswinsten goed vast. Volgens analisten waren beleggers niet verontrust door een relatief laag groeicijfer uit China, omdat ze rekenen op meer stimuleringsmaatregelen van de Chinese overheid. Het financiƫle nieuws in Amsterdam werd gedomineerd door onzekerheid over de toekomst van SNS Reaal.

De AEX-index noteerde rond 11.50 uur 0,3 procent hoger op 312,49 punten. De MidKap-index van middelgrote fondsen klom 0,5 procent tot 507,92 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs kregen er 0,4 tot 0,8 procent bij.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

'Daling ECB-deposito's zegt weinig'

De forse daling in de bedragen die banken wegzetten op hun deposito's bij de Europese centrale Bank (ECB) betekent niet automatisch dat banken nu onderling meer uitlenen. Dat concludeerde analist Walter Leering van zakenbank Theodoor Gilissen vrijdag.

De omvang van de deposito's daalde woensdag tot 325 miljard euro, terwijl banken de afgelopen maanden dagelijks bijna 800 miljard euro bij de ECB onderbrachten. Die enorme bedragen vormden een afspiegeling van het wantrouwen tussen de banken. Zij zetten hun overtollige middelen liever tegen een minieme rente weg bij de ECB, dan ze voor meer rente aan elkaar te lenen.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

SNS bank dreigt om te vallen!

SNS Reaal overweegt een verkoop van zijn pensioen- en verzekeringsactiviteiten. Een woordvoerder van de in het nauw gedreven bank en verzekeraar heeft dat vrijdag bevestigd tegen ANP-Reuters.

Eerder op de dag meldde SNS Reaal dat het zijn strategische opties tegen het licht houdt, zonder verder in detail te treden. Zo'n mededeling komt er doorgaans op neer dat een bedrijf nadenkt over de verkoop van onderdelen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Japan zal ingrijpen bij versnelde waardestijging yen

Japan zal "doortastend handelen" wanneer de waarde van de yen te hard stijgt ten opzichte van de Amerikaanse dollar, zegt de Japanse minister van financien Jun Azumi vrijdag, waarmee hij zinspeelt op een mogelijke valuta-interventie indien de waarde van de munt het economisch herstel bedreigt.

"Excessieve volatiliteit in de valutamarkten, zoals een versnelde waardestijging van de yen, heeft nadelige effecten op de economische en financiele stabiliteit van Japan", zegt de minister tijdens een parlementsvergadering.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Rabo: koersdoel SNS van 1,25 naar 0,50

Analsiten van Rabobank verlagen het koersdoel van SNS Reaal. Het advies gaat van kopen naar 'reduce'.