Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 43321 tot 43325
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Olieprijs sluit hoger door EU-top

De olieprijs is vrijdag hoger gesloten, nadat de EU-leiders in de nacht van donderdag op vrijdag een aantal besluiten hebben genomen ter bestrijding van de schuldencrisis. Het zwakke consumentenvertrouwen dat vrijdag bekend werd gemaakt sneeuwde onder bij de positiviteit over de EU-top.

De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange $7,27 hoger op $84,96. De stijging met 9,4% was de grootste e e ndaagse stijging sinds maart 2009.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Brussel neemt onzekerheid Wall Street weg

Opluchting regeerde vrijdag de handel op de aandelenbeurzen in New York. De besluiten die de leiders van de eurolanden hebben genomen over gezamenlijk bankentoezicht en het gebruik van het Europees noodfonds nam bij veel beleggers de onzekerheid over de marktsituatie enigszins weg. De graadmeters boekten flinke winsten.

Met nog een half uur handel te gaan stond de Dow-Jonesindex 1,8 procent hoger op 12.824 punten. De S&P 500 klom 2 procent tot 1355 punten. De Nasdaq won 2,6 procent tot 2923 punten.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Libor schandaal raakt kern van het financieel systeem

De grootschalige manipulatie van IBOR's door zakenbankiers raakt het hart van het financieel systeem. Hervorming lijkt onvermijdelijk.

Het schandaal rond de manipulatie van de IBOR’s (interbancaire rentes) klinkt als abstracte hocuspocus uit het land der hogere financiën. Toch gaat de IBOR manipulatie om astronomische sommen geld en raakt het de kern van ons financieel systeem. De IBOR’s zijn de basis voor honderden biljoenen aan leningen en swapcontracten. Dat bankiers deze rente wisten te manipuleren pleit niet voor de integriteit van ons financieel systeem.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Sterke stijging olieprijs na 'Brussel'

De doorbraak in de eurozone zorgde vrijdag voor een sterke stijging van de olieprijs. Amerikaanse olie maakte een sprong van ruim 9 procent.

Een vat lichte olie kostte vrijdagavond 84,76 dollar, een stijging van ruim 7 dollar binnen een dag. Deze prijs ligt overigens nog steeds lager dan aan het einde van mei. Brentolie werd 6,7 procent duurder en kostte 97,50 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Financiële crisis: De geschiedenis herhaalt zichzelf

De opkomst en de val van een economie gebeurt al eeuwen. Er zijn vele voorbeelden die de Europese crisis voorafgaan en er zullen er nog vele volgen. Politici leren nu eenmaal niet uit het verleden en denken altijd dat het deze keer anders zal verlopen. Maar de opkomst en de val van een economie gebeurt toch volgens een vast patroon.

In het begin stijgt de welvaart van een natie op basis van gezonde principes en hard werk van generaties die bereid zijn te werken voor hun geld. Na verloop van tijd echter, wordt de groeiende welvaart een natuurlijk proces, een zekerheid, een gewoonte, een vanzelfsprekendheid in plaats van een doel waarvoor men hard moet werken om dit te bereiken.

Hierop begint de natie boven zijn stand te leven om het welvaartsniveau te behouden zonder hard te moeten werken. Toekomstige inkomsten worden vandaag al verbruikt in de veronderstelling dat het groeitempo wel aanhoudt of zelfs versterkt.