Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 43321 tot 43325
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Spanje vraagt maandag formeel om hulp

Spanje doet maandag een formeel hulpverzoek voor zijn geplaagde bankensector. Dat zei de Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos vrijdag.

Maandag zal nog niet bekend zijn wat het exacte bedrag is dat de banken nodig hebben. Dat komt pas bij de officiƫle overeenkomst met het Europese noodfonds, die voor 9 juli klaar moet zijn.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Niall Ferguson: 'Uiteindelijk hangt alles af van de psyche van één Duitse vrouw

Niall Ferguson, expert op het gebied van Economische geschiedenis (en man van Ayaan): "Soms is dat zo, dan wordt het lot van volkeren en van de geschiedenis bepaalt door een enkel mens." Volgens hem is dat nu zo. De Duisters moeten gaan opdraaien voor de kosten van de crisis. Ofwel door het leeuwendeel van de kosten te dragen om slechte banken en slechte landen te redden, ofwel de prijs van de chaos die na de val van de Euro ontstaat. En welke van de twee het wordt hangt af van de psychische gesteldheid van Merkel.

Bron: parool.nl
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

'ECB wordt toezichthouder van banken in EU-lidstaten'

De Europese lidstaten zijn het erover eens om de Europese Centrale Bank de rol van toezichthouder van de banken toe te vertrouwen. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt.

Volgens Die Welt bereikte Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy een consensus onder de lidstaten om het toezicht op de Europese banken voortaan toe te vertrouwen aan de ECB. De idee van een Europese toezichthouder op de banken, won de afgelopen weken terrein en ook de ECB toont zich bereid die rol op zich te nemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

ECB versoepelt eisen voor banken

De Europese Centrale bank (ECB) versoepelt de regels voor het onderpand dat banken moeten leveren voor leningen. Dat maakte de ECB vrijdag bekend.

Met de versoepeling komt de ECB de geplaagde Europese bankensector verder tegemoet. De nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat zwakke banken toegang houden tot de kredieten van de centrale bank. Op die manier hoopt de ECB de kredietverlening in de eurozone aan de gang te houden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

'Hogere opening Wall Street'

In New York zullen de beurzen vrijdag naar verwachting hoger openen. Na de forse koersverliezen van een dag eerder proberen de graadmeters wat terrein terug te winnen. Op macro-economisch vlak staan er vrijdag geen belangrijke Amerikaanse cijfers op het programma, die de markt mogelijk richting zouden kunnen geven.