Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 43326 tot 43330
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

ECB versoepelt eisen voor banken

De Europese Centrale bank (ECB) versoepelt de regels voor het onderpand dat banken moeten leveren voor leningen. Dat maakte de ECB vrijdag bekend.

Met de versoepeling komt de ECB de geplaagde Europese bankensector verder tegemoet. De nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat zwakke banken toegang houden tot de kredieten van de centrale bank. Op die manier hoopt de ECB de kredietverlening in de eurozone aan de gang te houden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

'Hogere opening Wall Street'

In New York zullen de beurzen vrijdag naar verwachting hoger openen. Na de forse koersverliezen van een dag eerder proberen de graadmeters wat terrein terug te winnen. Op macro-economisch vlak staan er vrijdag geen belangrijke Amerikaanse cijfers op het programma, die de markt mogelijk richting zouden kunnen geven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Nederland moet voor begrotingstekort meer lenen op geldmarkt

De Nederlandse staat moet in de tweede helft van 2012 meer lenen dan eerder voorzien en wil hiervoor een groter beroep op de geldmarkt doen, meldt het agentschap van het ministerie van Financien vrijdag.

Bij de presentatie van de uitgiftekalender voor het derde kwartaal, zegt het agentschap uit te gaan van een totale leenbehoefte voor 2012 van EUR109,9 miljard. Het hoger dan voorziene begrotingstekort noopt de staat tot extra lenen.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Eurozone in fase van bizar beleid

De eurozone is in de fase van bizar beleid terecht gekomen. Er zijn twee opties: een bazooka of de hele sector laten klappen en opnieuw beginnen.

De ECB als speelbal van de macht De euro is in kritieke toestand Afvalverwerking van schulden Waardeloos geld Geen hogere inflatie Bizar beleid Bazooka naar Amerikaans model Of begin opnieuw René Tissen Business Universiteit Nyenrode

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Analyse: fysieke vraag naar zilver wordt groter

Historisch gezien is de zilverprijs onderdrukt tegenover de goudprijs. Momenteel is goud 55 keer zoveel waard als zijn zilveren broertje, in het verleden lag deze ratio rond de 15.  Het feit dat zilver nu geen rol meer speelt op monetair niveau en veelvuldig in de industrie verwerkt wordt draagt bij aan deze verschuiving. Desalniettemin is een tekort op de zilvermarkt volgens GoldMoney nabij.

Er wordt op jaarbasis zo’n 1 miljard troy ounce aan zilver geproduceerd, dit is afkomstig vanuit zowel de mijnbouw als recycling. De vraag naar het edelmetaal vanuit de sieraden, optische en –industriesector bedraagt ongeveer 900 miljoen troy ounce. Er is daarom een relatief kleine vraag vanuit de investeringshoek nodig om een tekort op de zilvermarkt te veroorzaken. Omdat de industrie een zeer groot aandeel heeft in de vraag naar zilver is zij gebaat bij een lage zilverprijs. Aangezien een tekort op de zilvermarkt dreigt kan de toekomstige prijs van zilver wel eens flink oplopen, onderstaande grafiek zet deze stelling kracht bij.