Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43326 tot 43330
Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Mario Monti chanteert Rutte en Merkel

De van de Goldman Sachs bank afkomstige Italiaanse premier, Mario Monti, heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Nederlandse premier Rutte op de knieën gedwongen. Zij moesten akkoord gaan met een regeling die de in problemen verkerende Italiaanse en Spaanse banken van liquide middelen gaat voorzien zonder dat dit op de staatsbegrotingen van Italië en Spanje gaat drukken. Nu waren de leiders van de Noordelijke eurolanden eigenlijk al schoorvoetend akkoord met dit plan maar er moest eerst nog flink onderhandeld worden over hoe alles in het werk zou gaan bij het groeipact en een zgn. bankenunie.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Britse minister: vervolg sjoemelende bankiers

Bankiers die sjoemelen met rentetarieven, moeten voor de rechter komen. Dat heeft de Britse minister Ken Clarke (Justitie) zaterdag gezegd. ,,We zijn in dit land erg slecht in het vervolgen van financiële misdaden. Volgens mij is het makkelijker om daarmee weg te komen dan met welke andere misdaad ook'', verklaarde Clarke.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Franse president bevestigt dat ESM 'pinautomaat' is geworden

ESM kan inderdaad onbeperkt Nederlandse miljarden opeisen; Zijn Nederlanders de naïeve sukkeltjes van Europa geworden, nu ze volgens een onderzoek het meeste vertrouwen blijken te hebben in het Europabeleid van D66 leider Alexander Pechtold?

De Franse president Francois Hollande toonde zich uitermate tevreden over de uitkomst van de EU top van de afgelopen twee dagen. En dat is niet voor niets, want Duitsland en Nederland zijn er volgens hem mee akkoord gegaan dat zij geen vetorecht (meer) hebben en het ESM nu naar believen Duitse en Nederlandse miljarden kan opeisen om Italië, Spanje en Frankrijk overeind te houden. In eigen land ontkennen de eurofiele regering en oppositie in alle toonaarden dat dit het geval is, maar klaarblijkelijk hebben zij -bewust?- de kleine lettertjes van het ESM verdrag niet goed gelezen.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Eerste stappen naar een bankenunie?

Niet alleen op het voetbalveld kreeg Duitsland donderdagavond een klap te verwerken. Ook Merkel moest doelpunten incasseren tijdens de Europese top in Brussel. De regeringsleiders van de eurolanden zijn tijdens de eurotop overeengekomen dat Spaanse en Italiaanse banken direct kapitaal uit het noodfonds ESM kunnen krijgen. Al vanaf het begin werd duidelijk dat het een strijd zou worden van het Noorden (Merkel) aan de ene kant versus het Zuiden (Rajoy, Monti en Hollande) aan de andere kant. Er moesten stappen worden ondernomen om de stijgende rentes van Spanje en Italië te bedwingen. Het ziet er dan ook naar uit dat zowel de Spaanse als Italiaanse premier hun overwicht op de Duitse bondskanselier goed hebben gebruikt om hun doelen te bereiken.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

2e helft 2012 wordt drama voor huizenmarkt

Volgens woningmarktvoorspelling.nl valt de Nederlandse huizenmarkt vanaf het derde kwartaal van 2012 in het diepste gat sinds de crisis. In mei 2012 vond nog een klein verkoopgolfje plaats, maar dit kwam vooral doordat veel Nederlanders in de veronderstelling waren dat de overdrachtsbelasting in juli weer zou worden verhoogd naar 6%. De huizenprijzen daalden in mei met 5,5% op jaarbasis, daarmee werd het niveau van 2009 wederom bereikt. Ook de cijfers van het Kadaster spreken boekdelen. Hieronder kunt u de ontwikkeling van de Prijsindex Bestaande Koopwoningen (PBK) zien. Dit is een tendens die niemand kan ontkennen. De huizenmarkt heeft het moeilijk en wellicht moet het ergste nog wel komen. De huizenprijzen zullen waarschijnlijk verder gaan dalen.

[...]