Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 43326 tot 43330
Bron: dereaguurder.nl
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

De Donderdagmiddag Weekend Docu!

Ja lieve mensjes het is een puinhoop in het land van banken en ander financiële instellingen. Spanje hangt aan een zijde draadje en moet aan de flappentap. In ruil voor de flappentap moet Rajoy flink bezuinigen, of nou ja vooral lasten verzwaren. Daar zijn de Spaanjaarden om het op zijn zachtst uit te drukken niet zo blij mee. Niet zo gek want in tegenstelling tot wat de meeste rechtse politici in Nederland beweren gaat het geld niet naar de luie Spanjaard maar linea recta naar de corrupte en falende Spaanse banken. Het Spaanse volk ziet niks, nada, niente terug van al die miljarden euro’s. Dus terwijl de Spanjaarden hun baan verliezen moeten ze lijdzaam toekijken hoe de veroorzakers van die crisis gewoon zich zelf weer mogen belonen met een riant salaris en een bonus hier en daar. Daarom trokken gister de mijners van Spanje naar Madrid gesteund door een groot deel van de bevolking. Dit protest werd echter met harde hand uiteengeslagen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

'Vertrouwen Europa brokkelt steeds verder af'

De euro zit al sinds eind april in een duikvlucht omlaag en noteerde vanmiddag op een stand van $1,21. Vooral de toegenomen onzekerheid over de schuldenposities van Spanje en Italië speelt de Europese munt parten. De vrees voor een mogelijke exit van Griekenland uit de eurozone deed de waarde van de euro ook geen goed.

Een overgrote meerderheid van deelnemers aan de peiling voorziet dat het verval van de euro voortzet mede vanwege de voortmodderde Europese schuldencrisis en het versoepelende rentebeleid van de ECB. Bijna 20% ziet het wat rooskleurig in onder meer vanwege de hoop op een daadkrachtig optreden van de Europese regeringsleiders.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

'Schaamteloos kopiëren en stelen wat werkt is wat iedereen zou moeten doen'

De eurozone kan alsnog worden gered, schrijft Klaus Zimmermann op zijn blog. De beste manier om te herstellen van de crisis is volgens hem het schaamteloos kopiëren van succesvolle strategieën zodat dezelfde fouten niet steeds worden herhaald.

Vandaag de dag is Duitsland het rolmodel voor succesvolle arbeidshervormingen. Tien jaar geleden was het nochtans ‘de zieke man van Europa’. Die hervormingen begonnen in 2003 onder Schröders ‘Agenda 2010’.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

'ECB kan rente verder verlagen'

Niets staat een verdere renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) in de weg als de economie van de eurozone verder afzwakt. Dat zei ECB-beleidsmaker Klaas Knot donderdag in een vraaggesprek met de zakenkrant Financial Times Deutschland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Wall Street opent in de min

De beurzen in New York zijn donderdag lager geopend. Beleggers waren nog steeds teleurgesteld dat de Federal Reserve voorlopig geen nieuwe steunplannen lijkt aan te gaan kondigen. Een meevallend cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt bood geen soelaas.

De Dow-Jonesindex verloor 0,5 procent tot 12.532 punten. De S&P 500 daalde 0,7 procent tot 1331 punten. De technologiebeurs Nasdaq ging 0,9 procent omlaag tot 2862 punten.