Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 43336 tot 43340
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Italiaanse consumentenvertrouwen valt nog dieper de ravijn in

Hoe langer de Europese autoriteiten wachten met kordate maatregelen te nemen, hoe dieper de consument in een depressie zakt.

De nieuwste cijfers uit Italië liegen er niet om. Het consumentenvertrouwen zakt steeds verder weg en hun uitgaven worden dratisch teruggeschroefd.

Vaste lezers van Slim Beleggen zagen de bui wellicht al aankomen, toen we in het begin van de maand rapporteerden dat de Italiaanse productie in vrije val was geraakt.

Ook voor Italië zijn er moeilijke economische tijden in aantocht…

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Duitse bunds licht hoger, rente weer lager

Duitse bunds noteren vrijdagochtend licht hoger, nadat het Duitse ondernemersvertrouwen verder drukt op de wereldwijde economische verwachtingen.

De Duitse Ifo-index, die het vertrouwen van ondernemers in de economie weerspiegelt, daalde in juni iets meer dan van tevoren was voorzien, tot 105,3, waar een daling tot 105,6 was verwacht. Een dag eerder profiteerden de bunds al van tegenvallende macrocijfers in de VS.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Consumptie krimpt al bijna een jaar

Nederlandse huishoudens hebben in april 2 procent minder besteed aan goederen en diensten dan in april 2011.

De afname is bijna even groot als in maart (1,8 procent). De consumptieve bestedingen zijn al bijna een jaar lang onafgebroken lager dan een jaar eerder.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Waarom de economische successen van Estland en Letland geen voorbeeld zijn voor Europa

Letland bewijst dat besparingen wel werken. Het land wordt dan ook vaak als voorbeeld aangehaald door centrale bankiers en andere bezuinigingsgoeroes. Maar Letland is allesbehalve een succes en evenmin een voorbeeld voor Europa, schrijven Michael Hudson en Jeffrey Sommers in de Financial Times. Indien de werkloosheidsgraad er ‘maar’ 15% bedraagt sinds de economie in de periode 2008 - 2010 met 25% kromp, dan is dat vooral te ‘danken’ aan het feit dat 200.000 Letten (zo’n 10% van de bevolking) de voorbije 10 jaar hun land hebben verlaten. Hoe meer er werd bezuinigd, hoe meer mensen hun land verlieten.

Toen de crisis toesloeg besliste de regering - onder dwang van Europa - om de lonen van ambtenaren met 30% te reduceren. Men hoopte op die manier te compenseren voor de lage arbeidsproductiviteit in het land. Maar het was niet die maatregel die Letland redde. Het waren de EU en IMF-bailouts, die straks moeten worden terugbetaald.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Angst knijpt beleggers de keel dicht: Wall Street beleeft slechtste dag in drie weken

Geween en tandengeknars weerklonk gisteren op de beurs van Wall Street, die haar slechtste dag in drie weken beleefde. Er kwam in de loop van een sessie een algemene verkoopgolf los die niets of niemand spaarde. Op zo’n zwarte dag moet goed nieuws met een vergrootglas gezocht worden.

De investeerders vrezen dat de Fed de zaak niet ernstig genoeg neemt. De economie in de U.S. dreigt in snel tempo te vertragen, maar daar lijkt de centrale bank niet echt wakker van te liggen. Er wordt slechts mondjesmaat actie ondernomen, voorlopig blijft alles beperkt tot een verlening van Operation Twist.

[...]