Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 43341 tot 43345
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Cyclische analyse: Bodem goud in september

Eerder deze maand gaf ik aan dat de weekcycli voor GLD tot 6 juli omlaag stonden. In het afgelopen weekend bleek uit de cyclische analyse dat de GLD ETF op basis van dagelijkse slotkoersen vanaf deze week omhoog zou kunnen. GLD is een goud ETF (lees hier meer over Exchange-traded fund). De goud ETF kreeg het afgelopen dinsdag en woensdag niet voor elkaar om door de dalende trendlijn te doorbreken, zoals u hieronder kunt zien.

[...]

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Amerikaanse beurzen flink onderuit

De AEX index en de BEL20 hebben de dag afgesloten met hetzelfde verlies, namelijk -0,43%. Een redelijk rustige beursdag begon met lagere koersen die herstelden tot een lichte plus in de middag om uiteindelijk toch weer met een klein verlies te sluiten. Beleggers raakten niet enthousiast van verschillende macrocijfers uit Amerika, China en de Eurozone.

De Britse bank HSBC maakte bekend dat de activiteit in de Chinese industrie in juni gedaald is en dit was de achtste opeenvolgende maand. Dit cijfer wordt uitgedrukt in de inkoopmanagersindex en deze daalde naar 48,1 terwijl deze een maand eerder 48,4 is. Zoals vrijwel alle indexcijfers geeft een cijfer onder de 50 aan dat er een krimp is en boven de 50 laat een groei zien.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Zijn Griekse euro's evenveel waard als Duitse en Nederlandse

In tegenstelling tot de euromunten hebben de eurobankbiljetten geen nationale zijde die aangeeft van welk land het biljet afkomstig is. Toch is wel degelijk te achterhalen welk land verantwoordelijk is voor de uitgave van het biljet. De achterkant van ieder eurobiljet bevat namelijk een zgn. identificatiecode. Deze bestaat uit een letter en een serienummer. De letter identificeert het land die verantwoordelijk is voor de uitgifte van het biljet en een checksum van het serienummer bepaalt of het biljet echt is of vals.

Bron: co.uk
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Gaat Moody's ook nog even wat Britse banken afwaarderen?

The move is expected as part of a broader credit downgrade of some of the world's major banks and could be delayed until after US markets close.

It is thought that British banks including Barclays, HSBC and Royal Bank of Scotland are facing a cut in their ratings by as much as two notches, reflecting the continued impact of the eurozone crisis on the global banking system.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Groeiperikelen drukken Wall Street

Wall Street stond donderdag flink in de min. Uit een flinke reeks macro-economische cijfers bleek dat de afkoeling van de Chinese economie en de schuldencrisis in Europa in toenemende mate de Amerikaanse economie raken.

Halverwege de handelsdag in New York koerste de Dow-Jonesindex 1,3 procent lager op 12.661,63 punten. De S&P 500-index daalde 1,5 procent tot 1335,43 punten en de Nasdaq verloor 1,7 procent tot 2880,03 punten.