Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 43346 tot 43350
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

160 Duitse economen hekelen uitkomst eurotop

Het besluit van de regeringsleiders van de zeventien eurolanden om directe bankensteun toe te staan uit de Europese noodfondsen is een slecht idee. Dat heeft een groep Duitse economen donderdag gezegd. Zij stellen dat door het akkoord het risico over de schulden van slecht presterende banken wordt afgewenteld op belastingbetalers, gepensioneerden en spaarders.

De ingezonden brief in de Frankfurter Allgemeine Zeitung is ondertekend door 160 economen. De groep is ook kritisch over het besluit om het permanente noodfonds ESM staatsobligaties te laten opkopen van landen die voldoen aan vooraf opgestelde eisen. De stap om tot een bankunie te komen, waardoor banken verantwoordelijk worden voor elkaars schulden, wordt bovendien met 'grote zorg' bekeken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit lager

De Amsterdamse beurs is donderdag na een zeer beweeglijke handelssessie en een stroom aan nieuws lager gesloten. Teleurstellende uitlatingen van ECB-president Draghi zorgden uiteindelijk voor een verlies op de beurzen.

De AEX-index sloot donderdag 0,6% lager op 312,97 punten, de Midkap verloor 0,6% op 514,78 punten en de Smallcap eindigde 0,8% lager op 386,61 punten.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

De nieuwe pensioenplannen: de pensionado's versus de jeugd

Minister Kamp heeft wilde plannen met onze pensioenen, hij stuurt aan op versoepeling van de zogeheten rekenrente. Maar wie gaat dat eigenlijk betalen?

Nikie van Thiel, voorzitter van de Jonge Democraten. "Het is gewoon een ordinaire rekentruc. We doen alsof er meer geld in de kast zit, maar dat geld is er helemaal niet. En dat gaat straks ten koste van de jongeren." "Ik viel van mijn stoel van verbazing", zegt voorzitter Theo Gommer van de Nederlandse Orde van pensioendeskundigen over het plan.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Brent boven $100, Noorse stakingen oliesector gaan door

De olieprijs voor Brentolie stijgt donderdag boven de $100 per vat nu de stakingen in de Noorse oliesector doorgaan, nadat onderhandelingen wederom zijn vastgelopen op pensioenvraagstukken, waardoor een verlaging in de olieproductie van West-Europa's grootste olieproducent en -exporteur dreigt te worden voortgezet.

De staking, die nu al 12 dagen aanhoudt, heeft de Noorse olieproductie nu al met 15% teruggebracht.

De augustusfuture voor Brentolie noteert omstreeks 11.40 uur op de ICE in Londen 2,1% hoger op $101,81 per vat. De augustusfuture voor ruwe olie op de New York Mercantile Exchange (Nymex) noteert tezelfdertijd 0,88% hoger op $88,54.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

ECB stelt beleggers teleur: AEX -0,6%

Beleggers reageerden donderdag teleurgesteld over de negatieve vooruitzichten die centralebankpresident Mario Draghi schetste.

De AEX-index sloot 0,6 pct lager op 312,97 punten. De MidKap-index daalde ook 0,6 procent en kwam daarmee op 514,78 punten. De CAC 40 in Parijs verloor 1,2 procent en de DAX in Frankfurt zakte 0,5 procent, terwijl de FTSE in Londen 0,1 procent steeg.