Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 4336 tot 4340
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Steeds minder Braziliaanse aardolie voor de Brazilianen

Tien jaar geleden leek het alsof Brazilië een rijk en welvarend land zou worden. Er werd olie gevonden in het Santos-bekken voor de Braziliaanse kust. En bij de hoge olieprijs zou er een stortvloed aan oliedollars naar Brazilië komen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Voor Saudische jongeren dreigt vooral massale werkloosheid

Tegen het eind van het volgende decennium dreigt meer dan 42 procent van de Saudische jongeren met werkloosheid te zullen worden geconfronteerd. Dat is de conclusie van een rapport van Bank of America Merrill Lynch.

Vorig jaar werd in Saudi-Arabië een jeugdwerkloosheid van 33,5 procent opgetekend, maar dat niveau dreigt de volgende periode volgens het rapport nog sterk op te lopen, aangezien de regio er niet lijkt in te zullen lukken om voor zijn groeiende populatie ook voldoende nieuwe arbeidsplaatsen te creëren.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 november 2016

‘Turkije gaat 3.000 vluchtelingen aan Griekse kusten droppen… per dag’

Turkije heeft plannen om snel elke dag 3.000 vluchtelingen aan de Griekse grenzen te droppen. Dat hebben bronnen binnen de Griekse veiligheidsdienst gezegd tegenover de krant Proto Thema. Duizenden motor- en reddingsbootjes staan klaar langs de westelijke kust van Turkije, waar duizenden Syrische migranten zich verzamelen, schrijft de krant.

Het plan heeft de steun van de Turkse president Erdogan en zou onmiddellijk kunnen worden uitgevoerd. De Turkse leider is al maandenlang in een dispuut gemengd met de EU en de Griekse veiligheidsdiensten lijken echt bezorgd over wat te gebeuren staat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Japan gaat door met waanzinnig lage rente

De FED in Amerika en de ECB in Europa hebben al enkele jaren een extreme monetaire politiek toegepast. De mosterd hiervoor werd gehaald bij Japan. In Azië zijn ze namelijk al zeer lang vertrouwd met de combinatie van extreem lage rentes en extreem hoge schuldenbergen.

Het ziet er naar uit dat de Bank of Japan (BoJ) niet meteen het geweer van schouder zal veranderen, voor wat betreft haar geldbeleid. Toch hadden heel wat analisten hierop ingezet.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Het ontstaan van de Illuminati en de eerste aanzet tot globalisatie

Met de verkiezing van Trump is de grootste hedendaagse maatschappelijke strijd blootgelegd: de strijd tussen globalisatie en nationalisme. Blijkbaar is de democratie nog niet ver genoeg onder controle van Wallstreet, de politieke elite en de media dat ze Trump konden verslaan. Een andere theorie is dat Trump mocht winnen om de aanstaande collaps van het monetaire systeem in zijn schoenen te kunnen schuiven. Het is namelijk voor Wallstreet en de Fed erg gemakkelijk om dit te bewerkstelligen. Ze hoeven alleen maar de rente te verhogen naar het langetermijngemiddelde van 5% en het geldsysteem implodeert door de verschuldigde rentebetalingen.