Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 43351 tot 43355
Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

De Europese banksector is in verval

De Europese banksector is in verval. De balans van de ECB maakt grotere veranderingen door de laatste tijd. Er zijn indicaties dat 1 of meerdere Europese banken in serieuze problemen zitten, uitgesloten worden van het LTRO-programma en overschakelen naar ELA (Emergency Lending Assistance).

Het wekelijks bulletin van de ECB gaf aan dat er een vermindering zijn in het LTRO-prgramma. Dit wijst erop dat er vroegtijdige terugbetalingen zijn doorgevoerd door een of meerdere banken. Een vroegtijdige terugbetaling kan het gevolg zijn van onvoldoende onderpand. Indien de waarde van het onderpand voor de LTRO-lening daalt, moeten banken bijkomend onderpand voorzien. Indien ze daar niet aan kunnen voldoen, worden ze uitgesloten van het LTRO-programma.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Een Illuster trio: Italië, Spanje en Frankrijk

Als er drie landen zijn waarvan men de regeringsleiders in de gaten moet houden dan zijn het wel Italië, Spanje en Frankrijk (ISF). Alle drie zitten in behoorlijk grote moeilijkheden en proberen met allerlei middelen, allemaal volgens het principe stiekem, hulp te organiseren. Hulp betekent voor hun het op de één of andere manier verlichten van de schuldenlast of het daarover te betalen rentepercentage.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Bodem goudprijs in september?

De cyclus van goud staat tot vrijdag 21 september 2012 naar beneden, zoals hieronder is te zien. Dit is de cyclische analyse van de goudprijs en dus niet de cyclus van de ETF. De weekcycli geven een negatief beeld, omdat lange weekcycli omlaag staan. Deze cycli zijn zeer sterk. De maandcycli gaan echter nog voor weekcycli. En weekcycli gaan voor dagcycli. Weekcycli zijn echter vaak voldoende. Dus de weekcyclus is leidend en de dag is voor finetuning. Het gaat om de 12, 32, 43, 53 en 68 wekencycli. Voor meer informatie, klik op de afbeelding.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Europese denktank: Rood alarm voor wereldcrisis in de herfst van 2012

'End Game' is begonnen: Wereld van na 1945 zal instorten - Grote Midden Oosten oorlog - Westerse pensioenen worden weggevaagd...

De Europese denktank LEAP/E2020 valt in toenemende mate uit de toon met nog altijd positieve berichtgeving over de situatie in en toekomst van de eurozone. Niettemin geeft de groep economische experts, die een groot voorstander is van het creëren van een financieël en politiek verenigde Europese Unie, voor het eerst in haar bestaan een 'rood alarm' af. 'In september en oktober 2012 zullen de bazuinen van Jericho zeven keer schallen voordat de wereld in een crisis komt,' aldus LEAP/E2020. De al enige jaren in ontwikkeling zijnde systeemcrisis zal dan volgens de denktank uitmonden in de instorting van de Verenigde Staten en een grote oorlog in het Midden Oosten.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Zo zou elke economie moeten werken

Moe van de crisis? Van al het slechte nieuws over de economie, inhalige bankiers, faillissementen? Mathijs Bouman vond het ideale tegengif.

Een Amerikaanse propaganda tekenfilm uit 1948 over de werking van de economie. Of beter: over de werking van een wondereconomie waar alles goed gaat. Waar een briljant idee kan uitgroeien tot een succesvol bedrijf, waar concurrentie leidt tot lage prijzen en betere producten en waar banken en beleggers zich gedragen al dienaren van het bedrijfsleven.