Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43351 tot 43355
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

EU-leiders geven weinig details akkoord

De leiders van de Europese Unie hebben vrijdag weinig details vrijgegeven over de wijze waarop zij het in de nacht van donderdag op vrijdag bereikte akkoord ten uitvoer willen brengen, blijkt vrijdag na de persconferenties van de verschillende leiders.

"De details over aansprakelijkheid...moeten nog steeds individueel onderhandeld worden, en ik kan nu al voorspellen dat dit heel moeilijke onderhandelingen zullen worden omdat we ons op nieuw terrein bevinden, en daarom zal het niet slechts 10 dagen kosten", aldus de Duitse bondskanselier Angela Merkel vrijdag tijdens een persconferentie na twee dagen van gesprekken met EU-leiders.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Wall Street is blij met Brussel

De aandelenbeurzen op Wall Street boekten vrijdag flinke winsten. Ook in New York zijn beleggers opgelucht over de besluiten die de leiders van de eurolanden hebben genomen over gezamenlijk bankentoezicht en het gebruik van de Europese noodfondsen.

Na ongeveer 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 1,9 procent hoger op 12.836 punten. De S&P 500 klom 2,1 procent tot 1357 punten. De Nasdaq won 2,6 procent tot 2924 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Basel III zal negatief effect hebben door kuddegedrag banken aan te moedigen

De nieuwe regelgeving voor de international banken gaat het tegengesteld effect bewerkstelligen van waar ze op mikt. Basel III zal wereldwijd het bankenweefsel niet versterken maar wel verzwakken. Nochtans is het wel degelijk de bedoeling om financiƫle crisissen zoals in 2008 te voorkomen.

De nieuwe kapitaalvereisten brengen mee dat de banken meer kapitaal moeten aanhouden. Er is zelfs sprake van een stevig opgetrokken drempel, waardoor individuele banken minder makkelijk bankroet kunnen gaan. Dat houdt in dat sommige activa als risicovoller dan anderen gaan ervaren worden. Uiteindelijk leidt dit tot kuddegedrag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger door opluchting EU-top

De Amsterdamse beurs is vrijdag met flinke winst gesloten, na opluchting op de beurs over de EU-top.

De AEX-index sloot vrijdag 3,4% hoger op 307,31 punten, de Midkap won 3,1% op 504,58 punten en de Smallcap eindigde 1,2% hoger op 380,75 punten.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Euro wordt speelbal van nationale politici.

Over een paar dagen is het zover: de euro doet zijn intrede in het girale circuit. Wat zal de nieuwe munt Europa in de toekomst brengen?...

DE TOEKOMST van Europa ziet er somber uit, alle euforie over de euro ten spijt. Mijn kritiek op de euro betreft niet zozeer de economische mankementen die aan het experiment kleven, die zijn er ook, als wel het ontbreken van een stevig gefundeerde politieke samenwerking waarbinnen zo'n gemeenschappelijke munt kan functioneren.