Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 43356 tot 43360
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

MARKET COMMENT: AEX veert op na monetaire verruiming China

De AEX stijgt na 13.00 uur meer dan 1 punt, omdat China de belangrijkste rentetarieven verlaagt. Handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer ziet dit als belangrijkste oorzaak voor de opleving van de AEX, die kort daarna een deel van de winst al weer prijsgaf. "De markt is erg dun en ook een beetje nerveus en dan staan dit soort uitslagen snel op de borden", aldus Koenders. De Bank of England liet de rente ongewijzigd op 0,5%, maar verruimd wel de economische stimuleringsmaatregelen met GBP50 miljard. Er wordt om 13.45 uur het rentebesluit van de Europese Centrale Bank verwacht. Om 14.15 uur volgt de banengroei van de Amerikaanse private sector. De AEX noteert donderdag rond 13.10 vlak op 314,83 punten. (ANS)

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

China verlaagt rente opnieuw

De centrale bank van China heeft zijn rentetarieven donderdag voor de tweede keer binnen een maand verlaagd. De bank hoopt daarmee de groei in de op een na grootste economie van de wereld te stimuleren.

De rente die banken moeten betalen voor leningen van de centrale bank gaat met 0,31 procentpunt omlaag naar 6 procent. De rente die banken ontvangen op deposito's bij de centrale bank zakt met 0,25 procentpunt naar 3 procent. De nieuwe tarieven gelden vanaf vrijdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Bank of England komt met nieuwe stimulans

De Bank of England heeft het stimuleringsprogramma voor de Britse economie donderdag met 50 miljard pond uitgebreid. Het belangrijkste rentetarief bleef ongewijzigd op het historisch lage niveau van 0,5 procent.

De Britse centrale bank pompte de afgelopen jaren al 325 miljard pond (ruim 400 miljard euro) in de Britse economie via de opkoop van obligaties. Dat programma is nu uitgebreid tot 375 miljard pond. De besluiten van de Bank of England voldeden aan de verwachtingen van economen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Griekse premier overlegt met trojka

De nieuwe premier van Griekenland, Antonis Samaras, is donderdag besprekingen begonnen met functionarissen van de Europese Unie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank. Die onderzoeken of Athene zich houdt aan de afgesproken hervormingen in ruil voor de tweede financiële reddingsoperatie van het land.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Eurotop en zorgen over aanbod stuwen olieprijs

AMSTERDAM – De prijs voor ruwe olie zit weer in de lift. Beleggers speculeren op extra maatregelen om de wereldeconomie te stimuleren. Tegelijk zijn er zorgen over het aanbod van olie.

Voor het eerst in bijna een maand noteerde Brentolie dinsdag meer dan de 100 dollar (79 euro) per vat. Amerikaanse olie kostte ruim 87 dollar. Woensdag liepen de prijzen wat terug en trad er een zekere stabilisatie op. Donderdagmorgen kostte Brentolie ruim 99 dollar.