Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 43366 tot 43370
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

'Herstelplan Griekenland loopt achter'

Het herstelplan voor de Griekse economie loopt op sommige gebieden achter op schema. Dat zei de Griekse minister van Financiƫn Yiannis Stournaras donderdag. Hij sprak op het moment dat de Griekse regering opnieuw in overleg is met de zogenoemde trojka van vertegenwoordigers van de Europese Unie, het IMF en de ECB over de hervormingen.

Bron: duurzaamnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Meer dan genoeg olie om klimaat om zeep te helpen

De olieprijzen zitten in een tijdelijke dip en dat geeft alle ruimte aan twijfels over het feit dat de olieproductie binnenkort zal beginnen aan een permanente daling. Het opiniestuk van Trouw-journalist Marco Visser is daar een voorbeeld van, evenals de uitgebreide blog van de alom gerespecteerde wetenschapsjournalist George Monbiot in The Guardian.

Vanwege de toenemende olieproductie uit teerzanden en schalie-gesteente stelt Monbiot dat de voorspellingen van 'peakoilers' niet zijn uitgekomen. Hij verwijst verder naar een onlangs verschenen studie van Harvard om aan te tonen dat de olieproductie de komende tijd fors gaat stijgen en de prijzen fors dalen. Dit om zijn stelling te onderbouwen dat er juist te veel olie is; meer dan genoeg om ons klimaat om zeep te helpen. Maar de Harvard studie is nu al omstreden en zowel Visser als Monbiot slaan de plank op cruciale punten mis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

ECB verlaagt rente tot 0,75%

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone met een kwart procentpunt verlaagd naar 0,75%. De depositorente zakt naar 0%.

Met de verlaging staat de herfinancieringsrente voor het eerst in het bestaan van de euro lager dan 1 procent. De verlaging voldeed aan de verwachtingen van economen. ECB-president Mario Draghi geeft vanaf 14.30 uur een toelichting op het rentebesluit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Finland gaat met Spanje over onderpand praten

Finland gaat volgende week met Spanje praten over het onderpand dat het hoopt te krijgen in ruil voor de Europese noodsteun aan de Spaanse bankensector. Dat liet het Finse ministerie van Financiƫn donderdag weten.

Finland liet na de EU-top van eind juni al weten dat het land een belang wil krijgen in de Spaanse banken, in ruil voor de steun die de eurolanden hebben toegezegd. Finland wil ook dat zwakke Spaanse instellingen worden gesloten en geen steun ontvangen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Iran hamstert olie op zee

AMSTERDAM - Iran bewaart ongeveer 40 miljoen onverkoopbare vaten ruwe olie in 65 olietankers, zo blijkt uit een reportage van de New York Times.

Volgens experts hebben nog nooit zoveel olietankers doelloos rondgedobberd in de Perzische Golf. Iran heeft door verschillende sancties steeds meer moeite om zijn olie te exporteren.