Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 43376 tot 43380
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Spanje leent tegen fors hogere tarieven

MADRID - Spanje heeft donderdag 2,2 miljard euro opgehaald met veilingen van staatspapier met looptijden tot 5 jaar. De vraag naar de leningen was hoog, maar de rente die Madrid moest bieden was dat ook.

Het rendement op de 5-jarige lening, die ruim 600 miljoen euro opleverde, bedroeg 6,1 procent. Dat is het hoogste niveau in 15 jaar. De rente bij de laatste vergelijkbare veiling was bijna 5 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Economie eurozone krimpt verder

De economie van de eurozone is in juni verder gekrompen. Dat bleek donderdag uit een eerste schatting van onderzoeksbureau Markit.

De inkoopmanagersindex waarmee Markit de economische activiteit meet, bleef deze maand staan op 46. Dat is de laagste stand sinds juni 2009. Een score lager dan 50 geeft aan dat de economie krimpt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Aantal langdurig werklozen neemt toe

Steeds meer werklozen blijven langere tijd zonder baan. Uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat van de mensen die in het eerste kwartaal van dit jaar werkloos waren, bijna de helft drie maanden daarvoor ook al tot die groep behoorde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Huizenprijzen harder omlaag: -5,5%

De huizenprijzen daalden in mei sterker dan in de voorgaande maanden. Gemiddeld waren bestaande koopwoningen 5,5% goedkoper dan in dezelfde maand vorig jaar.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt. Net als in voorgaande maanden waren in mei de prijzen in alle provincies lager dan een jaar eerder. Ook alle woningtypen daalden in waarde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Fed gaat over tot verhoogde staat van waakzaamheid

Chairman Ben S. Bernanke van de Fed houdt niet van halve maatregelen. Hij kondigde gisterenavond aan dat Operation Twist tot het einde van 2012 wordt verlengd. De centrale bank koopt Treasuries met looptijden van 6 tot 30 jaar en verkoopt Treasuries met looptijden van 3 jaar en minder. Deze switch – want daar komt het eindelijk op neer – houdt de rente laag.

Maar Bernanke houdt bovendien nog een slag om de arm. Hij en zijn team van centrale bankiers staan klaar om de derde fase van de monetaire verruiming (zeg maar: Quantative Easing) aan te kondigen wanneer de economie in de U.S. tekenen van zwakte vertoont.