Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43376 tot 43380
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Kopen obligaties door noodfondsen na verzoek

De Europese noodfondsen EFSF en ESM zullen pas staatsobligaties van bijvoorbeeld Spanje of Italië opkopen als die landen daarom vragen. Dat meldden functionarissen in Brussel vrijdag in een toelichting op de beslissingen die de leiders van de eurozone in de nacht op vrijdag hebben genomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

NL Staat stelt coupon 5-jarige lening vast op 1,25%

De Nederlandse Staat heeft de coupon op de vijfjarige lening die op 3 juli wordt geveild, vastgesteld op 1,25%, maakt het agentschap van het ministerie van Financien vrijdag bekend.

Met de lening wil de Staat minimaal EUR4 miljard ophalen. De initiele spread guidance zal bekend worden gemaakt op 2 juli.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Jim Rogers: "Europese deal? Verwacht u eerder aan een financieel Armageddon"

Jim Rogers, de kleurrijke miljardair, is zeer sceptisch over de recente deal op de eurotop tussen Italië, Spanje en Europa.

Alhoewel de problemen misschien even worden vooruitgeschoven, is er niets veranderd aan de kern van het probleem: een te hoge schuldenlast!

Meer nog, men gaat de massale schulden bestrijden door nog meer schulden aan te gaan. Waanzin, aldus Jim Rogers.

Rogers zou liever zien dat failliete instellingen, met name de banken, in faling zouden gaan. Iedereen oppert dat dan een financieel Armageddon uitbreekt, maar dat financieel Armageddon komt er sowieso aan.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Meer pappen en nathouden

Hoera! De euro is gered!

Hoe vaak hebben we het nu al gezien? Zo’n Europese top die uitpakt met grootste plannen die later geen oplossing blijken.

Hoeveel van die plannen hebben gewerkt? Het track-record van Europa is uiterst negatief. Dat zegt misschien al iets over de slaagkansen van dit voorstel?

Niet dat beleggers het aan hun hart laten komen. Ze geloven er nog in. Stelletje naïevelingen.

Weet je hoe ik er zo zeker van ben dat het ook deze keer op niets zal uitdraaien? Omdat hetgeen nu op tafel ligt enkel tijd kan kopen maar niets doet aan de onderliggende problemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

"Koop aandelen met een hoog dividend als bescherming tegen de crisis"

Hoe gaan de markten op middellange termijn reageren op de resultaten van de Euro-top. Kijken we nog even terug naar een gebeurtenis uit een recent verleden. De maandag volgende op de Spaanse bailout waren de eerste reacties op het gegeven dat het land een noodlening van 100 miljard euro verstrekt kreeg, zonder meer positief.

De pret duurde echter niet lang, al snel keerde het tij en de Amerikaanse beurzen sloten zelfs fors lager. Sindsdien is de situatie van kwaad naar erger geëvolueerd, de Spaanse rente is alleen maar verder opgelopen.