Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 43381 tot 43385
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

ECB overweegt op termijn eigen kredietratings

De Europese Centrale bank overweegt een plan om op de middellange termijn zelf ratings te gaan toekennen aan het staatspapier van lidstaten in plaats van hiervoor kredietbeoordelaars te gebruiken, meldt Reuters donderdag op basis van anonieme eurozone-bronnen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Wall Street opent verdeeld

In New York zijn de Amerikaanse beurzen donderdag gemengd geopend. Beleggers verwerkten de teleurstelling dat de Federal Reserve (Fed) geen grootschalige stimuleringsmaatregelen heeft genomen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel procent 0,2 hoger op 12.848 punten. De brede S&P 500 klom 0,1 procent tot 1357 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,1 procent tot 2928 punten. De markten wachten nog de verkopen van bestaande huizen en de zogenoemde Philly Fed-index, een indicator voor de industriële activiteit in de regio Philadelphia. Beide cijfers worden een halfuur na opening bekendgemaakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Beurzen krabbelen voorzichtig op

De Europese beurzen wisten donderdagmiddag voorzichtig op te krabbelen. Beleggers verwerkten de teleurstelling dat de Federal Reserve (Fed) geen grootschalige stimuleringsmaatregelen heeft genomen en putten moed uit een geslaagde Spaanse obligatieveiling.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,5 procent hoger op 304,38 punten. De MidKap-index won 0,1 procent tot 503,57 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen respectievelijk 0,4 en 0,8 procent. Londen bleef achter met een verlies van 0,4 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

'ECB versoepelt eisen voor onderpand'

De Europese Centrale Bank (ECB) versoepelt de voorwaarden voor het onderpand dat banken moeten leveren voor leningen. 

De versoepeling zou het aanzienlijk eenvoudiger maken voor banken om goedkope ECB-kredieten te verkrijgen. Zo zouden banken meer beleggingen die zijn gerelateerd aan hypotheken kunnen inbrengen als onderpand voor leningen. Dat zou vooral de geplaagde regionale Spaanse banken zeer goed uitkomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Trojka terug naar Griekenland

De zogenoemde trojka van deskundigen keert de komende dagen terug naar Griekenland om te praten over de stand van zaken bij de noodzakelijke hervormingen. Dat maakte de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, donderdag bekend.