Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 43381 tot 43385
Bron: rnw.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

50.000 Nederlanders in buitenland volledig afhankelijk van pensioen

Het aantal gepensioneerden is afgelopen jaar voor het eerst gestegen tot boven de drie miljoen. Het aantal gepensioneerden in het buitenland, die hoofdzakelijk afhankelijk is van pensioenoverdrachten vanuit Nederland, ligt inmiddels iets boven de 50.000.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het totaal aantal gepensioneerde Nederlanders in het buitenland, die een relatief klein pensioen krijgen (gemiddeld 270 euro) ligt veel hoger: dat is zo'n 270.000.

Bron: tijd.be
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Renteworteltje aan hervormingsstok

De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt vandaag naar alle waarschijnlijkheid haar basisrente met 25 basispunten. Het wordt vooral uitkijken naar de bereidwilligheid van voorzitter Mario Draghi om meer te doen om de economie en het vertrouwen in de bankensector aan te zwengelen.

Draghi lijkt langzaamaan de machtigste centraal bankier uit de geschiedenis te worden. Op de eurotop vorig week kreeg de ECB het toezicht op de bankensector toegezegd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Vraag naar goud in India dit jaar 29% lager dan 2011

Volgens een rapport van SMC Global is de vraag naar fysiek goud in India over de eerste helft van dit jaar 29% lager uitgevallen dan tijdens diezelfde periode in 2011. De afnemende vraag naar goud ten opzichte van vorig jaar houdt verband met hogere belastingen, importheffingen en een zwakkere roepie. Deze factoren maakten het goud duurder voor beleggers, waardoor ze er minder van kopen.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

"Geen QE3, maar een RE1 (Rare Earth Element Easing)" - Jeb Handwerger, aandelenanalist

Aandelen in de zeldzame aardmetalen (REE) zijn de afgelopen periode samen met de meeste junior mijnbouwaandelen sterk gedaald. Aandelenanalist Jeb Handwerger ziet tot 2015 aanbodtekorten voor de zware REE (HREE). Hij gelooft dat de zeldzame aardesector binnenkort uit de downtrend zal breken.

Na een initiële vlaag van opwinding in 2010, toen de wereld het belang van REE en hun schaarste begon te beseffen, is de sector nog dieper weggezakt dan collega’s in de edel- en basismetalen nadat de ramp in Fukushima meer dan de helft van de vraag naar zeldzame aardmetalen buiten China elimineerde.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Banken wereldwijd manipuleren Libor rente

Het kan u waarschijnlijk niet ontgaan zijn: Libor Gate. Het begon allemaal in Engeland. De Britse zakenbank Barclays werd het middelpunt in één van de grootste schandalen van de laatste paar jaren in de bankensector. De zakenbank dient in totaal 290 miljoen pond te betalen vanwege zijn rol in het manipuleren van de LIBOR rentestanden. Toezichthouder FSA beschreef in zijn aanklacht dat de bank sinds 2005 al de regels voor lief heeft genomen. De opgelegde boete van £59,5 miljoen is de grootste ooit opgelegd door de Britse toezichthouder. Het banksysteem blijkt echt verrot, want er zijn veel meer banken wereldwijd betrokken in het LIBOR schandaal. Er wordt op grote schaal rentestanden gemanipuleerd. Binnenkort meer op Biflatie.nl over de manipulatie van de Libor. Hier is namelijk het laatste woord nog niet over geschreven.

[...]