Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 43396 tot 43400
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Aantal langdurig werklozen neemt toe

Steeds meer werklozen blijven langere tijd zonder baan. Uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat van de mensen die in het eerste kwartaal van dit jaar werkloos waren, bijna de helft drie maanden daarvoor ook al tot die groep behoorde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Huizenprijzen harder omlaag: -5,5%

De huizenprijzen daalden in mei sterker dan in de voorgaande maanden. Gemiddeld waren bestaande koopwoningen 5,5% goedkoper dan in dezelfde maand vorig jaar.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt. Net als in voorgaande maanden waren in mei de prijzen in alle provincies lager dan een jaar eerder. Ook alle woningtypen daalden in waarde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Fed gaat over tot verhoogde staat van waakzaamheid

Chairman Ben S. Bernanke van de Fed houdt niet van halve maatregelen. Hij kondigde gisterenavond aan dat Operation Twist tot het einde van 2012 wordt verlengd. De centrale bank koopt Treasuries met looptijden van 6 tot 30 jaar en verkoopt Treasuries met looptijden van 3 jaar en minder. Deze switch – want daar komt het eindelijk op neer – houdt de rente laag.

Maar Bernanke houdt bovendien nog een slag om de arm. Hij en zijn team van centrale bankiers staan klaar om de derde fase van de monetaire verruiming (zeg maar: Quantative Easing) aan te kondigen wanneer de economie in de U.S. tekenen van zwakte vertoont.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

ECB steunt aankoop obligaties via noodfondsen

De Europese Centrale Bank (ECB) steunt het voorstel om het Europese noodfonds EFSF de ruimte te geven obligaties van eurolanden op te kopen. Dat blijkt uit uitspraken van ECB-bestuurder Benoit Coeuré die de Britse krant Financial Times donderdag publiceerde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

AEX in het rood

De AEX is de dag lager begonnen. Uitschieter is PostNL, dat profiteert van het officiële bod op TNT Express.

In Amsterdam is de beurs donderdag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. Een verdere verzwakking van de Chinese industrie zette de stemming onder druk. Beleggers waren ook teleurgesteld in de Federal Reserve. Ze hadden gehoopt dat de Amerikaanse centrale bank meer zou doen om de economie aan te jagen.