Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43396 tot 43400
Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Bizar: Italië en Spanje eisen opkopen staatsschuld in ruil voor hulp - aan zichzelf

De Italiaanse premier Mario Monti en de Spaanse premier Mariano Rajoy hebben almaar meer hulp nodig en eisen in 'ruil' daarvoor nóg meer miljarden...

Op de eerste de beste dag is de Eurotop over de financiële crisis ontaard in een bizarre, tragische klucht. Het is bijna niet voor te stellen, maar de landen die op dit moment het meeste hulp nodig hebben, Italië en Spanje, eisen dat in ruil voor het accepteren van die hulp (!!) de EU / ECB op korte termijn hun staatsobligaties opkoopt, zodat de rente die ze daarover moeten betalen weer gaat dalen. Een analogie: stel dat u een arme zieke oude buurvrouw heeft waar u boodschappen voor doet, en u biedt bij het afleveren van de boodschappen aan om deze voor haar te betalen. En dan zegt de arme vrouw dat ze dit alleen accepteert als ze ook uw autosleutels mag hebben. Sterker nog, ze eist die zelfs op.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Rentes Spanje en Italië dalen

De rentes van Spanje en Italië dalen naar aanleiding van de besuiten die op de eurotop zijn genomen.

Het rendement op 10-jarige Spaanse staatsobligaties daalt met 40 basispunten, oftewel 0,4%-punt tot 6,5%. Klik hier voor

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

'Euforische reactie op beurzen'

De Amsterdamse AEX-index opent vrijdag waarschijnlijk 4 tot 8 punten hoger. ,,De Europese beurzen reageren euforisch op de doorbraak die afgelopen nacht in Brussel is bereikt'', denkt handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

De Europese leiders besloten in de nacht van donderdag op vrijdag onder meer dat het noodfonds ESM direct de noodlijdende bankensector in Spanje kan helpen en ook obligaties van eurolanden kan gaan kopen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Italië en Spanje winnen politiek pokerspel

Nog voor het einde van het jaar komt er een gemeenschappelijk toezicht op de banken onder toezicht door de Europese Centrale Bank. Dat zijn de regeringsleiders van de zeventien eurolanden deze morgen in Brussel overeengekomen. Vanaf dan kunnen de noodlijdende Spaanse banken direct steun krijgen van het crisisfonds ESM.  De maatregelen werden geëist door Spanje en Italië. Beide landen dreigende met een boycot van een europact voor meer economische groei als ze niet onmiddelijk geholpen werden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Leiders eurozone eens over herkapitalisering banken, ESM

De regeringsleiders van de eurozone zijn vrijdag tot overeenstemming gekomen over een serie maatregelen voor de lange termijn, waarmee de druk op Spanje en Italie moet worden verminderd. Daaronder valt een directe herkapitalisering van banken in de eurozone met een zwakke balans en potentieel toegang voor eurolanden die nog geen steun ontvangen tot steunfondsen.

Tevens kwamen de regeringsleiders overeen dat het European Stability Mechanism (ESM) niet de seniore status krijgt als het leningen van zwakke Spaanse banken overneemt. Spanje krijgt op termijn de gelegenheid slechte leningen van zijn balans te halen.