Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 4341 tot 4345
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 oktober 2016

ECB laat rente ongewijzigd op 0%

De Raad van Bestuur van de ECB heeft besloten dat de rente voor de basisherfinancieringstransacties en de rentetarieven voor de marginale beleningsfaciliteit en de depositofaciliteit onveranderd zullen blijven op respectievelijk 0,00%, 0,25% en -0,40%. De Raad van Bestuur handhaaft zijn verwachting dat de basisrentetarieven van de ECB voor langere tijd, en ruim voorbij de periode van de netto activa-aankopen, op het huidige of een lager niveau zullen blijven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 oktober 2016

ECB rentebesluit om 14:30 (LIVE)

De ECB zal vanmiddag om 14:30 vanuit het hoofdkantoor in Frankfurt een toelichting geven op het rentebesluit. Er worden geen grote veranderingen in het monetaire beleid verwacht, maar we zijn wel benieuwd naar de toelichting van ECB-president Draghi. Zal hij de geruchten over een mogelijke afbouw van het stimuleringsprogramma de kop in drukken?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 oktober 2016

Topman goudindustrie voorspelt goudprijs van minstens $5.000

Beleggers doen er beter aan om niet te luisteren naar beleidsmakers, maar naar personen die het al jaren bij het rechte eind hebben. Een van die personen waar we bij Slim Beleggen al jaren naar luisteren is Pierre Lassonde. Lassonde is de voormalige president van Newmont Mining, was voorzitter van World Gold Council en is de topman van Franco-Neveda. Een grote meneer in de goudmarkt. Maar hij heeft vooral een bijzonder scherpe blik op het financiële systeem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 oktober 2016

Russen doen Europa een “offer we can’t refuse”

Geen enkele EU-lidstaat is zo’n uitgesproken tegenstanders van de economische sancties als Italië, en het regionale parlement van de deelstaat Veneto, de sterkste economische regio van Italië, is het enige parlement in Europa dat de Krim formeel heeft erkend.

Deze week doet Italië daar nog een schepje boven op.

Momenteel heeft namelijk in het Italiaanse Verona, ook in het rijke Noord-Oosten van het land, het Euraziatisch forum plaats. Eén van de belangrijkste gasten is de CEO van Rosneft, Ruslands grootste olieproducent.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 oktober 2016

Silk Road, de eeuw van Azie?

China timmert hard aan de weg met de Silk Road en het ‘One Belt One Road’ initiatief. De volgende kaart laat zien waar de belangrijkste handelsroutes van de 21e eeuw lopen en waar de Aziatische investeringsbank (of Euraziatische investeringsbank, gezien het aantal Europese landen dat meedoet) nog gaat investeren in nieuwe wegen, spoorlijnen, havens en pijpleidingen voor olie en gas.