Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 4341 tot 4345
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Column: Diversiteit van nieuws belangrijker dan ooit

Misschien is het u ook al opgevallen dat er de afgelopen week in de grote media opeens heel veel gezegd en geschreven is over ‘nepnieuws’ en ‘valse nieuwssites’. In mijn column van vorige week schreef ik al over de plannen van Google en Facebook om zogeheten valse nieuwsberichten uit de resultaten weg te filteren. Een zorgwekkende ontwikkeling, want hoe kunnen dit soort bedrijven bepalen wat nou echt nieuws en wat nep nieuws is?

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Amerikaanse geheime dienst wil 2 verdiepingen van Trump huren om hem te beschermen

De Amerikaanse geheime dienst overweegt twee volledige verdiepingen te huren in de Trump Tower in New York. Er zou een commandopost worden opgezet met als doel de president-elect en zijn familie te beschermen. Er zou ook een afdeling van de politie worden ondergebracht.

Het zou om een primeur gaan, want nooit eerder huurde de geheime dienst een ruimte die eigendom is van de president-elect voor diens beveiliging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Europese eenheidsmarkt moet nog 2 jaar toegankelijk zijn na Brexit

De Britse centrale bank is bezig met de overgangsplannen voor de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Over een abrupt einde van de ‘samenwerking’ is totaal geen sprake, volgens Mark Carney moeten Britse bedrijven ten minste 2 jaar toegang blijven hebben tot de Europese eenheidsmarkt.

De Brexit wordt grondig voorbereid achter de schermen, althans volgens de krant The Sunday Times. Volgens enkele bronnen werkt Mark Carney, gouverneur van de Britse centrale bank, aan een plan om Britse bedrijven nog twee jaar lang toegang te geven tot de Europese eenheidsmarkt na de definitieve uittreding.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Amerikaanse kopers smijten met miljarden op Black Friday

De Amerikaanse consumenten hebben hun traditionele koopwoede op Thanksgiving en Black Friday royaler dan ooit getoond. In totaal gaven ze 5,3 miljard dollar (ruim 5 miljard euro) uit. Dat is 18 procent meer dan vorig jaar, becijferde het softwarebedrijf Adobe Systems Inc.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 november 2016

China boekt nieuw wereldrecord patentaanvragen

China heeft het voorbije jaar 1,01 miljoen patentaanvragen ingediend. Daarmee heeft het land een nieuw record laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van de World Intellectual Property Organization (Wipo).

Voor de eerste keer in de geschiedenis worden door één land meer dan één miljoen aanvragen voor een patent geregistreerd.