Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 43406 tot 43410
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Chinese industrie krimpt 8e maand op rij

De productie van de Chinese fabrieken daalt in juni voor de achte achtereenvolgende maand. De export staat op het laagste niveau sinds begin 2009.

Zowel de inkoop- als de verkoopprijzen daalden naar de laagste niveaus in twee jaar. De index van nieuwe orders daalde nog scherper, naar 45,9. Dat is het laagste niveau sinds 2009. ''Aangezien de marktomstandigheden moeilijk blijfen is het waarschijnlijk dat de exporten in de komende maanden zullen dalen'', aldus HSBC.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Japanse beurs sluit hoger

De beurs in Tokio is donderdag hoger gesloten, terwijl de andere beurzen in het Verre Oosten overwegend verliezen lieten zien. De stemming op de Japanse beurs werd gesteund door stevige koerswinsten van de grote exportbedrijven die profiteerden van een verdere verzwakking van de Japanse yen. De Nikkei eindigde 0,8 procent hoger op 8824,07 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

'Lagere opening AEX'

,,De AEX begint 1 tot 2 punten lager. De Fed stelt teleur. De Amerikaanse centrale bank kan meer doen, maar houdt voorlopig zijn kaarten tegen de borst. De rally die was gebaseerd op de hoop op meer steun wordt de kop ingedrukt. Verder is het wachten op Europa. Vandaag en morgen komen de ministers van Financiƫn bijeen. Volgende week is er een EU-top en vrijdag komen ook nog de leiders van Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italiƫ bijelkaar'' aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit overwegend lager

Wall Street is woensdag overwegend lager gesloten, vooral vanwege enige teleurstelling dat de Federal Reserve geen agressievere maatregelen neemt om de Amerikaanse economie aan te jagen.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,1% lager op 12.824,39 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,2% tot 1.355,69 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq een fractie won tot 2.930,45 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Olieprijs op laagste niveau in 8 maanden

De olieprijs is woensdag gedaald tot het laagste niveau in acht maanden, nadat uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek dat de olievoorraden in de VS het hoogste punt sinds 1990 hebben bereikt.

Ook reageerde de markt enigszins negatief op het besluit van de Federal Reserve om Operation Twist te verlengen. Volgens analisten werd gehoopt op agressievere maatregelen.