Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 43406 tot 43410
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Hollande snapt positie Italië en Spanje

De Franse president François Hollande heeft begrip voor de opstelling van Spanje en Italië om het groeipact te dwarsbomen totdat Europa toezegt op korte termijn iets te doen om de landen te helpen. De landen kunnen alleen tegen hoge rentes geld ophalen op de markt en willen dat Europa hen helpt deze rentes omlaag te brengen. Hollande deed zijn uitspraken in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens een tussentijdse persconferentie op de EU-top in Brussel.

Bron: fd.nl
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Spanje en Italië blokkeren Europees groeipact

Dat bleek donderdagavond na het eerste deel van de Europese beraadslagingen in Brussel. EU-voorzitter Herman van Rompuy zei dat er overeenstemming is over een financiële impuls van € 120 mrd voor de groei in Europa, maar dat twee landen een finaal akkoord over het pact tegenhouden.

Volgens Van Rompuy moeten de regeringsleiders het nog over de financiële stabiliteit hebben. 'Er is nog niet over dat deel van het groeipact gesproken. Het werk is nog niet klaar. Er zijn twee landen die heel graag overeenstemming willen over de langetermijn- en kortetermijnmaatregelen, maar ik wil niet zeggen dat er een blokkade is. De discussie gaat voort.'

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

China, Singapore vrijgesteld van sancties tegen Iran

De regering-Obama heeft Singapore en China vrijgesteld van de nieuwe sancties voor Iran, die gericht zijn op het terugdringen van de Iraanse olie omzet en het straffen van het land voor zijn nucleaire programma, aldus een senior ambtenaar van de regering-Obama.

Bron: reuters.com
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

"Done...for you big boy": how emails nailed Barclays

The new call to break up America's biggest banks is coming not from activists, but from profit-minded investors, Bloomberg reports.   Read more at Counterparties  

LONDON (Reuters) - "Done ... for you big boy," read a message sent by a Barclays banker to one of the lender's traders, who had asked him to fix a key lending rate artificially low.

"Dude, I owe you big time! Come over one day after work and I'm opening a bottle of Bollinger," a trader from another firm emailed a banker at Barclays, showing his thanks for the rate set artificially low.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

EU-landen stimuleren groei en banen

De Europese landen gaan werk maken van economische groei en het scheppen van banen. Zij zullen op alle fronten maatregelen nemen om de economie te stimuleren. Het pakket gaat circa 120 miljard euro omvatten.

Dat hebben de leiders van de Europese Unie donderdag op hun top in Brussel besloten. Zij zetten het licht op groen voor het zogenoemde pact voor groei en banen, waarvoor eind januari al een basis was gelegd. Met name de nieuwe, socialistische, Franse president François Hollande hamerde op de komst van dit pact, omdat hij vreesde dat zonder speciale maatregelen de economische crisis alleen nog verergert.