Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 43411 tot 43415
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Redding Europa is politiek onmogelijk

De Bundesbank heeft gezegd dat er geen bank unie komt zonder fiscale unie.

Angela Merkel heeft gezegd dat er geen fiscale unie komt zonder politieke unie.

François Hollande heeft gezegd dat er geen politieke unie komt zonder bank unie.

En om de officiële geldpers niet te laten rollen heeft de Duitse rechtbank beslist dat er geen politieke, fiscale of bank unie komt zonder een Duits referendum.

Met andere woorden is het politiek onmogelijk om tot de nodige oplossingen te komen in Europa.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

PIIGS betalen 5 % tot 25 % meer dan de Duitsers

Onderstaande grafiek van Chart of the Day vergelijkt de spread tussen de 10-jarige obligaties van Portugal, Italië, Ierland, Griekenland en Spanje met de Duitse sinds 2007. De Grieken spannen uiteraard de kroon en zijn niet voor niets van de internationale markten uitgesloten, ze overleven enkel op geld van talrijke noodfondsen. Wat ook opvalt is de stijging van de Italiaanse en Spaanse spread met Duitsland. Deze stijging zet zich verder door ondanks 2 LTRO’s en een noodlijn van € 100 miljard voor de Spaanse banken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Wall Street omhoog na verklaring Fed

De Amerikaanse effectenbeurzen veerden woensdag na een licht lagere opening tijdens de middaghandel op. De Federal Reserve, het stelsel van centrale banken, gaf de handel een duwtje in de rug door bekend te maken dat het stimuleringsbeleid van de afgelopen tijd wordt voortgezet.

De Dow-Jonesindex, waarin de 30 belangrijkste fondsen zijn opgenomen, steeg 0,1 procent tot 12.852,77 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging eveneens 0,1 procent vooruit en noteerde 1359,26 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,3 procent tot 2937,80 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Griekenland heeft regering op de been, het grote werk kan nu beginnen

Als de nood hoog is kan het allemaal snel gaan. Zondag zijn de Grieken naar de stembus geweest en vandaag is er al een nieuwe regering op de been. Die bestaat uit drie partijen die samen een meerderheid in het parlement hebben. Belangrijk om te weten is dat twee van de drie partijen technocraten naar de regering afvaardigen.

Het grote werk kan nu beginnen, de regering zal al meteen een nieuw besparingsprogramma moeten aankondigen. Anderzijds vragen de Grieken aan Europa om meer tijd om orde op zaken te zetten. Het ziet er naar uit dat ze inderdaad wat extra ruimte zullen krijgen, zij het misschien minder dan verwacht.

[...]

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Grote beleggingsmaatschappij zegt:

Amerikaanse junk of high-yield bedrijfsobligaties vormen een aantrekkelijk alternatief voor treasuries. Vooral leningen met de kredietrating B of BB en een korte looptijd, dan wel extra zekerheid in de vorm van onderpand, bieden tot 76 % meer rendement dan "veilige" staatsobligaties, zelfs na inachtneming van het grotere kredietrisico. Dat schrijft Hozef Arif van vermogensbeheerder Pimco. "Het kredietrisico zit grotendeels bij de laagste kwaliteit leningen," aldus Arif. 

Zulke CCC-leningen lijken heel aantrekkelijk door de enorme excess spread ten opzichte van treasuries: gemiddeld 1227 basispunten. Het gros van dat verschil compenseert de belegger echter voor het veel hogere kredietrisico. Bij B- en BB-leningen is dat risico veel lager, en blijft er meer extra rendement voor de belegger over. Arif illustreert dat met onderstaande grafiek: