Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 43416 tot 43420
Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Geld lenen kost meer dan alleen geld

De verschillen worden wel erg groot. 1,31 procent was het percentage dat Duitsland moest betalen toen het woensdagmorgen staatsobligaties uitgaf. Niet eerder kon de Duitse overheid geld lenen tegen zo’n lage rente. Spanje betaalde de afgelopen weken rond de 7 procent. Een percentage waarvan iedereen snapt dat je dat niet vol kan houden. Geld lenen wordt dan zo duur, dat je alleen al strenge bezuinigingen moet doorvoeren om aan die renteverplichtingen te kunnen voldoen.

Dit schetst in het kort het probleem waar Europa, de EU, de eurozone mee te kampen heeft. Samenwerking veronderstelt een zekere evenwichtigheid in de verhoudingen, een gelijkwaardigheid van de partners. Dat is binnen de eurozone al lang niet meer zo. Zuinige noordelingen staan tegenover roekeloze zuiderlingen. Dat althans is het beeld wat opstijgt uit de media. Noorderlingen die langzaamaan vinden dat ze niet voor alle kosten kunnen opdraaien en zuiderlingen die er genoeg van krijgen weer een bezuiniging te moeten slikken als voorwaarde voor meer hulp.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Wekelijkse olievoorraden dalen harder dan verwacht

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week harder gedaald dan verwacht, blijkt woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

De voorraden ruwe olie namen in de week eindigend op 6 juli af met 4,696 miljoen vaten tot 378,2 miljoen vaten, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen op een daling met 1,1 miljoen vaten hadden gerekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Saoedische olieproductie op 10 mln vaten per dag

Olie-exporteur Saoedi-Arabie produceert momenteel circa 10 miljoen vaten olie per dag, in vergelijking tot de 10,1 miljoen vaten per dag een maand eerder, meldt een persoon die op de hoogte is van de situatie woensdag, wat erop duidt dat de grootste olie-exporteur van de wereld de productie nauwelijks verlaagt, zoals vereist werd door sommige leden van de Organisatie voor olie-exporterende landen (Opec).

Het land, dat zijn productie in mei zag afnemen naar 9,8 miljoen vaten per dag, verhoogde zijn productie in juni vanwege een hogere vraag in eigen land en van klanten, meldt de bron op basis van anonimiteit aan Dow Jones Newswires.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

IMF: arme landen kwetsbaar voor risico's eurozonecrisis

Landen met lage inkomens zijn in toenemende mate kwetsbaar voor de grimmige risico's waaraan de wereldwijde economie wordt blootgesteld wanneer de eurozonecrisis implodeert. Dit kan 23 miljoen meer mensen in de armoede doen belanden, waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een onderzoeksrapport.

Het rapport dat kijkt naar hoe deze landen omgaan met de impact van potentiele opschuddingen van de mondiale economie, komt voorafgaand aan een waarschijnlijke verlaging van de groeiverwachting voor de wereldeconomie die het fonds maandag publiceert.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Opec: Iraanse olieproductie op laagste niveau in meer dan 20 jaar

De Iraanse olieproductie is in juni naar het laagste niveau in meer dan twintig jaar gedaald, nu de aangescherpte Amerikaanse en Europese sancties wegen op de exportmarkt van de Islamitische republiek. Dat blijkt woensdag uit het maandelijks rapport van de Organisatie voor olie-exporterende landen (Opec).