Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 43416 tot 43420
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Wall Street omhoog na verklaring Fed

De Amerikaanse effectenbeurzen veerden woensdag na een licht lagere opening tijdens de middaghandel op. De Federal Reserve, het stelsel van centrale banken, gaf de handel een duwtje in de rug door bekend te maken dat het stimuleringsbeleid van de afgelopen tijd wordt voortgezet.

De Dow-Jonesindex, waarin de 30 belangrijkste fondsen zijn opgenomen, steeg 0,1 procent tot 12.852,77 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging eveneens 0,1 procent vooruit en noteerde 1359,26 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,3 procent tot 2937,80 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Griekenland heeft regering op de been, het grote werk kan nu beginnen

Als de nood hoog is kan het allemaal snel gaan. Zondag zijn de Grieken naar de stembus geweest en vandaag is er al een nieuwe regering op de been. Die bestaat uit drie partijen die samen een meerderheid in het parlement hebben. Belangrijk om te weten is dat twee van de drie partijen technocraten naar de regering afvaardigen.

Het grote werk kan nu beginnen, de regering zal al meteen een nieuw besparingsprogramma moeten aankondigen. Anderzijds vragen de Grieken aan Europa om meer tijd om orde op zaken te zetten. Het ziet er naar uit dat ze inderdaad wat extra ruimte zullen krijgen, zij het misschien minder dan verwacht.

[...]

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Grote beleggingsmaatschappij zegt:

Amerikaanse junk of high-yield bedrijfsobligaties vormen een aantrekkelijk alternatief voor treasuries. Vooral leningen met de kredietrating B of BB en een korte looptijd, dan wel extra zekerheid in de vorm van onderpand, bieden tot 76 % meer rendement dan "veilige" staatsobligaties, zelfs na inachtneming van het grotere kredietrisico. Dat schrijft Hozef Arif van vermogensbeheerder Pimco. "Het kredietrisico zit grotendeels bij de laagste kwaliteit leningen," aldus Arif. 

Zulke CCC-leningen lijken heel aantrekkelijk door de enorme excess spread ten opzichte van treasuries: gemiddeld 1227 basispunten. Het gros van dat verschil compenseert de belegger echter voor het veel hogere kredietrisico. Bij B- en BB-leningen is dat risico veel lager, en blijft er meer extra rendement voor de belegger over. Arif illustreert dat met onderstaande grafiek: 

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Merkel gaat overstag: 'Europa wordt de facto een transferunie'

De Europese leiders zijn op de G20-top in Mexico tot een overeenkomst gekomen over de aanpak van de schuldencrisis. Die overeenkomst zal van de EU een de facto transferunie maken door de aankoop van overheidsobligaties via het ESM en het EFSF.

Europa gaat het geld van het Europees Stabiliteitsmechanisme (500 miljard euro) en het EFSF (200 miljard euro) gebruiken om rechtstreeks de schulden van lidstaten als Spanje en Italië op te kopen op de financiële markten. Het Europese leiderschap hoopt zo de uit de pan rijzende rentes onder controle te krijgen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Duitse bunds sluiten lager

Duitse bunds zijn woensdag lager gesloten. Hoop op extra stimulering door de Federal Reserve zorgde voor een hogere risicobereidheid onder beleggers, die daarop de veilige havens verlieten.

"We zouden significant verbaasd zijn als de Fed geen nieuwe maatregelen, in welke vorm dan ook, zal aankondigen", stelde Morgan Stanley. "Er zijn diverse inkoopprogramma's die kunnen worden aangekondigd die niet echt verrassend zouden zijn."