Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43431 tot 43435
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

MARKET COMMENT: AEX -0,7%, na macro-data Duitsland

De AEX noteert omstreeks 10.30 in het rood, waarbij met name de publicatie van tegenvallende werkloosheidscijfers uit Duitsland over juni volgens handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital de trigger was. Aangepast voor seizoensinvloeden steeg het aantal werklozen ten opzichte van een maand eerder met 7.000. "Dit cijfer was hoger dan verwacht", aldus de handelaar. Daarnaast overheerst volgens Jurgens nervositeit in aanloop naar de tweedaagse EU-top in Brussel en is sprake van zeer weinig omzet, waar de markt volatiel door wordt. De AEX noteert omstreeks 10.30 uur 0,7% lager, de Midkap verliest 0,8% en de Smallcap noteert 0,1% hoger. (PBU)

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

S&P: Huizenprijzen dalen verder

De huizenprijzen in Nederland zullen de komende 12 tot 18 maanden geleidelijk verder dalen. Dat schrijft kredietbeoordelaar Standard & Poor's donderdag in een rapport. De Nederlandse bankensector zal de verdere verslechtering van de woningmarkt echter wel aankunnen, verwacht S&P.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

BIS legt zere plek Europa bloot

Eigenlijk wisten we het allemaal al lang: centrale banken kunnen economieën niet echt aan de praat krijgen, laat staan een schuldencrisis oplossen. En door de markten en overheden te helpen met goedkoop geld worden de problemen niet opgelost, maar vooruitgeschoven. Structurele verbeteringen blijven zo achterwege, waardoor het van kwaad tot erger wordt.

De Europese economie krimpt inmiddels en het tempo waarin lijkt te versnellen. Schulden gaan zo nog zwaarder drukken. Circa 20 procent van de bezittingen van Europese banken is in onderpand van de ECB, wat banken kwetsbaar maakt voor margin calls en schokken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Hysterie over Europa is totaal uit de lucht gegrepen, laat ons kalm blijven

De onheilsberichten over Europa zijn niet uit de pers weg te slaan. Het woord Eurogeddon is zelfs al gevallen. De doemdenkers zien de Euro-zone roemloos ten onder gaan. Dat kan zelfs op korte termijn gebeuren, in zoverre dat de Euro-top die vandaag begint als die van de laatste kans wordt omschreven.

Allemaal onzin, zo beweert iemand die het misschien wel kan weten. Michael Steinhardt, een legende in de wereld de hedge fund industrie, lacht alle heisa weg. De hysterie over Europa is totaal uit de lucht gegrepen, zo zegt Steinhardt. Iedereen jaagt iedereen op en het resultaat is een totale paniek.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Gaan de Europeanen de Euro uiteindelijk spuugzat worden?

Vandaag is het zo ver, de uiterste belangrijke Euro-meeting gaat van start. Die duurt minstens twee dagen, maar sommige politici (onder andere de Italianen) dringen er op aan om door te gaan tot de finish. Dat zou betekenen dat er tot en met zondag vergaderd wordt.

We zijn in ieder geval benieuwd wat de markten gaan doen wanneer de meeting geen enkel resultaat zou opleveren. Maandag kan dan een moeilijke dag worden. Maar zo’n vaart hoeft het niet te lopen. De beurs op Wall Street hield de moed er in, waaruit we afleiden dat ook de Amerikanen geen rekening houden met rampenscenario’s in Europa. Ook op beurzen in Azië hebben de investeerders niet meteen een hard hoofd in wat er in Europa gaat gebeuren.