Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 43441 tot 43445
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Grootste geldmarkt-injectie PBOC in vijf maanden tijd

De centrale bank van China, de People's Bank of China (PBOC) heeft deze week tijdens een reguliere open markttransactie een nettobedrag van CNY197 miljard in de geldmarkt gepompt, waarmee het een seizoensgebonden kredietschaarste in de Chinese bankensector hoopt te verlichten. Het is de grootste transactie in vijf maanden tijd.

De omvangrijke liquiditeitsactie is tevens de meest recente monetaire verruimingsactie van Chinese beleidsmakers om de op e e n na grootste economie ter wereld houvast te geven, nadat de PBOC eerder deze maand zijn belangrijkste rentetarief voor het eerst in drie jaar verlaagde.

"De centrale bank zal waarschijnlijk geld blijven pompen in de financiele sector in de komende weken om de interbancaire rentes omlaag te brengen, nu er nog steeds geen tekenen zijn dat de economische situatie aanzienlijk verbetert", verklaart Wang Yingfeng van Yaozhi Asset Management de actie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Europese beurzen openen met kleine winst

De Europese beurzen zijn donderdag zonder grote uitslagen geopend. De tweedaagse Europese top die donderdag in Brussel begint, houdt beleggers aan de zijlijn.

In Amsterdam stond de AEX-index na enkele minuten 0,2 procent hoger op 298,71 punten. De Midkap noteerde eveneens een plus van 0,2 procent, bij 492,02 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs begonnen de graadmeters met winsten van 0,1 tot 0,2 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 1,5 tot 2 punten hoger

De AEX opent naar verwachting donderdag hoger op grond van de winst van Wall Street en de verwachting dat de EU-top van donderdag en vrijdag in elk geval een positief klinkende verklaring moet opleveren.

"Het is namelijk zo donker dat het alleen nog maar lichter kan worden", omschrijft handelaar Cees Smit van Today's Beheer het huidige politieke klimaat en de sfeer op de beurzen, waar indices zich de laatste weken binnen smalle bandbreedtes bewegen. Smit verwacht dat de AEX donderdag 2 punten hoger opent.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Cyberaanval op Europese en Amerikaanse banken: Dekmantel voor instorting bankensysteem?

Zo'n 60 banken in met name banken in Italië, Duitsland, Nederland en Groot Brittannië waren het doelwit. Sommigen denken dat het een 'false flag' operatie is om de aanstaande instorting van het complete bankensysteem te verhullen.

Gisteren meldde de NOS dat er bij twee Nederlandse banken 'mogelijke bankfraude' heeft plaatsgevonden. Volgens 's werelds grootste internet beveiligingsfirma McAfee zijn de problemen echter veel groter en zijn de bankensystemen in Europa, de Verenigde Staten en Latijns Amerika het doelwit van een massale cyberaanval. Er gaan theorieën dat dit mogelijk een dekmantel is voor een beginnende instorting van het Europese en Westerse bankensysteem.

McAfee schat dat als de aanvallers net zo succesvol zijn als in Nederland er mogelijk al € 2 miljard illegaal van bankrekeningen is weggesluisd. Sommigen denken dat de aanval een Iraanse vergelding is voor de 'Stuxnet' worm die vorig jaar de Iraanse nucleaire installaties tijdelijk lam legde. Anderen suggereren dat de banken zélf schuldig zijn aan de aanval, omdat ze op deze manier de schuld kunnen afschuiven van een aanstaande totale instorting van het Westerse bankensysteem.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

MSM: 'Crisis in Nederland voorbij!'

Gisteren kregen we weer eens een voorbeeld dat we het van onze massamedia niet moeten hebben, dat ze met verve bijdragen aan de nationale verdomming. Zowel het achtuurjournaal als de Volkskrant en de Telegraaf openden groot en bijna juichend met het bericht dat Nederland niet meer in recessie is. Het scheelde niet veel of men had ook nog ons volkslied gespeeld en met de nationale driekleur gezwaaid.

[...]