Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 43441 tot 43445
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Schäuble waarschuwt hof voor diepere crisis

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble heeft het Duitse Constitutionele Hof dinsdag opgeroepen de oprichting van het Europese noodfonds ESM niet te blokkeren. Elke vertraging bij de oprichting van dat fonds laat de Europese crisis verder oplaaien, zei hij bij een hoorzitting van het hof, dat moet bepalen of de Europese noodsteun in overeenstemming is met de Duitse grondwet.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Over de waarde van goud - deel 2

Ineens was er dus een systeem ontstaan wat niet meer op bezit en waarde was gebaseerd (het goud in de kluizen), maar op basis van schuld (uitgegeven waardepapieren waarvan de waarde feitelijk niet bestaat).

Omdat de bevolking inmiddels enkele generaties gewend was geraakt aan de bankbiljetten, verloren ze de feitelijke waarde van goud en zilver uit het oog. Je zou kunnen zeggen dat men vertrouwen had gekregen in deze bankbiljetten als het gaat om waarde.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Euro op laagste niveau in 2 jaar

Slecht nieuws voor de Europese leiders. De waarde van de Europese munteenheid ten opzichte van de Amerikaanse dollar is naar het laagste punt van de afgelopen twee jaar gedaald.

De wisselkoers van de EURUSD noteert inmiddels $1,22. Een slecht teken voor Europa, beleggers hebben dus liever de dollar in bezit dan de euro.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Problemen van het huidige economische systeem

Iedereen weet dat op dit moment de complete wereld in een economische crisis zit. In de volgende serie filmpjes wordt duidelijk gemaakt welke problemen er op dit moment zitten in ons systeem waardoor we ook in problemen zijn gekomen. Wanneer het economische systeem in elkaar stort zal ook goud daar uiteindelijk in meegaan. Bekijk onderstaand de video’s:

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Spaanse rente zakt onder 7 procent

De rente op Spaanse staatsobligaties is dinsdagochtend gezakt. Spanje kreeg maandagnacht van de andere eurolanden wat meer ruimte in de strijd tegen zijn hoge overheidstekort. Daarnaast werden er afspraken gemaakt over de steun voor zwakke Spaanse banken.

De rente op 10-jarige Spaanse obligaties zakte tot 6,9 procent, tegen circa 7,1 procent op maandag. Ook het rendement op vergelijkbare Italiaanse obligaties daalde, van 6,1 naar 5,95 procent.