Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 4346 tot 4350
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

De laatste keer dat dit gebeurde, ver-3-dubbelde de goudprijs

Wie jonger is dan 50 jaar heeft het nog nooit meegemaakt, maar het is geen leuke periode wanneer er stagflatie optreedt. Stagflatie is een combinatie van zwakke economische groei met inflatie. Dat betekent dat alles wat je bezit goedkoper wordt en alles wat je moet betalen duurder. De laatste keer dat er stagflatie was, verdrievoudigde de goudprijs.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

De 10 landen met de minste hoop voor jongeren liggen alle in Afrika

Nergens in de wereld is de situatie voor jongeren meer bedreigend dan in de Centraal Afrikaanse Republiek. Dat blijkt uit een rapport van het Commonwealth Secretariat.

Er wordt aan toegevoegd dat de tien landen met de slechtste levensomstandigheden voor jongeren zich allemaal in de Afrikaanse Sub-Sahara bevinden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

Cash-niveau op extreme hoogten

Er waren de afgelopen maanden genoeg redenen voor fondsbeheerders om hun cash-niveaus te verhogen.

Angst voor een crash op de obligatiemarkt, het opkomend nationalisme en samengaande anti-globaliseringssentiment, een nieuwe crisis in de eurozone, centrale bankenbeleid. Al die zaken blijven onzeker.

Aanhoudingen in cash ging in oktober naar recordhoogte tot 5,8 procent. De maand ervoor was het ook al aardig, op een niveau van 5,5 procent. Het betreft het hoogste niveau dat door fondsbeheerders wordt aangehouden sinds net na 9/11.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

Hedgefondsen in de problemen

Beleggers blijken op grote schaal geld weg te halen uit hedgefondsen. Afgelopen kwartaal alleen al ging het om 28 miljard dollar, de grootste uitstroom sinds de crisis in 2009.

Portfolio managers bij hedgefondsen zullen door die exodus van investeerders, gefrustreerd door de te hoge lasten en te lage rendementen, een geschatte 34 procent vermindering in compensatie krijgen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

Goudprijs stijgt verder in 2017 volgens Hedge Fund Manager

Ondanks dat de goudprijs dit jaar al 19% is gestegen ziet hedge funds manager van.....