Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 43451 tot 43455
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Duitse bunds gaan lager de middaghandel in

Duitse bunds gaan woensdag lager de middag in, waarbij een veiling van Duits schatkistpapier redelijk verliep, hoewel de financieringskosten wel wat stegen ten opzichte van de vorige veiling van hetzelfde papier.

Duitsland haalde woensdag tijdens de veiling voor tweejarig papier EUR4 miljard op, waar vooraf EUR5 miljard werd beoogd. De yield lag met 0,10% iets hoger dan de 0,07% tijdens de veiling op 23 mei. De bid-to-cover ratio lag met 1,9 ook hoger dan de 1,7 bij de vorige veiling.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Kansen op Grexit bedragen nog steeds 50 tot 75 %

De kansen dat Griekenland de Euro-zone moet verlaten, bedragen volgens Citigroup nog altijd 50 tot 75 %. Het feit dat de conservatieve partij Nieuwe Democratie de verkiezingen heeft gewonnen, verandert daar niets aan. Griekenland is en zal moeilijk bestuurbaar blijven.

Citigroup Global Markets, de brokerage en securities afdeling van Citigroup, houdt rekening met een periode van 12 tot 18 maanden waarin Griekenland de Euro-zone gaat verlaten. De verkiezingsuitslag heeft de kansen op een exit op korte termijn doen afnemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

'Spanje vraagt donderdag bankensteun'

BRUSSEL - Spanje komt donderdag met een formele aanvraag voor de noodsteun die Europa heeft beloofd voor de zwakke Spaanse bankensector.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Heimwee naar de Koude Oorlog

Tijdens de Koude Oorlog stonden de Amerikanen en Russen 46 jaar lang tegenover elkaar met zoveel atoombommen dat ze elkaar twee keer konden vernietigen. Door die enorme slagkracht weerhielden zij elkaar van die ene druk op de knop. In het jargon heette dat ‘deterrence’ – afschrikking. Het werkte omdat de leiders van beide blokken net iets meer van hun eigen volkeren hielden dan ze elkaar haatten. Wat het conflict met Iran en de burgeroorlog in Syrië zo griezelig maken is dat het daar net andersom is. Daar winnen haat en koppigheid het van elke vorm van logica.

Iran speelt letterlijk met vuur. De kans dat het land echt de atoombom bouwt die Israël, Saoedi-Arabië, de Europese Unie en Amerika zo vrezen is nog altijd klein. Maar het land saboteert consequent alle onderhandelingen, en de handreikingen die het westen biedt. In Israël is de oplopende spanning voelbaar . De militaire inlichtingendiensten twijfelen of de bom er echt komt, maar Israël is als de dood om het risico te nemen en af te wachten. Al drie jaar wordt de aanval op Iran tot in de kleinste details voorbereid, met grootscheepse oefeningen door de luchtmacht en de inrichting van een basis in Azerbeidzjan, vlak bij de grens met Iran . Doodgriezelig dat er een oorlog dreigt om een atoombom die er waarschijnlijk niet is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Nederland blijft relatief rijk

Nederland hoorde ook vorig jaar tot de meest welvarende landen van Europa. Dat blijkt uit cijfers die Europees statistiekbureau Eurostat woensdag publiceerde.

Omgerekend per inwoner had Nederland vorig jaar na Luxemburg de grootste economie in de EU. Het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp) per inwoner lag bijna een derde boven het Europees gemiddelde. De welvaart van Luxemburg lag bijna drie keer hoger dan het gemiddelde, maar die cijfers worden vertekend door de grote financiële sector van het Groothertogdom.