Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 43451 tot 43455
Bron: elsevier.nl
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

De recessie is voorbij. Sterker: er was volgens het CBS helemaal geen recessie!

Hèhè, de recessie is voorbij. Sterker: er was volgens het CBS helemaal geen recessie! Dus: tijd voor opluchting, een feestje zelfs? Stevig de salarisonderhandeling in, iedereen weer een baan? Was het maar waar

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Wereldwijde verkopen van gouden en zilveren munten dalen flink in het eerste kwartaal

Wanneer goud in een bubbel zou verkeren zal niet alleen de prijs enorm hoog zijn, de vraag naar het edelmetaal zou ook extreme vormen moeten aannemen. Beiden zijn momenteel niet het geval en laatstgenoemde is gisteren bevestigd door verkoopcijfers van de 3 “grote” gouden munten. De verkopen van de U.S. American Eagle, de Canadese Maple Leaf en de Philharmoniker uit Wenen zijn in het eerste kwartaal van 2012, jaar op jaar gezien, flink teruggelopen.

Bron: co.uk
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Problemen met britse banken kan nog weken duren

Customers of Royal Bank of Scotland (RBS) or one of its subsidiaries, NatWest and Ulster Bank, could continue to face problems related to its IT glitch for weeks to come, the Financial Ombudsman Service (FOS) has warned.

David Cresswell, spokesperson for the FOS, told the BBC the knock-on effects would take longer to identify and rectify.

The bank is still working through a backlog of failed payments, declined direct debits and incorrect balances.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Spanjaarden in rij bij Triodos Bank

De Spaanse banken verkeren momenteel in zware problemen. Het land diende eerder deze week een formeel verzoek in voor Europese noodsteun voor zijn aangeslagen bankensector. Kredietbeoordelaar Moody’s kwam een dag later met een afwaardering van 20 Spaanse banken met soms wel vier stappen.

Blom erkent dat de Spaanse bankencrisis een van de redenen is voor de toename van het aantal klanten. Triodos is sinds 2003 actief in het Zuid-Europese land en maakte een forse groei door. „Spanjaarden zien ons als veilige haven vanwege de crisis. Mensen hebben weinig vertrouwen in de grote banken.”

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Spaanse premier wil hulp voor hoge rente

De Spaanse premier Mariano Rajoy zoekt op de EU-top steun voor maatregelen die de sterke stijging van de rente op Spaanse staatsleningen kunnen indammen.

"Ik zal maatregelen voorstellen om de financiële markten te stabiliseren, met het gebruik van instrumenten die nu al tot onze beschikking staan'', zei Rajoy. De Spaanse premier doelde daarmee op de mogelijkheid om de Europese noodfondsen in te zetten voor het opkopen van obligaties van landen die onder druk staan van de markten, zoals Spanje en Italië.