Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 43451 tot 43455
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

'Europese beurzen openen lager'

De Europese beurzen openen woensdag naar verwachting in de min, in navolging van een verlies op de Amerikaanse beurzen dinsdag.

Na een positief begin van de handel, sloot Wall Street dinsdag toch flink in het rood. Winstwaarschuwingen en tegenvallende resultaten bij met name Amerikaanse technologiebedrijven drukten het sentiment.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

ILO: 4,5 miljoen banen in eurozone bedreigd

De werkloosheid in de eurozone dreigt de komende jaren enorm toe te nemen als een adequate aanpak uitblijft. De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) van de Verenigde Naties waarschuwt dat 4,5 miljoen banen mogelijk op de tocht komen te staan.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Spanje zal ongeveer helft van huidige rente betalen voor noodlening

Spanje zal ongeveer de helft van zijn huidige rente moeten neertellen voor de noodlening van de eurozone die de wankelende Spaanse banken overeind moet houden. Dat heeft economieminister Luis de Guindos gezegd. De voorwaarden voor de lening zijn vannacht uitgetekend door de ministers van Financiën van de eurozone, maar formeel groen licht is pas voor 20 juli.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Duizenden steunen mijnwerkersprotest Spanje

Tienduizenden Spanjaarden hebben zich woensdag aangesloten bij een nachtelijke protestmars van mijnwerkers.

Vanuit het noorden van Spanje zijn honderden mijnwerkers naar Madrid gelopen. Ze kwamen daar in het donker aan met hun helmen op, waardoor een zee van lampjes te zien was.

De mijnwerkers zijn boos op de overheid om het schrappen van bijna 200 miljoen euro subsidie aan de kolenindustrie. Vakbonden zijn bang dat de mijnen failliet zullen gaan zonder staatssteun, omdat geïmporteerde kolen dan goedkoper zijn.

Bron: ad.nl
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Vrees voor 4,5 miljoen extra werklozen in eurozone

Als niet alle landen van de eurozone meer aandacht hebben voor het scheppen van werkgelegenheid, kunnen er de komende vier jaar 4,5 miljoen werklozen bijkomen. Dat schrijft de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) in een gisteren verschenen rapport.

België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Malta zijn de enige eurolanden waar de werkgelegenheid nu hoger is dan in 2008.